Ceasul sexual: Pofta de sex la femei şi bărbaţi, explicată pentru fiecare oră din zi!

Te-ai intrebat vreodata de ce barbatii sunt mai dornici de sex dimineata, iar femeile tind sa aprecieze mai degraba o partida intensa inainte de culcare? Ei bine, dorinta de a face dragoste tine de hormoni si de felul in care acestia influenteaza asa-zisul ceas sexual al fiecaruia dintre noi.
Alina Costache
01 iul. 2014, 15:26
Ceasul sexual: Pofta de sex la femei şi bărbaţi, explicată pentru fiecare oră din zi!

5 a.m.

Chiar inainte de a deschide ochii dimineata, nivelul de testosteron al barbatului atinge apogeul – intre 25% si 50% mai mult decat in oricare alt moment al zilei.

Asta se intampla pentru ca glanda pituitara, care guverneaza productia hormonului sexual masculin, a fost pornita pe parcursul noptii si nivelul a crescut constant pana in zori.

Si femeile au testosteron, insa produc mai putin si creste doar putin pe parcursul noptii. In plus, este mentinut in echilibru de estrogen si progesteron.

Semnatura sexuala te transforma in zeita sexului – Iata cum

„Barbatii au nevoie doar de un nivel normal de testosteron pentru a avea pofta de sex. Nivelul ridicat de testosteron de dimineata se traduce prin faptul ca majoritatea barbatilor se vor trezi de doua sau trei ori pe saptamana cu o erectie”, subliniaza Ashley Grossman, profesor de neuroendocrinologie de la St. Bartholomew Hospital, din Londra.

6 a.m.

A dormit bine? Un somn odihnitor este inca unul dintre motivele pentru care barbatii vor sex dimineata. Studiile arata ca un somn mai lung si mai adanc duce la un nivel crescut al testosteronului dimineata. O cercetare din Journal of the American Medical Association arata ca mai mult de 5 ore de somn pe noapte cresc nivelul testosteronului la barbati cu 15%.

7 a.m.

In timp ce nivelul de hormoni sexuali ai barbatului este la cote maxime cand se trezeste, cel al femeii atinge un nivel minim.

„Nivelurile de testosteron ale femeilor si barbatilor ating punctul culminant in puncte opuse din zi, asa ca nu se sincronizeaza”, spune ginecologul Gabrielle Downey, de la Sandwell and West Birmingham Hospitals NHS Trust.

„E nevoie de mai mult decat hormoni pentru ca o femeie sa aiba chef de sex, asa ca barbatii trebuie sa depuna efort activ.”

In schimb, nivelul hormonilor femeilor creste si scade mai degraba in functie de ciclul lunar decat pe parcursul zilei.

La nivel maxim – la mijlocul ciclului – nivelul testosteronului unei femei va fi de 30 de ori mai mare decat la inceput.

8 a.m.

Te pregatesti pentru inca o zi stresanta la birou? Pe masura ce ambele sexe se pregatesc pentru o noua zi, nivelul hormonului stresului, cortizolul, creste pentru a-i ajuta sa se trezeasca si pentru a atenua efectul hormonilor sexuali.

Dupa aceasta crestere initiala, daca organismul produce in continuare prea mult ca raspuns la situatiile stresante din timpul zilei, studiile arata ca diminueaza apetitul sexual atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor.

9 a.m.

Pe masura ce isi incep ziua, organismul barbatilor continua sa produca testosteron, hormonul fiind necesar si pentru a declansa cresterea musculara si productia de sperma. Desi barbatii nu sunt constienti de asta, nivelul testosteronului scade si creste in valuri in mod natural, la fiecare 90 de minute, ca parte a ceasului biologic.

12 a.m.

Un coleg sau o colega care arata bine intra in birou. Desi asa te-ai astepta, nu hormonii barbatului vor reactiona primii. Atunci cand un barbat se simte atras de cineva, intra in actiune intai sistemul nervos.

Imaginea unei persoane atragatoare elibereaza neurotransmitatorii responsabili cu starea de bine, numiti endorfine, ceea ce declanseaza cresterea fluxului de sange catre organele genitale.

Nivelul hormonilor sexuali creste mai greu. Cu toate acestea, cand se intalneste cu o persoana sexy, un barbat care are in mod natural un nivel crescut de testosteron este mult mai predispus la a flirta cu acea persoana.

Barbatii cu mai mult testosteron sunt gasiti si mai atragatori de catre femei, potrivit cercetatorilor de la Wayne State University din Michigan, Statele Unite.

Potrivit profesorului de psihologie Richard Slatcher, care a studiat legatura dintre testosteron si cat de atractivi sunt barbatii, cu cat are mai mult testosteron, cu atat femeile vor spune ca exista acea „scanteie” intre ei.

1 p.m. 

Daca femeile sunt suficient de norocoase sa vada un tip bine facut la ora pranzului, sunt mult mai putin predispuse la a fi atrase de acesta decat se intampla in cazul barbatilor in aceasta perioada a zilei. In schimb, studiile arata ca nivelul de testosteron al femeii creste de anticiparea actului sexual cu propriul partener. 

Intr-un studiu realizat de University of Texas, femeile aflate intr-o relatie la distanta au oferit cinci mostre de saliva. Testele au fost facute cu doua saptamani inainte sa isi vada partenerul, in ziua care preceda intalnirea, inainte de actul sexual, in ziua de dupa actul sexual si la trei zile dupa ce perechea s-a despartit din nou. Nivelul de testosteron al femeii atingea nivelul maxim in ziua care preceda intalnirea. 

6 p.m. 

Pe masura ce se apropie seara, nivelul de testosteron al barbatului incepe sa scada, in timp ce nivelul hormonilor sexului la femei creste constant, chiar daca ceva mai lent. 

Cu toate acestea, dupa o sesiune de exercitii la sala, libidoul ambelor sexe este sporit. Studiile arata ca nivelul de testosteron al barbatului este semnificativ mai mare dupa 30-40 de minute de exercitii intense. 

In plus, potrivit cercetatorilor de la University of California, Sand Diego, barbatii care merg la sala fac cu 30% mai mult sex si au cu 26% mai multe orgasme. 

In cazul femeilor, 20 de minute de exercitii cardio sunt suficiente pentru ca acestea sa fie mai excitate la vederea unor imagini erotice decat cele care nu fac miscare deloc.

Citeşte mai mult pe feminis.ro

Spynews
Idei de city-break în minivacanța de Sfânta Maria. Ce prețuri au biletele de avion în luna august
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Laguna din România care i-a înnebunit pe turiști. Are o culoare aparte și e considerată o bijuterie a naturii
Capital.ro
Rusia a dat ORDIN de evacuare! Decizia luată acum la granița cu Ucraina
Playtech.ro
ȘOC uriaș! Ana Bărbosu ar putea rămâne iar fără medalie? Americanii au depus dovada la TAS
DailyBusiness
Schimbare uriașă pentru românii care completează acest document! Se modifică TOT
Adevarul
Minivacanța de Sfânta Maria Mare în 2024. Câte zile libere au bugetarii anul acesta
Spynews
Zodii norocoase în dragoste în toamna 2024. Nativii care au șanse mari să primească o cerere în căsătorie
Spynews
Cum arată și cu ce se ocupă Hamude Kilani, la 7 ani de când a participat la Insula Iubirii. Fanii au fost surprinși să-l vadă așa
Evz.ro
Tensiunile de la Palatul Regal. De ce Regele Charles era „îngrozit” de Prințul Harry
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Cum arată acum Mariana Bitang? Cu greu o mai recunoști! Timpul nu iartă pe nimeni...
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Un jandarm în vârstă de 24 de ani a fost găsit împușcat în cap în propria locuință. Descoperirea a fost făcută de colegii tânărului
Capital.ro
Ungaria e paralizată! Pericol la granița cu România. Ungurii sunt pe marginea prăpastiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
stirilekanald.ro
Breaking news! Cine e, de fapt, bărbatul de 24 de ani care s-a împușcat în cap acasă!
substantial.ro
Muzeul Luvru înregistrează o scădere a numărului de vizitatori în timpul Jocurilor Olimpice 2024
MediaFlux
DONALD TRUMP, ATACAT! ȘOC în SUA! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!