Nuţu Cămătaru a ajuns turnător la DNA

Interlopul Nuţu Cămataru le dă informaţii procurorilor despre judecătorii şpăgari. Cămătaru a dat declaraţie într-un dosar şi a povestit despre cum a ajuns o şpagă de 50.000 de euro la magistraţi din Argeş, informează România TV.
Filip Stan
13 iul. 2014, 16:12
Nuţu Cămătaru a ajuns turnător la DNA

Nuţu Cămătaru a fost citat ca martor într-un dosare de corupţie care-l vizează pe un judecător. Dus în faţa procurorilor, declaraţia lui nu a fost deosebit de elocventă în acest caz.

Ulterior, Cămătaru s-a răzgândit şi a dat o a doua declaraţie în care a relatat cum o persoană condamnată pentru tâlhărie a dat mită unui avocat care a pasat-o ulterior judecătorului pentru a obţine eliberarea condiţionată din închisoare.

Prin declaraţia sa, Cămătaru încearcă să obţină bunăvoinţa procurorilor în condiţiile în care el mai este urmărit penal într-un dosar instrumentat de DIICOT pentru cămătorie şi diverse violenţe comise.

În luna iulie 2013, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, fratele său, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, şi unul dintre liderii clanului ‘Sportivilor’, Radu Cristian Roşca, zis ‘Roşca’, au fost trimişi în judecată, alături de alte 51 de persoane, pentru săvârşirea de infracţiuni de violenţă, în urma unei acţiuni de amploare a procurorilor DIICOT.

Grupările ‘Cămătarii’ şi ‘Sportivii’ erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept, susţin procurorii.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Astfel, în perioada 2008 – 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spaţiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în materia acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'