Udrea: Diaconescu poate câştiga preşedinţia cum a câştigat Traian Băsescu primăria

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Elena Udrea, consideră că Cristian Diaconescu poate câştiga Preşedinţia României în turul al doilea aşa cum a câştigat Traian Băsescu Primăria Capitalei în anul 2000, informează Agerpres.
Filip Stan
10 iul. 2014, 17:39
Udrea: Diaconescu poate câştiga preşedinţia cum a câştigat Traian Băsescu primăria

Liderul PMP le-a cerut, joi, membrilor de partid din Satu Mare să se organizeze şi să se mobilizeze foarte bine, astfel încât Cristian Diaconescu să ajungă în turul II de scrutin.

„Avem două lucruri de făcut: 1 – organizare internă, alegeri, şi profitaţi de faptul că este o echipă care nu vă impune preşedinţi; 2 – mobilizare pentru campania prezidenţială, pentru un scor care să-l ducă pe candidatul nostru în turul II şi pe urmă să câştigăm preşedinţia. Multă lume spune că un partid care a luat 6,2% nu poate să dea preşedintele? Vă spun un lucru care îmi dă curaj, în 2000 când Traian Băsescu a candidat la Primăria Capitalei, în ultima zi avea 7% când a intrat în competiţie, în turul I Sorin Oprescu a luat 44%, iar de partea cealaltă, cel care a intrat cu doar câteva sutimi a fost Traian Băsescu cu 17,3%, iar în turul II l-a învins pe Sorin Oprescu. Deci, a plecat cu 7%, a luat 17,3% în campanie şi l-a învins pe Sorin Oprescu”, a declarat Udrea.

Elena Udrea a spus că PMP este primul partid care şi-a anunţat candidatul şi a început campania.

Aceasta a participat la lansarea candidaturii pentru alegerile prezidenţiale a lui Cristian Diaconescu la Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare, în prezenţa a aproximativ 100 de membri de partid.

Cristian Diaconescu va fi candidatul Partidului Mişcării Populare (PMP) pentru Cotroceni, a anunţat Elena Udrea pe 7 iunie la Congresul PMP.

Cristian Diaconescu a mulţumit pentru onoarea făcută şi a adăugat că acceptă propunerea cu sprijinul şi munca tuturor.

„Este onoare pe care mi-o faceţi, accept candidatura cu sprijinul şi cu munca tuturor. Respectul pentru ţară, pentru demnitate, lege şi ordine pentru toată lumea, egalitatea de şanse, drepturile fiecăruia de a fi liber în ţara lui reprezintă liniile solemne faţă de care mă angajez în faţa dumneavoastră. Orice preşedinte al României trebuie să se gândească la întregirea neamului românesc, Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a spus la rândul său Cristian Diaconescu, după anunţul făcut de Elena Udrea.

Câteva minute mai târziu, pe holul Palatului Parlamentului, Cristian Diaconescu a admis că a acceptat să candideze din partea PMP la alegerile prezidenţiale 2014 şi că nu a existat o consultare prealabilă cu preşedintele Traian Băsescu.

„În condiţiile în care există o propunere din partea uni partid politic, la a cărui înfiinţare am participat, evident că o astfel de propunere mă onorează, mă obligă şi am acceptat-o cu mare plăcere. Autopropunerile nu sunt varianta pe care a-şi îmbrăţişa-o”, a declarat Cristian Diaconescu, la Palatul Parlamentului, după Congresul PMP.

Diaconescu a mai spus că „a avut loc o discuţie în interiorul partidului, sigur de o manieră neoficială, colegii au fost de acord cu această variantă, şi eu am fost de acord, aşa că mergem înainte”.

„Eu cred că această luptă se poate duce şi fără ură, fără violenţă, chiar într-un dialog din care să rezulte un proiect pentru preşedinte, nu neapărat personalizat, ci în zona constituţională şi a atribuţiilor preşedintelui pentru a crea o imagine cât se poate de clară cetăţenilor faţă de aşteptările lor”, a mai spus Cristian Diaconescu, admitând că nu a existat nicio consultare cu Traian Băsescu în privinţa candidaturii sale din partea PMP la alegerile prezidenţiale 2014.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
Playtech.ro
„Circ mediatic”! Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce a câștigat procesul cu Anamaria Prodan: Are de primit zeci de mii de lei
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Stațiunea care face furori. Este la un pas de Brașov și e de vis
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru proprietarii de terenuri. UE a cedat în fața României: „Rezolvat 100%”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!