ESTE OFICIAL. Telefoanele mobile pot ucide

Raportul Institutului Naţional pentru Ştiinţe, Lege şi Politică Publică (NISLAPP), "SOS pentru Sănătatea Publică: Partea Întunecată a Revoluţiei Wireless", detaliază consecinţele asupra sănătăţii provocate de expunerea la radiaţiile telefoanelor mobile, antenelor din vecinătate, reţelelor wireless, routerele wireless, telefoane portabile, şi alte aparate.
Iulian Tudor
08 iul. 2014, 11:26
ESTE OFICIAL. Telefoanele mobile pot ucide

O listă tot mai lungă de dovezi despre efectele nocive ale expunerii la câmpul electric–ciclul continuu de 50 de alternaţii pe secundă, alternarea negativ-pozitiv a curentului alternativ emanat de firele electrice din casă, împreună cu expunerea la câmpul magnetic provocată de curentul care apare prin conductele de apă, de metal, din casă–accentuează problemele cauzate oamenilor moderni asediaţi de electricitate, scrie epochtimes-romania.com.

Citeşte şi Topul celor mai bune smartphone-uri din România sub 1.500 de lei

„Radiaţia electromagnetică [EMR] are potenţialul să devină cea mai controversată toxină din viaţa noastră”, a declarat Rob Metzinger din cadrul Safe Living Technologies cu sediul în Canada. „Cu certitudine că am văzut, în afacerile noastre din viaţa de zi, o creştere a interesului public şi înţelegerii privind acest poluant”.

„Expunerea la radiaţiile telefoanelor mobile este cel mai mare experiment de sănătate umană desfăşurat vreodată, fără consimţământ informat şi are aproximativ 4 miliarde de participanţi înrolaţi”, a adăugat autorul raportului „Telefoane mobile şi tumori pe creier”, Lloyd Morgan. „Ştiinţa a arătat că folosirea telefoanelor mobile provoacă un risc mărit de tumori pe creier, şi un risc mărit de cancer la ochi, tumori ale glandei salivare, cancer testicular, limfoma non-Hodgkin, şi leucemie. Publicul trebuie informat”.

Partea negativă a conectării permanente

Componenta dăunătoare a celularului este Wi-Fi-ul, iar la fel de periculoase sunt routerele de Internet wireless. Promisiunea fermecătoare de a fi capabil să munceşti de oriunde din lume a captat imaginaţia profesioniştilor. Prea multele imagini cu oameni de afaceri care verifică email-urile dintr-un şezlong pe o plajă au prins rădăcini în psihicul nostru colectiv. Sau cel puţin, credem noi, ar trebui să fim capabili să lucrăm oriunde altundeva, dacă nu din Hawaii.

Citeşte şi Cum te poate îmbolnăvi telefonul mobil. Un nou avertisment

Şcolile au luat şi ele parte la acest experiment. Aşa cum arată raportul „SOS pentru Sănătatea Publică: Partea Întunecată a Revoluţiei Wireless”, faptul că şcolile se folosesc tot mai des de reţelele wireless pentru a permite accesul la internet – în detrimentul conexiunilor prin fir – sporeşte cantitatea de radiaţii la care sunt expuşi copiii de-a lungul vieţii. Totuşi, acum, exceptând Statele Unite, mai multe ţări recomandă utilizarea limitată a telefonului mobil şi a accesului la Wi-Fi pentru copii, inclusiv Germania, Rusia, India, Belgia, şi Finlanda.

La sfârşitul primăverii, Franţa a interzis telefoanele celulare în şcolile primare şi a devenit primul guvern european care a anunţat public propunerea pentru o interzicere directă a unor moduri de utilizare a telefonului mobil. Legea propusă ţinteşte să interzică reclamele pentru copii sub 12 ani şi vânzarea telefoanelor mobile pentru a fi folosite de copiii sub şase ani. Paris-ul a început să scoată reţele wireless din librării, iar Universitatea Lakehead din Ontario a interzis Wi-Fi-ul în tot campusul.

„Suntem dependenţi”, explică autorul raportului, Magda Havas, un profesor asociat specializat în studii de mediu şi resurse la Universitatea Trent din Canada. „Telefoanele mobile sunt folosite greşit ca modalitate de a păstra legătura constant. Ele trebuiau să fie folosite pentru afaceri sau urgenţe, dar acum oamenii le folosesc în casele lor deoarece sunt atât de convenabile. Iar acum le folosesc copiii. Să-i dai unui copil un celular este ca şi cum i-ai da un pachet de ţigări”.

De ce nu atragem atenţia acestui subiect, atunci ? „Există multă putere în spatele ignorării părţilor negative a wireless-ului, notează consultantul Larry Gust de la Gust Environmental. Ar putea să aibă legătură cu faptul că industria de telefonie mobilă are o influenţă politică de 4 trilioane USD anual”.

Care sunt problemele de sănătate?

Gust şi ceilalţi descriu o realitate sumbră. „Atmosfera este plină de transmisii digitale. Dacă semnalele ar fi fost colorate albastru, n-ai fi fost capabil să vezi prin ele, atât sunt de multe. Aceste semnale aduc daune corpurilor noastre”. Efectele asupra sănătăţii sunt largi şi profunde, şi sunt cumulative de-a lungul timpului.

Experţii EMF indică spre suferinţele unui număr alarmant de oameni afectaţi de hipersensivitate electromagnetică, care sunt deseori denumiţi „canarii din minele de cărbuni” – în sensul că avertizează populaţia în mare, de pericolele nevăzute.

Simptomele acestora includ iritabilitatea, insomnia, oboseală, durerea cronică, dificultăţile de concentrare, memoria slabă pe termen-scurt, depresie, anxietate, iregularităţi cardiovasculare, greaţă, tulburări ale pielii, şi afecţiuni ale ochilor şi urechilor. În timp ce este practic necunoscută în Statele Unite, hipersensibilitatea electromagnetică (HE) este o afecţiune „compensabilă” în sistemul de sănătate al Suediei.

Deoarece aceste simptome sunt identice cu simptome ale altor afecţiuni, este dificil să le corelezi cu HE. Totuşi, plângerile sunt foarte multe, iar eliberarea recentă a telefoanelor cu Wi-Fi 3G a cauzat aproape imediat plângeri publice privind bolile, conform unei cercetări a TNO Psysics and Electronics Lab din Olanda.

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru duminică, 24 noiembrie 2024. Balanțele își găsesc echilibrul interior
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
Playtech.ro
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret, prietenii nu mai știau nimic de el
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Eroul care a salvat omenirea de la un război nuclear. În câteva secunde a salvat miliarde de pământeni
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Atacurile israeliene în Fâșia Gaza: cel puțin 120 de palestinieni decedați și un spital avariat
MediaFlux
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy