‘Vreau să-mi exprim încă o dată satisfacţia şi aprecierea atât a deciziei politice de a reduce CAS, începând cu 1 octombrie, cât şi a votului dat azi în Parlament pentru adoptarea proiectului de lege. Reducerea contribuţiilor sociale este o măsură cu o puternică amprentă liberală pe care am introdus-o în programul de guvernare al USL, în calitate de co-autor, alături de neimpozitarea profitului reinvestit. În perioada în care am condus Ministerul de Finanţe am susţinut şi promovat aceste măsuri, inclusiv în cadrul negocierilor cu instituţiile financiare internaţionale şi am convingerea că scăderea CAS cu 5pp la angajator reprezintă o gură de oxigen pentru mediul de afaceri, cu un impact important în scoaterea la suprafaţă a unui număr semnificativ de locuri de muncă’, susţine Chiţoiu într-un comunicat transmis de Departamentul de Comunicare al Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale.
Potrivit fostului ministru al Finanţelor, împreună cu măsura neimpozitării profitului reinvestit, această reducere a contribuţiilor la angajator va capitaliza mediul de afaceri, va duce la creşterea investiţiilor şi va contribui la crearea de noi locuri de muncă, ceea ce în final se va traduce inclusiv printr-o creştere a veniturilor bugetare.
‘Avem nevoie de consecvenţă în ce priveşte implementarea măsurilor economice liberale şi mi-ar plăcea să cred că întreaga clasă politică înţelege necesitatea continuării programului economic al USL, un program în care viziunea liberală urmăreşte sprijinirea şi dezvoltarea clasei de mijloc, a antreprenorilor, a tuturor celor care aduc plus valoare economiei româneşti. Dincolo de scandalurile politice, cred cu tărie că doar acest gen de măsuri pot contribui decisiv la dezvoltarea unui mediu de afaceri puternic şi consolidat structural, la creşterea bunăstării şi a nivelului de trai’, arată Chiţoiu.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal care prevede reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, măsură care urmează să intre în vigoare începând cu 1 octombrie.
Pentru acest proiect de lege au votat 304 deputaţi, nu a fost nicio abţinere şi niciun vot împotrivă. Proiectul a fost adoptat şi de Senat iar Camera este for decizional.