Crucea Roşie, misiune în Buzău: Autorităţile nu ne sprijină, voluntarii îşi pun viaţa în pericol

Voluntarii Crucii Roşii au mers în judeţul Buzău pentru a-i ajuta pe sinistraţi cu alimente. În loc să-i sprijine pentru a ajunge în satele izolate, autorităţile locale s-au făcut că plouă. Reprezentanţii Crucii Roşii dau vina pe lipsa de organizare a autorităţilor  şi pe birocraţie, susţinând că acestea pun în pericol atât viaţa sinistraţilor cât şi a voluntarilor.
Romania TV
11 feb. 2012, 14:40
Crucea Roşie, misiune în Buzău: Autorităţile nu ne sprijină, voluntarii îşi pun viaţa în pericol

Voluntarii de la Crucea Roşie au reuşit să ajungă totuşi în cătunele izolate de lume, dar cu ajutorul jandarmilor.

“Am ajuns la capătul satului Arcanu, din judeţul Buzău, unde oamenii nu mai au alimente de mai bine de o săptămână din cauza căderilor abundente de zăpadă. Am reuşit să ajungem la ei cu alimente şi apă”, a declarat la România TV, Floarea Bârza, director Crucea Roşie.

În ceea ce priveşte atitudinea „autorităţilor”, solicitate să-i sprijine pe voluntari în demersul lor, Bârza a spus că acestea nu au dat dovadă de înţelegere.

„Din păcate, nu prea am fost înţeleasă de autorităţi. Din ce ştiam eu, nu se putea ajunge aici decât cu un elicopter. Cu toate că am făcut o adresă să primesc avizul ca să putem merge vineri cu el pentru intervenţii umanitare, nu am primit avizul. Aşa că am mers împreună cu jandamii, cărora le mulţumesc”, a spus Bârza.

“E lipsă de organizare a autorităţilor. Am pus în pericol viaţa unor voluntari care vor să ajute. Ne punem în pericol viaţa… Nu ştiu de ce trebuie să facem asta, când lucrurile se pot face şi mai bine. Suntem obosiţi şi supăraţi. Noi nu ne facem decât datoria din suflet. Acum suntem în câmp, nu ştiu cum o să ne întoarcem”, a mai declarat Bârza.

Crucea Roşie Română a lansat o campanie pentru ajutorarea persoanelor blocate de nămeţi, izolate şi fără posibilităţi de aprovizionare în judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Giurgiu, Dâmboviţa, Botoşani, Bacău, Iaşi, Arad, Brăila, Neamţ şi Ilfov pentru a duce apă, alimente de bază şi pături.

Sâmbătă, aproximativ trei tone de alimente şi pâine sunt direcţionate către zonele cele mai afectate, Buzău şi Ialomiţa. 1.400 de kilograme de alimente (ulei, mălai, paste făinoase, conserve şi pâine) vor fi duse cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor în zonele înzăpezite din judeţul Ialomiţa, comunele Miroşeşti şi Cacova, potrivit unui comunicat de sâmbătă al Crucii Roşii.

Un alt transport de 1.450 de kilograme de alimente va fi distribuit cu sprijinul elicoperului Ministerului Apărării Naţionale în judeţul Buzău în localităţile Boldu şi Cochirleanca.

În perioada următoare, toate alimentele existente în depozitele Bancii de Alimente vor fi donate către zonele izolate de zăpadă. Pentru a susţine în continuare persoanele afectate de căderile masive de zăpada, care nu îşi pot procura singure hrana, Crucea Roşie Româna lansează un apel umanitar de urgenţă.

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul în care tot mai mulți români au început să-și cumpere apartamente, mulțumiți de prețurile de aici: “Se extinde”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Rețetă de weekend. Papricaș cu găluște și afumătură. Cel mai gustos preparat din Ardeal
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Copil de 14 ani din Mehedinți a provocat un incendiu la școală după ce a fost lăsat repetent
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!