O asemenea dietă are însă şi riscuri şi poate duce la dezechilibre ce pot cauza, la rândul lor, probleme de sănătate’, avertizează profesorul în nutriţie ecologistă David Raubenheimer, de la Universitatea din Sydney, coordonatorul studiului. El susţine că organismul uman nu este adaptat la biscuiţi, prăjituri, pizza şi băuturi dulci şi recomandă consumul de ouă şi carne, mai ales peşte şi piept de pui, şi evitarea hranei „ultra-procesate”, potrivit Agerpres.
Citeşte şi Vedetele recurg la metode extreme pentru a slăbi: Micşorarea stomacului, ultima modă
Specialiştii menţionează că proteinele sunt o sursă de energie şi, totodată, sunt esenţiale pentru o creştere sănătoasă şi pentru refacerea ţesuturilor, precum organele interne, pielea şi muşchii, inclusiv muşchiul inimii după un infarct.
Citeşte şi Cele mai CIUDATE ŞI STUPIDE DIETE
Diverse cercetări ştiinţifice au arătat că aprecierea conţinutului nutriţional al alimentelor numai în funcţie de numărul de calorii nu este suficientă. Ceea ce contează este asigurarea unui echilibru corect între proteine, carbohidraţi şi grăsimi. Dacă apare un dezechilibru, pentru a se ajunge la nivelul corect de proteine, trebuie să se modifice şi consumul de zaharuri şi grăsimi.