Fiecare smartphone are functiile unui minicomputer, asa ca utilizatorii pot fi inselati, identitatea acestora poate fi furata, iar conturile golite de hackeri, scrie manager.ro.
Potrivit CBS News, telefonul tau poate fi monitorizat de persoane nedorite, iar fotografiile pe care le pui pe retelele de socializare ii pot ajuta pe ceilalti sa te localizeze mai usor.
Citeşte şi Un nou smartphone cu Android vine din China, preinstalat cu malware
In plus, multe firme din domeniul publicitatii utilizeaza aceste informatii pentru a anticipa locul in care iti faci cumparaturile si te pot bombarda cu reclame pe care nu le doresti pe telefonul tau.
Multe gadgeturi cauta automat retelele de tip Wi-Fi atunci cand iesi in oras, asa ca un hacker iti poate afla parolele stocate in telefon atunci cand te conectezi la o retea publica de Internet.
Expertii recomanda mare atentie, daca ai activata o astfel de conexiune, deoarece urmarile pot fi foarte neplacute pentru tine.
Potrivit specialistilor in securitate, este foarte probabil ca pe dispozitivul pe care il folosesti sa fie stocate informatii personale pe care nu doresti sa le dezvalui: parolele pentru conturi si cautarile pe Internet.
Citeşte şi Ai un telefon mobil vechi? Ai putea câştiga 1500 de dolari
In acest moment, pe piata exista aplicatii ce pastreaza datele platilor facute de tine, asa ca risti sa fi jefuit. Este bine sa ai grija sa pui o parola cu care sa iti accesezi telefonul, astfel incat atunci cand il pierzi sa nu devii o victima.
Daca obisnuiti sa verificati un link pus de prieteni pe Facebook sau Twitter, de pilda, ar trebui sa renuntati. Puteti deveni victime ale „phishing”-ului, adica telefonul va fi accesat fara probleme de un program neautorizat.
Expertii ne atrag atentia ca multe linkuri pot fi postate chiar si de virusi, care au accesat in mod neautorizat contul cuiva.
Potrivit specialistilor, acest pericol este mai mare in cazul smartphone-ului, mai ales ca il porti aproape tot timpul cu tine.