Percheziţii în Braşov. Şeful Poliţiei Rutiere, vizat de ancheta DNA. UPDATE: Şeful IPJ Braşov a fost reţinut

Procurorii DNA au efectuat, marţi, percheziţii la două adrese din municipiul Braşov, din care una la sediul unei instituţii publice, într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie de către un funcţionar public cu funcţie de conducere în plan local. Totodată, ancheta DNA îl vizează şi pe şeful Poliţiei Rutiere Braşov, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.
Iulian Tudor
24 iun. 2014, 08:32
Percheziţii în Braşov. Şeful Poliţiei Rutiere, vizat de ancheta DNA. UPDATE: Şeful IPJ Braşov a fost reţinut

UPDATE: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând de la data 24.06.2014 ora 16:35 până la data de 25.06.2014 ora 16:35, a suspectului:

– TĂMÎRJAN CLAUDIU, comisar șef de poliție, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brașov, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:
– trafic de influență (6 fapte);
– instigare la abuz în serviciu (11 fapte);
– folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii;

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada octombrie-decembrie 2013, suspectul Tămîrjan Claudiu a creat un sistem infracțional foarte bine pus la punct, oferind protecție mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri și funcționarilor publici.
Această protecție se materializa în sensul nesancționării contravenționale sau penale de către personalul din subordine, în schimbul unor foloase materiale, oferite și remise ori de câte ori lucrătorul de poliție avea nevoie.
Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, în sensul că, fără prea multe explicații fiecare persoană înțelegea ce anume are de făcut.
Astfel, în urma unui simplu apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, suspectul Tămîrjan Claudiu contacta agentul de poliție din teren, aparent fără legătură cu fapta constatată, transmițând un cod. La rândul său agentul de poliție transmitea un mesaj în sensul că a înțeles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natură să-l determine pe lucrătorul de poliție să-și încalce atribuțiile de serviciu.
De asemenea, dispunând de anumite date privitoare la controalele desfășurate pe linie rutieră /transporturi, suspectul Tămîrjan Claudiu a comunicat aceste lucruri persoanelor interesate și neautorizate, evitându-se în acest fel sancționarea societăților comerciale respective.
Pentru aceste „servicii” suspectul Tămîrjan Claudiu a pretins și primit de la diverse persoane următoarele:

– un card pentru combustibil;
– material lemnos pentru imobilul în care locuiește;
– produse din carne;
– băuturi carbogazoase;
– whisky pentru o petrecere;
– păstrăvi;

Suspectului Tămîrjan Claudiu i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Procurorii DNA au efectuat percheziţii la două adrese din municipiul Braşov, din care una la sediul unei instituţii publice, într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie de către un funcţionar public cu funcţie de conducere în plan local.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către un funcţionar public cu statut special, cu funcţie de conducere în plan local. În cursul dimineţii de 24 iunie, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 2 locaţii situate în municipiul Braşov, din care una la sediul unei instituţii publice”, se arată marţi într-un comunicat al DNA.

Ancheta DNA îl vizează şi pe şeful Poliţiei Rutiere Braşov. Astfel, procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Braşov au efectuat percheziţii şi în Biroul şefului Poliţiei Rutiere Braşov, comisar şef Claudiu Tămârjan. Bărbatul a mers la audieri, marţi, la sediul DNA Braşov.

„Marţi dimineaţa s-au efectuat percheziţii în biroului şefului Poliţiei Rutiere Braşov. Acest lucru pot să vi-l confirm. Deocamdată nu am alte precizări de făcut. Dacă se pune problema luării unor măsuri de către IPJ Braşov, atunci o să revin cu alte precizări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisar şef Liviu Naghi.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Citeşte şi Percheziţii la domiciliul şefului Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Localitatea cu cei mai longevivi români. Mulți ajung să trăiască 100 de ani, secretul lor constă în aceste lucruri simple
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Românii trebuie să depună în fiecare an acest document
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
David Popovici, mesaj viral pentru Marcel de la Insula Iubirii
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Ultimele informații despre Florin Piersic. Cum se simte marele actor
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
VIDEO | Șoc în showbiz! Ema Uta, filmată în timp ce se săruta pasional cu un necunoscut în Grecia. Alex Bodi, în stare de orice să o recucerească
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...