Ponturi pentru un mariaj de succes

În vreme ce oamenii de ştiinţă n-au găsit încă formula magică pentru o căsnicie de succes, studiile lor au scos la iveală câteva ponturi pentru un mariaj împlinit.
Romania TV
12 iul. 2014, 19:41
Ponturi pentru un mariaj de succes

1. Căsătoreşte-te cu o persoană care cheltuie la fel ca tine

Cumpatatii au tendinta de a rupe relatia cu persoanele care ariunca banii pe fereastra si, adesea, o casnicie intre aceste tipuri diametral opuse se va termina destul de repede.

Scott Rick, de la Universitatea Michigan – Ross School of Business impreuna cu echipa sa au realizat un sodaj la care au participat peste 1000 de persoane casatorite si necasatorite si au ajuns la concluzia ca oamenii au tendinta de a alege opusul modurilor lor de gestionare a banilor pentru intalniri romantice. Totodata, studiul a mai relevat faptul ca astfel de alegeri duc la conflicte in legatura cu banii pe termen lung si, in acelasi timp, scade satisfactia maritala comparativ cu cei care au ales o persoana cu un comportament asemanator in ceea ce priveste banii.

„Chiar daca un cheltuitor va avea datorii mai mari atunci cand este casatorit cu un alt cheltuitor decat daca ar fi casatorit cu un zgarcit, totusi, cheltuitorul va avea mai putine certuri despre bani daca are o relatie cu un alt cheltuitor”, concluzioneaza Rick.

2. Faceţi mult sex

Cu siguranta ca macar o data in viata ta ai intalnit un nevrotic (o persoana care se supara rapid, isi schimba starile emotionale des si este ingrijorata tot timpul). S-a demonstrat ca o astfel de persoana nu-si gaseste locul in nicio relatie de cuplu pentru ca se concentreaza mereu pe partile negative ale unei casnicii, sustin Michelle Russell si James McNulty de la Universitatea Tennessee.

Cercetatorii au descoperit ca sexul frecvent poate fi raspunsul pentru aceste persoane nefericite. Persoanele nevrotice care au parte de mult sex ajung la fel de satisfacute cu mariajul lor precum persoanele mai putin nevrotice, potrivit unui studiu publicat in Social Psychological and Personality Science.

Chiar daca sexul nu este grozav acum, perseverati. Un alt studiu sustine ca sexul devine mai bun odata cu trecerea timpului. Barbatii la 50 de ani sunt mult mai satisfacuti de viata lor sexuala decat cei de 30 si 40 de ani. Potrivit studiului realizat publicat in BJU International, barbatii de 50 de ani inregistreaza niveluri similare de satisfactie ca la 20 de ani.

3. Spune „Mulţumesc” şi „noi”

Cuvantul magic care iti poate transforma casnicia in rai este „MULTUMESC”. In 2007, cercetatorii de la Universitatea de stat Arizona au intrebat persoanele casatorite si studentii care au colegi de camera daca apreciaza rezolvarea treburilor casnice de catre parteneri/colegi. In vreme ce majoritatea sustinea ca simtea recunostinta, multi dintre cei chestionati nu dezvaluiau ceea ce simteau partenerilor intrucat presupuneau ca „el sau ea stie asta”. Rezultatele au aratat, de asemenea, ca persoanele care se simteau apreciate de parteneri aveau mai putine resentimente in legatura cu volumul de munca facut in gospodarie si erau mult mai satisfacuti in legatura cu relatiile lor decat ceilalti.

Un alt cuvant magic care creste placerea partenerului este „NOI”. Un studiu publicat in jurnalul Psychology and Aging a descoperit ca partenerii care foloseau cuvinte precum „noi”, „al nostru” si „noua” cand vorbeau despre un conflict, aratau mai multa afectiune, aveau un comportament mai putin negativ si un nivel mai scazut de stres in timpul unor neintelegeri. In schimb, folosirea repetata a unor cuvinte precum „eu” si „tu” in timpul unei discutii indica separarea si este asociata cu nesatisfactie maritala.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Câți bani ia David Popovici de la COSR pentru cele două medalii olimpice de la Paris! Update
Capital.ro
Zelenski pune capăt războiului. A făcut anunțul de pace către Rusia
Playtech.ro
WOW! Iubita lui David Popovici, apariție de SENZAȚIE! I-a lăsat pe toți cu gura căscată, ipostaze îndrăznețe
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Cele mai râvnite paste. Rețetele marilor bucătari italieni
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Se elimină plata în numerar. Devine obligatoriu în România. Schimbarea pregătită de Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
David Popovici câștigă bronzul la 100 m liber la JO Paris, sub privirile Nadiei Comăneci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! DONALD TRUMP joacă TARE!
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?