Lucrările de amploare din Capitală SUGRUMĂ TRAFICUL în VARA ASTA. Oprescu: Îmi cer scuze locuitorilor

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că se lucrează în ritm alert la Pasajul Mihai Bravu, astfel încel ce-al doilea pod să fie dat circulaţiei către sfârşitul acestui an. De asemenea, tot duminică, edilul a ţinut să-şi ceară scuze faţă de locuitorii Capitalei pentru disconfortul creat de toate lucrările de amploare care se desfăşoară în această vară în Bucureşti.
Filip Stan
29 iun. 2014, 10:21
Lucrările de amploare din Capitală SUGRUMĂ TRAFICUL în VARA ASTA. Oprescu: Îmi cer scuze locuitorilor

În ceea ce priveşte Pasajul subteran de la Piaţa Presei, primarul a precizat că „au fost demarate lucrările de deviere a reţelelor, de lărgiri de stradă şi realizarea pereţilor mulaţi ai pasajului”.

„Lucrările continuă pe etape, astfel încât să se menţină fluenţa traficului”, a precizat Oprescu, adăugând că lucrările vor fi finalizate la acest obiectiv în termen de nouă luni de la începerea lucrările.

Citeşte şi: PRIMUL POD al pasajului Mihai Bravu-Splaiul Unirii, DESCHIS duminică circulaţiei VIDEO

Oprescu a mai anunţat că, în privinţa modernizării care are loc pe Calea Victoriei, s-au realizat în proporţie de 60% din totalul lucrărilor de trotuar şi 25% din cel al lucrărilor de drum. „Termenul de finalizare a lucrărilor pe toată artera, inclusiv pistele de biciclete, este prevăzut pentru decembrie 2014, în funcţie de condiţiile meteorologice. Însă, facem tot ce putem pentru ca modernizarea arterei Calea Victoriei să fie gata până pe 15 septembrie”, a spus Oprescu, potrivit Agerpres.

În privinţa lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier şi a liniei de tramvai Liviu Rebreanu-Camil Ressu, primarul a anunţat că tronsonul 1, între Camil Ressu – Nicolae Grigorescu, câte două benzi pe sens, este finalizat, iar acum se lucrează la cel de-al doilea tronson, între Nicolae Grigorescu şi 1 Decembrie, la care lucrările sunt executate în proporţie de 15 %.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a cerut scuze, duminică, faţă de locuitorii Capitalei pentru disconfortul creat de lucrările de amploare care se desfăşoară în această vară în Bucureşti, însă a precizat că doar aşa oraşul se poate dezvolta.

Citeşte şi: Restricţii de trafic în Capitală. Începe campania „Capitala creşte verde”

„Am aşteptat ca elevii să intre în vacanţă şi să înceapă perioada concediilor, pentru ca Bucureştiul sa fie mai liber. Însă lucrările trebuie executate. Şi vreau să ma fac bine înţeles: e vorba atât despre lucrări finanţate de la bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti, cât şi despre lucrări ce vor fi realizate cu fonduri nerambursabile sau cu fonduri europene. Pentru a aduce aceşti bani în Bucureşti s-au făcut eforturi mari, lucrările care se realizează cu finanţare externă au termene şi trebuie executate la timp (…) Îmi cer scuze locuitorilor din zonele unde vara asta se va lucra intens, însă numai aşa Bucureştiul se poate dezvolta!”, a afirmat Oprescu, într-o conferinţă de presă la sediul Primăriei..

Primarul a explicat că lucrările vizează „reţele ale Apa Nova, Distrigaz, Enel, vechi de zeci de ani, care pentru siguranţa noastră, a tuturor, trebuie înlocuite”.

Edilul a adăugat că este vorba, de asemenea, de lucrări de infrastructură „care pot fluidiza traficul în Bucureşti, construcţii de spitale sau reabilitări de monumente istorice”.

Citeşte şi: Bd Unirii, bătaie de joc. S-au tăiat 200 de copaci şi s-au cheltuit peste DOUĂ MILIOANE de euro pentru pergole

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'