DISPUTA PNL-PDL. Blaga: Numele noului partid, ultimul lucru de limpezit. Nu am dat niciun mandat

Vasile Blaga, preşedintele PDL, a declarat luni că numele partidului ce va rezulta din fuziunea PNL-PDL este ultimul lucru "foarte important de limpezit" şi că afirmaţia recentă a lui Klaus Iohannis pe această temă este una ce ţine de "emoţia unui congres". Mai mulţi lideri PDL au reacţionat dur la anunţul de sâmbătă al lui Ioannis potrivit căruia noul partid se va numi PNL.
Iulian Tudor
30 iun. 2014, 10:22
DISPUTA PNL-PDL. Blaga: Numele noului partid, ultimul lucru de limpezit. Nu am dat niciun mandat

Liberalii au votat, sâmbătă, în cadrul Congresului extraordinar, fuziunea PNL cu PDL, Klaus Ionanis anunţând că noul partid se va numi PNL.

Eu, personal, sunt pentru fuziune. Sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL‘,a spus Iohannis.

CONGRES PNL. Liberalii au votat FUZIUNEA cu PDL şi afilierea la PPE. Cum se va numi NOUL PARTID

‘Trebuie să ţinem cont de emoţia unui Congres. Am declarat, nu am dat de înţeles, că numele partidului poate fi PNL, PDL sau un alt nume. Eu declar lucrurile acestea de o lună de zile. Este ultimul lucru foarte important pe care îl vom limpezi. Până atunci, sunt lucruri mult mai importante de făcut. Eu cred, pe de altă parte, că explicaţiile domnului Iohannis sunt suficiente’, a comentat, luni, Vasile Blaga înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN), potrivit Agerpres.

Preşedintele PDL a mai precizat că nu a dat niciun mandat nimănui să discute ‘lucrurile acestea’ (n.r. numele viitorului partid), pentru că nu putea să facă acest lucru.

Nu puteam să-l dau nici măcar Consiliului Naţional de Coordonare – el poate da doar mandat de fuziuni. Poate doar Convenţia Naţională şi bineînţeles că o vom convoca la momentul potrivit’, a spus Vasile Blaga.

Klaus Iohannis explică DECLARAŢIA care a stârnit SCANDAL între PNL şi PDL

El a adăugat că PDL este mai decis ca oricând să participe cu ‘bună credinţă’ la realizarea acestui proiect important pentru România, crearea unui mare partid de centru-dreapta.

‘Lucrul acesta a rezultat şi astăzi, din discuţiile pe care le-au avut colegii mei în Comisia paritară şi pe care le vom avea şi mâine, pentru că va trebui să ajungem la un calendar ferm faţă de tot ceea ce trebuie să facem pe acest parcurs’, a spus Blaga.

În context, el a menţionat că scopul acestui proiect nu este numai de a crea ‘alternativa’, ci de a crea un program pentru români.

Predoiu: Se impune o RESETARE în discuţiile cu PNL. Respingem orice ton de superioritate în raport cu PDL

‘Să le arătăm ce dorim să facem pentru a-i atrage de partea noastră. Nu gândim numai alegerile prezidenţiale, gândim şi alegerile generale. De aceea facem acest mare partid de centru-dreapta. Va trebui să avem un program al preşedintelui, un program pentru ţară al viitorului partid, pentru că diferă responsabilităţile constituţionale ale preşedintelui de cele ale Guvernului. Va trebui să avem, organizatoric, un statut al partidului, chiar cu elemente care ţin de perioada tranzitorie, care va putea dura ani de zile, un an de zile cel puţin, în care vom avea conduceri bicefale la nivelul organizaţiilor judeţene şi trebuie să ţinem cont de toate lucrurile acestea. Şi colegii liberali bineînţeles că sunt şi ei de acord cu asta‘, a explicat liderul democrat-liberal.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Un mort și șase răniți după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele din Paris
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'