Avion doborât de separatişti în Ucraina VIDEO. UPDATE: Rusia a masat trupe la graniţă, anunţă NATO

Un avion de transport militar ucrainean a fost doborât luni de rebelii proruşi din estul Ucrainei, a anunţat serviciul de presă al autoproclamatei 'republici populare Lugansk', citat de Interfax, potrivit Agerpres. Un purtător de cuvânt militar anunţase anterior pierderea legăturii cu avionul militar AN-26 care survola regiunea Lugansk. Patru dintre membrii echipajului avionului ucrainean au fost luaţi prizonieri de combatanţi separatişti.
Alina Costache
14 iul. 2014, 14:39
Avion doborât de separatişti în Ucraina VIDEO. UPDATE: Rusia a masat trupe la graniţă, anunţă NATO

UPDATE 18:50  Patru dintre membrii echipajului avionului ucrainean de transport militar An-26 doborât luni au fost luaţi prizonieri de combatanţi separatişti, informează serviciul de presă al autoproclamatei republici populare Lugansk, citat de Interfax, potrivit Agerpres.

‘Patru dintre membrii echipajului au fost făcuţi prizonieri’, a anunţat pentru Interfax serviciul de presă al autoproclamatei republici. Acesta a precizat că în acest moment ‘prizonierii se află în oraşul Krasnodon şi sunt anchetaţi’. Nu s-a precizat care este starea prizonierilor.

În comunicatul publicat pe site-ul preşedintelui Poroşenko se spune că în prezent are loc o operaţiune de căutare şi salvare, pentru a aduce echipajul avionului de transport al Forţelor Aeriene ale Ucrainei pe teritoriul controlat de militarii ucraineni.

UPDATE: Membrii echipajului avionului militar de transport An-26, doborât luni în regiunea Lugansk, au luat legătura cu Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, a anunţat ministrul ucrainean al apărării, Valeri Gheletei, într-un raport adresat preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, informează Interfax.

‘Ministrul apărării i-a raportat preşedintelui Ucrainei faptul că membrii echipajului avionului An-26, care îndeplinea o sarcină în cadrul fazei active a operaţiunii armate şi a fost doborât, au luat luni legătura cu Statul Major’, informează, luni, serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene.

Totodată, a fost subliniat faptul că, în condiţiile în care avionul zbura la înălţimea de 6,5 km, doborârea lui cu ajutorul unor sisteme de rachetă este imposibilă, adică ‘avionul a fost doborât de o altfel de armă, mai puternică, ce a fost folosită, probabil, de pe teritoriul Rusiei’.

În comunicatul publicat pe site-ul preşedinţiei ucrainene se spune că în prezent se desfăşoară o operaţiune de căutare şi salvare, pentru a aduce echipajul avionului care face parte din Forţele Aeriene ale Ucrainei pe teritoriul controlat de militari ucraineni.

În timpul unui briefing organizat luni, consilierul ministrului de interne al Ucrainei, Anton Gheraşenko, anunţa că în zona de desfăşurare a operaţiunii armate a fost doborât un avion militar de transport An-26, iar cei doi piloţi ai aparatului s-au catapultat.

Un avion de transport militar ucrainean a fost doborât luni de rebelii proruşi din estul Ucrainei, a anunţat serviciul de presă al autoproclamatei ‘republici populare Lugansk’, citat de Interfax.

Un purtător de cuvânt militar anunţase anterior pierderea legăturii cu avionul militar AN-26 care survola regiunea Lugansk.

Nu se cunoaşte deocamdată numărul persoanelor aflate la bordul avionului.

Primarul Doneţkului, Oleksandr Lukiancenko, a părăsit oraşul şi s-a mutat la Kiev, ca urmare a ameninţărilor formulate la adresa, informează RIA Novosti şi Interfax.

‘Din păcate, poziţia mea nu-mi permite să mă aflu la Doneţk. Mă aflu la Kiev şi intenţionez să apăr de aici interesele oraşului’, a declarat Lukiancenko, citat de postul local de televiziune ‘Donbass’.

Primarul a precizat că a făcut acest lucru ca urmare a ameninţărilor la adresa sa venite din partea reprezentanţilor autoproclamatei republici populare Doneţk. Potrivit lui Lukiancenko, aceştia i-ar fi cerut să le asigure nevoile militare chiar şi în detrimentul locuitorilor oraşului.

După cum a declarat primarul Doneţkului, el se va afla la Kiev până când situaţia se va stabiliza, însă el rămâne în legătură permanentă cu toate departamentele administraţiei sale.

Lukiancenko a dat asigurări că este în continuare adeptul unor negocieri paşnice, deoarece conştientizează ‘ce înseamnă războiul şi distrugerile pentru un oraş cu o populaţie de un milion de locuitor’.

Rusia a masat din nou trupe de-a lungul frontierei cu Ucraina, efectivele fiind cuprinse între 10 şi 12 mii de soldaţi, a declarat luni pentru agenţia Reuters un ofiţer din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Armata rusă retrăsese la jumătatea lunii iunie cei circa 40 de mii de soldaţi dislocaţi anterior în respectiva zonă în contextul escaladării tensiunilor separatiste din estul Ucrainei, efectivele rămase după această retragere, salutată atunci de oficialii NATO, fiind de sub o mie de soldaţi.

Dar la ora actuală, conform estimărilor Alianţei Nord-Atlantice, între 10 şi 12 mii de soldaţi ruşi sunt desfăşuraţi în zonă. ‘Numai în cursul săptămânii trecute am observat mai multe unităţi îndreptându-se către frontiera’ cu Ucraina, a precizat ofiţerul care s-a exprimat sub protecţia anonimatului.

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Produsul românesc care a ajuns să fie medaliat cu aur în Europa. A devenit un simbol al excelenței și e de o calitate superioară
Capital.ro
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Se dau bani de la Guvern pentru încă 4 milioane de români! Anunțul major în România
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
Florin Piersic, surpriză pentru fani. Marele actor se întoarce pe scenă
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Au crezut că nu le vede nimeni dar… 50 de vedete sexy cu mâna în chiloţei
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
Doliu la Digi și Antena 1. Tragedia a lovit lumea televiziunii: Să citiți și să-l pomeniți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Gloria Bistriţa debutează cu victorie în Liga Campionilor împotriva CSM Bucureşti
MediaFlux
BANII au intrat deja în CONTURI! Simona Bucura-Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...