„Cred că forma sa actuală nu este bună. (…) Nu cred că vom avansa cu acest acord în forma actuală”, a declarat social-democratul german.
El a mai menţionat că a făcut apel către Comisia Europeană „încă din 2010” să „înceteze cu secretele. (…) Nu a făcut asta şi acum primeşte critici”, a adăugat Schulz.
Consultările Parlamentului European privind ACTA sunt preconizate să înceapă pe 27 februarie, conform declaraţiilor lui Schulz, iar europarlamentarii vor trebui să se pronunţe înainte de luna iunie
Sâmbătă, zeci de mii de persoane au manifestat în toată Europa, în Germania estimându-se participarea a 100.000 de persoane, împotriva cenzurării Internetului de către prevederile conţinute în acest acord multilateral privind contrafacerea.
Eurodeputaţii socialişti, liberali şi ecologişti denunţă riscurile unui text care apără prea mult persoanele care deţin drepturile de autor în detrimentul societăţii.
Acordul ACTA a fost negociat între UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia. El vizează lupta împotriva contrafacerii în general, a contrafacerii medicamentelor sau a altor bunuri, precum şi a descărcărilor ilegale de pe Internet.
Cei care contestă ACTA consideră textul imprecis, permiţând abuzuri din partea proprietarilor drepturilor de autor.