Ameninţarea din alimente: hormonii de creştere care produc cancer!

Introduşi pe piaţa alimentară pentru dublarea producţiei, hormonii de creştere sunt substanţe care le sunt date animalelor pentru a lua în greutate mult mai repede decât în mod obişnuit. Deşi sunt o adevărată „mană cerească" pentru producători, aceştia devin sursă de boli grave pentru consumatori, creând un lanţ de efecte secundare încă de la vârste fragede.
Alina Costache
07 iul. 2014, 05:15
Ameninţarea din alimente: hormonii de creştere care produc cancer!

Pubertate precoce, cancer digestiv, cancer de sân, cancer de prostată sau obezitate. Acestea sunt principalele efecte pe care hormonii de creştere din alimentele comercializate pe piaţă le au asupra organismului.

„Hormonii de creştere sunt substanţe care au efecte dezastruoase asupra organismului. Procesul utilizării lor este unul speculat la maximum în industria alimentară, atât pentru animale, cât şi pentru vegetale. Lovitura e primită în plin de consumatori atunci când în farfuriile lor ajung alimente pline de astfel de substanţe. Aceştia ajung în cabinetele medicale cu o serie de boli grave: cancer de prostată, cancer de sân, cancer digestiv, obezitate.

5 alimente care te ajută să ţii cancerul departe

În cazul copiilor, intervine pubertatea precoce, apare menstruaţia la vârste foarte mici, apare supraponderabilitatea şi poate fi afectată tiroida. Unul dintre hormonii de creştere utilizaţi mai ales la animale este estrogenul, cel care declanşează toate dereglările hormonale la copii şi adolescenţi. De aici apare pubertatea precoce, celulita la vârste foarte mici, o creştere rapidă în greutate.

Carnea roşie şi laptele integral conţin grăsimi saturate care cresc riscul apariţiei bolilor de inimă”, a explicat dr. Cristina Cristache, medic primar chirurg, competenţă în proctologie şi nutriţie.

„Alimentele au adaos de aditivi care imită gustul natural”

Medicul susţine că obiceiul consumatorilor de a-şi umple coşul de cumpărături cu mezeluri este la fel de dăunător. Asta pentru că astfel de alimente conţin aditivi alimentari care induc dependenţă.

„Unul dintre cei mai utilizaţi aditivi este glutamatul de sodiu, o substanţă care imită perfect gustul condimentelor naturale şi care provoacă adicţie. Acesta este utilizat în alimentele procesate care sunt produse din carne de calitate inferioară.

CITEŞTE ŞI: Ce mănâncă la MICUL DEJUN nutriţioniştii de renume

În plus, grăsimea şi pieliţa din care sunt realizate aceste produse conferă doar o falsă senzaţie de saţietate, fără a acoperi valoarea nutriţională de care organismul are nevoie”, mai susţine medicul.

Rezistenţa la antibiotice, o altă „provocare”

Efectele consumului de alimente ce conţin hormoni de creştere nu se opresc aici. Pe lângă substan-ţele amintite, carnea poate conţine şi antibiotice care nu sunt eliminate din organismul animalelor şi care ajung, prin consum, şi în organismul uman.

„Utilizarea antibioticelor în pro-ducţia alimentară dezvoltă rezistenţa la antibiotice a consumatorilor. Din acest punct de vedere, pericolul cel mai mare este acela că, ajunşi în situaţia în care au nevoie de un tratament de acest fel, pacienţii nu mai răspund la el. În acest caz, medicii trebuie să experimenteze mai multe tipuri de tratamente care să ajute la însănătoşire”, mai spune medicul.

Pe lista alimentelor care conţin toate aceste substanţe se numără şi mâncarea de tip fast-food. Medicul susţine că aceasta nu face altceva decât să îngraşe şi să priveze organismul de proteine şi glucide sănătoase care să susţină energia organismului.

Autorităţile europene: 87% din puii crescuţi în România sunt plini cu substanţe chimice

 

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste o ciorbă de pește la restaurantul lui Marius Tucă. Prețurile sunt aproape duble față de cele din anii trecuți
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Boala care face ravagii a ajuns deja și în România
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Netflix dă lovitura cu serialul fenomen. Data la care va avea loc premiera
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Pensiile se măresc din nou, de la 1 ianuarie! Șeful Casei Naționale de Pensii a explicat câți bani vor lua pensionarii începând cu anul 2025
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Tensiuni între Rusia și Republica Moldova din cauza expulzării unui diplomat rus
MediaFlux
RECALCULARE PENSIE. Cum a obținut Nea Ion o creștere de 1.900 lei
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?