„Examenul de definitivat reprezintă o etapă deosebit de importantă pentru cariera didactică, acesta fiind obligatoriu pentru păstrarea titulaturii în învăţământul preuniversitar. Ţinând cont că nota minimă de promovare este 8,00, se poate afirma că examenul este dificil, complex şi testează competenţele tinerilor profesori atât la specialitate, cât şi la pedagogie”, a declarat pentru AGERPRES Sabina Manea.
Pentru consilierea profesorilor debutanţi în vederea susţinerii examenului de definitivat, acordând o atenţie specială formării continue şi evoluţiei în carieră, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au adoptat în acest an şcolar o strategie complexă şi o gamă largă de activităţi specifice precum conferinţe, proiecte, mese rotunde, simulări ale acestui examen, a precizat sursa citată.
Tezele sunt corectate în şase centre de evaluare organizate la nivel naţional, astfel încât, la nivelul judeţului Iaşi, vor fi evaluate peste 1.900 de teze, la 23 de discipline.
Rezultatele examenului de definitivat vor fi afişate în ziua de 19 iulie, contestaţiile putând fi depuse în intervalul 19-20 iulie, la secretariatul Colegiului Naţional. Rezultatele finale vor fi afişate în ziua de 24 iulie 2014.