ESTE OFICIAL. Telefoanele mobile pot ucide

Raportul Institutului Naţional pentru Ştiinţe, Lege şi Politică Publică (NISLAPP), "SOS pentru Sănătatea Publică: Partea Întunecată a Revoluţiei Wireless", detaliază consecinţele asupra sănătăţii provocate de expunerea la radiaţiile telefoanelor mobile, antenelor din vecinătate, reţelelor wireless, routerele wireless, telefoane portabile, şi alte aparate.
Iulian Tudor
08 iul. 2014, 11:26
ESTE OFICIAL. Telefoanele mobile pot ucide

O listă tot mai lungă de dovezi despre efectele nocive ale expunerii la câmpul electric–ciclul continuu de 50 de alternaţii pe secundă, alternarea negativ-pozitiv a curentului alternativ emanat de firele electrice din casă, împreună cu expunerea la câmpul magnetic provocată de curentul care apare prin conductele de apă, de metal, din casă–accentuează problemele cauzate oamenilor moderni asediaţi de electricitate, scrie epochtimes-romania.com.

Citeşte şi Topul celor mai bune smartphone-uri din România sub 1.500 de lei

„Radiaţia electromagnetică [EMR] are potenţialul să devină cea mai controversată toxină din viaţa noastră”, a declarat Rob Metzinger din cadrul Safe Living Technologies cu sediul în Canada. „Cu certitudine că am văzut, în afacerile noastre din viaţa de zi, o creştere a interesului public şi înţelegerii privind acest poluant”.

„Expunerea la radiaţiile telefoanelor mobile este cel mai mare experiment de sănătate umană desfăşurat vreodată, fără consimţământ informat şi are aproximativ 4 miliarde de participanţi înrolaţi”, a adăugat autorul raportului „Telefoane mobile şi tumori pe creier”, Lloyd Morgan. „Ştiinţa a arătat că folosirea telefoanelor mobile provoacă un risc mărit de tumori pe creier, şi un risc mărit de cancer la ochi, tumori ale glandei salivare, cancer testicular, limfoma non-Hodgkin, şi leucemie. Publicul trebuie informat”.

Partea negativă a conectării permanente

Componenta dăunătoare a celularului este Wi-Fi-ul, iar la fel de periculoase sunt routerele de Internet wireless. Promisiunea fermecătoare de a fi capabil să munceşti de oriunde din lume a captat imaginaţia profesioniştilor. Prea multele imagini cu oameni de afaceri care verifică email-urile dintr-un şezlong pe o plajă au prins rădăcini în psihicul nostru colectiv. Sau cel puţin, credem noi, ar trebui să fim capabili să lucrăm oriunde altundeva, dacă nu din Hawaii.

Citeşte şi Cum te poate îmbolnăvi telefonul mobil. Un nou avertisment

Şcolile au luat şi ele parte la acest experiment. Aşa cum arată raportul „SOS pentru Sănătatea Publică: Partea Întunecată a Revoluţiei Wireless”, faptul că şcolile se folosesc tot mai des de reţelele wireless pentru a permite accesul la internet – în detrimentul conexiunilor prin fir – sporeşte cantitatea de radiaţii la care sunt expuşi copiii de-a lungul vieţii. Totuşi, acum, exceptând Statele Unite, mai multe ţări recomandă utilizarea limitată a telefonului mobil şi a accesului la Wi-Fi pentru copii, inclusiv Germania, Rusia, India, Belgia, şi Finlanda.

La sfârşitul primăverii, Franţa a interzis telefoanele celulare în şcolile primare şi a devenit primul guvern european care a anunţat public propunerea pentru o interzicere directă a unor moduri de utilizare a telefonului mobil. Legea propusă ţinteşte să interzică reclamele pentru copii sub 12 ani şi vânzarea telefoanelor mobile pentru a fi folosite de copiii sub şase ani. Paris-ul a început să scoată reţele wireless din librării, iar Universitatea Lakehead din Ontario a interzis Wi-Fi-ul în tot campusul.

„Suntem dependenţi”, explică autorul raportului, Magda Havas, un profesor asociat specializat în studii de mediu şi resurse la Universitatea Trent din Canada. „Telefoanele mobile sunt folosite greşit ca modalitate de a păstra legătura constant. Ele trebuiau să fie folosite pentru afaceri sau urgenţe, dar acum oamenii le folosesc în casele lor deoarece sunt atât de convenabile. Iar acum le folosesc copiii. Să-i dai unui copil un celular este ca şi cum i-ai da un pachet de ţigări”.

De ce nu atragem atenţia acestui subiect, atunci ? „Există multă putere în spatele ignorării părţilor negative a wireless-ului, notează consultantul Larry Gust de la Gust Environmental. Ar putea să aibă legătură cu faptul că industria de telefonie mobilă are o influenţă politică de 4 trilioane USD anual”.

Care sunt problemele de sănătate?

Gust şi ceilalţi descriu o realitate sumbră. „Atmosfera este plină de transmisii digitale. Dacă semnalele ar fi fost colorate albastru, n-ai fi fost capabil să vezi prin ele, atât sunt de multe. Aceste semnale aduc daune corpurilor noastre”. Efectele asupra sănătăţii sunt largi şi profunde, şi sunt cumulative de-a lungul timpului.

Experţii EMF indică spre suferinţele unui număr alarmant de oameni afectaţi de hipersensivitate electromagnetică, care sunt deseori denumiţi „canarii din minele de cărbuni” – în sensul că avertizează populaţia în mare, de pericolele nevăzute.

Simptomele acestora includ iritabilitatea, insomnia, oboseală, durerea cronică, dificultăţile de concentrare, memoria slabă pe termen-scurt, depresie, anxietate, iregularităţi cardiovasculare, greaţă, tulburări ale pielii, şi afecţiuni ale ochilor şi urechilor. În timp ce este practic necunoscută în Statele Unite, hipersensibilitatea electromagnetică (HE) este o afecţiune „compensabilă” în sistemul de sănătate al Suediei.

Deoarece aceste simptome sunt identice cu simptome ale altor afecţiuni, este dificil să le corelezi cu HE. Totuşi, plângerile sunt foarte multe, iar eliberarea recentă a telefoanelor cu Wi-Fi 3G a cauzat aproape imediat plângeri publice privind bolile, conform unei cercetări a TNO Psysics and Electronics Lab din Olanda.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Un tânăr de 19 ani și-a găsit sfârșitul în lacul Colibița. Se afla cu prietenii la scăldat când s-a dezechilibrat și a căzut de pe ponton
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...