Singura elevă din judeţul Harghita, care a obţinut media 10 la Bac 2014, îşi continuă studiile în România

BAC 2014. Raluca-Maria Suciu, singura elevă din Harghita care a obţinut, în ultimii zece ani, media 10 la examenul de Bacalaureat a fost premiată, marţi, de Ministerul Educaţiei şi a declarat că doreşte să-şi continue studiile în România, întrucât aici este nevoie mai mult decât în orice altă ţară de oameni inteligenţi.
Iulian Tudor
15 iul. 2014, 10:01
Singura elevă din judeţul Harghita, care a obţinut media 10 la Bac 2014, îşi continuă studiile în România

Raluca locuieşte în comuna Sărmaş şi în timpul liceului a făcut naveta la Topliţa, unde a studiat matematică şi informatică la Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, potrivit Agerpres. Indiferent de vreme, ea a parcurs zilnic un kilometru pe jos, până la staţia de autobuz, după care şi-a continuat drumul către Topliţa. Spune că a învăţat constant pe toată perioada liceului, dar că nu se aştepta ca media generală la examenul de Bacalaureat să fie zece.

Din punctul meu de vedere este un moment de neuitat. A fost excepţional să aflu că sunt singura din judeţ care a obţinut nota maximă la Bacalaureat. Pot să spun că mă simt împlinită şi mulţumită pentru faptul că munca mea nu a fost degeaba. Am învăţat într-adevăr şi acum am văzut că am fost răsplătită pentru cei 12 ani în care am învăţat. (…) Munca este cheia unei note mari, nu neapărat maxime. Munca este cea care m-a adus în această postură. (…) Consider că cei care muncesc şi care se dedică învăţăturii şi progresării e imposibil să nu reuşească„, a spus Raluca.

Tânăra a dezvăluit că va urma cursurile Facultăţii de informatică economică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, întrucât este „un domeniu viu”, de viitor, care-i place şi unde este convinsă că poate excela. Ea nu a exclus posibilitatea să meargă să studieze un semestru în străinătate, dar se va întoarce în România unde crede că este nevoie mai mult decât în orice altă ţară de oameni inteligenţi şi, în plus, nu-i place să trăiască printre străini.

M-am gândit, e adevărat (n.r. – să studieze în străinătate), pentru că ştiu că sunt alte oportunităţi de dezvoltare şi afirmare, însă consider că România are mult mai mare nevoie de oameni inteligenţi decât orice altă ţară din lume. Îmi place România şi nu vreau să trăiesc printre străini, vreau să trăiesc în ţara mea. S-ar putea să aplic un semestru şi în străinătate, pentru că e o experienţă care contează în dezvoltarea mea, însă nu vreau să mă stabilesc acolo„, a afirmat Raluca-Maria Suciu.

Tatăl fetei, Ioan Suciu, lucrează la CFR de o viaţă, face parte dintr-o familie modestă, dar se mândreşte cu performanţele Ralucăi şi ale surorii sale, care a terminat şefă de promoţie la acelaşi liceu din Topliţa.

E o bucurie foarte mare, nu se poate explica în cuvinte. Am ajuns să trăim cea mai emoţionantă clipă din viaţă. Am avut întotdeauna încredere în ea, pentru că pe toate le-a făcut perfect„, a spus tatăl Ralucăi.

Şi directoarea Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, Camelia Mirela Petruţ, a avut numai cuvinte de laudă la adresa Ralucăi, mai ales că este singura eleva din liceu care a obţinut media maximă la Bacalaureat în ultimii 20 ani.
Ca şi elevă, Raluca a fost o prezenţă discretă, o fată pe am remarcat-o în mod special prin rezultatele obţinute la olimpiada de limba franceză. Raluca a reuşit performanţa de a participa la faza naţională a acestei olimpiade, e o fetiţă extrem de muncitoare. A făcut naveta vreme de patru ani, dar care a avut un an strălucitor. În acest an, Raluca a reuşit să obţină performanţa unei medii de zece la examenul de Bacalaureat şi tot în acest an Raluca a reuşit să obţină titlul de Miss Majorat, deci îmbină frumuseţea şi inteligenţa şi sunt extrem de fericită că a fost eleva noastră„, a spus Camelia Mirela Petruţ.

Potrivit acesteia, Raluca va primi premiul de onoare al Liceului „O.C. Tăslăuanu”, unicul acordat în istoria unităţii de învăţământ.

Raluca-Maria Suciu a primit o diplomă excelenţă şi suma de 3.000 lei, în cadrul festivităţii organizate la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, în Harghita evenimentul fiind organizat la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Este rezultatul unei munci de 12 ani, este o încununare a activităţii sale şi îmi doresc foarte mult ca profesor, ca inspector, ca mamă să se menţină la asemenea performanţe şi rezultate„, a spus inspectorul şcolar general-adjunct Aurora Parfeni.

Promovabilitatea la Bacalaureat, în judeţul Harghita, a fost de 53,96%, mai mare cu circa 11,5% decât anul trecut.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!