EDU.RO: Ce se întâmplă cu licee cu rata zero de promovare la Bac 2014

EDU.RO: Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare a luat o serie de măsuri la cele trei licee cu promovabilitate zero la examenul de Bacalaureat, pentru remedierea acestei situaţii.
Alina Costache
16 iul. 2014, 08:00
EDU.RO: Ce se întâmplă cu licee cu rata zero de promovare la Bac 2014

EDU.RO: Inspectorul şcolar general, Mariana Roman, a afirmat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, că s-au luat primele măsuri după analizarea rezultatelor de la bacalaureat. Astfel, Colegiul Tehnic Traian Vuia va fi comasat cu Grupul Şcolar Unio, Colegiul Tehnic Ardud nu va mai avea clase de liceu în noul an şcolar ci doar de învăţământ profesional, iar numărul claselor de liceu de la Liceul Tehnic Simion Bărnuţiu din Carei va fi redus de la patru la două.

‘Vrem să ducem aceste licee spre învăţământul profesional de trei ani care am văzut că a prins bine la elevii din Satu Mare’, a precizat Mariana Roman.

De asemenea, aceasta a anunţat că şcolile vor organiza ore de pregătire suplimentară pentru cei care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat.

Procentul de promovabilitate la Bacalaureat a fost, în judeţul Satu Mare, în acest an, de 63,95%, faţă de 58,36% în 2013 şi 40,79% în 2012.

EDU.RO ADMITERE LICEU: Ministerul Educației Naționale a finalizat prima etapă a repartizării computerizate în unitățile de învățământ liceal a  elevilor absolvenți de clasa a VIII-a.

VERIFICĂ LA CE LICEU AI INTRAT PE EDU.RO

Din totalul celor 128.707 elevi care au completat fișele de înscriere, în prima etapă au fost repartizați 127.746 de elevi (99,3%), alți 961 rămânând să fie repartizați în cea de-a doua etapă, în data de 24 iulie. Elevii au completat 2.059.366 de opțiuni de înscriere în unități școlare, ceea ce reprezintă, în medie, 16 opțiuni pentru fiecare elev în parte.

Din totalul elevilor repartizați, 15.405 au fost admiși în învățământul profesional, 12.258 au fost admiși la specializări vocaționale, din care 360 în învățământul militar, 1.851 de elevi au intrat pe locurile rezervate rromilor, iar alți 639 au fost distribuiți în învățământul special.

Pe intervale de medii de admitere, situația se prezintă astfel: medii de 10 – 87, medii între 9 și 10 – 19.728, medii între 8 și 9 – 27.069, medii între 7 și 8 – 25.527, medii între 6 și 7 – 22.776,  medii între 5 și 6 – 17.731, medii mai mari de 5 – 15.791.

Primele 5 licee cu cele mai mari medii de admitere pe țară sunt:

  1. Colegiul Național „Sfântul Sava”, București: prima medie – 10, ultima medie – 9,56;
  2. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, București: prima medie – 10, ultima medie – 9,54;
  3. Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj: prima medie – 10, ultima medie – 9,52;
  4. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța: prima medie – 10, ultima medie – 9,51;
  5. Colegiul Național „Frații Buzești”, Craiova: prima medie – 10, ultima medie – 9,46.
Specializările cu cele mai mari medii de admitere din țară sunt Matematică – Informatică (bilingv limba engleză sau limba germană) și Științele Naturii. Din această perspectivă, topul primelor 5 licee este următorul:
  1. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța, specializarea Matematică – Informatică (bilingv: limba germană): prima medie – 10, ultima medie – 9,88;
  2. Colegiul Național „Frații Buzești”, Craiova, specializarea Matematică – Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie – 10, ultima medie – 9,85;
  3. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța, specializarea Matematică – Informatică (bilingv: limba engleză) : prima medie – 10, ultima medie – 9,78;
  4. Colegiul Național „Sfântul Sava”, București, specializarea Matematică – Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie – 10, ultima medie – 9,78;
  5. Colegiul Național „Frații Buzești”, Craiova, specializarea Științele Naturii: prima medie -10, ultima medie – 9,78.

Din totalul candidaților cu medii de admitere sub 5, care au completat fișele de înscriere, au fost repartizați 15.094, urmând ca restul de 697 să fie repartizați în etapa a doua.

Menționăm că media de admitere a elevilor este media aritmetică între media de la Evaluarea Națională (75%) și media celor patru ani de gimnaziu (25%). Elevii care au luat sub 5 la Evaluarea Națională sau a căror medie de admitere este sub 5 participă și ei la repartizarea computerizată. Reamintim că, potrivit Legii Educației Naționale, învățământul obligatoriu este de 11 ani. Învățământul obligatoriu presupune învățământul primar – clasa pregătitoare și clasele I – IV -, învățământ gimnazial – clasele V- VIII – și învățământ liceal  – clasele IX – X.

Pentru ca toți elevii nerepartizați în prima etapă să poată fi distribuți în data de 24 iulie, aceștia trebuie să completeze fișele cu opțiuni în perioada 16 – 21 iulie.

Elevii pot să consulte datele referitoare la distribuirea lor în unitățile de învățământ pe site-ul admitere.edu.ro, care a devenit funcțional începând cu ora 15.00.

Vă transmitem, atașat, un document cu detalii privind repartizarea computerizată din prima etapă.

EDU.RO – Portalul Ministerului Educaţiei unde se afişeaza Rezultate Bacalaureat 2014. Verifică notele tale aici pe EDU.RO, unde sunt publicate acum SUBIECTE, BAREME ŞI REZULTATE EVALUARE NATIONALA SI BAC 2014.

EDU.RO este portalul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pe care se publică Rezultate Bacalaureat 2014,  Rezultate Evaluare Naţională 2014, Subiecte Limba Română, Subiecte Matematică, Subiecte Istorie, Subiecte Geografie, Subiecte Biologie, Subiecte Anatomie, Subiecte Fizică, Subiecte Chimie, Subiecte Informatică, Subiecte Logică, Subiecte Psihologie, Subiecte Economie, Subiecte Filozofie şi Barem Bacalaureat 2014.

Pe EDU.RO ministerul Educaţiei publică cele mai noi informaţii şi documentele necesare înscrierii în toate formele de învăţământ din România, Rezultate Bacalaureat 2014, Rezultate Evaluare Naţională 2014 şi Rezultate Admitere 2014.

Pe portal găsiţi modele de Subiecte Evaluare Naţională 2014 şi modele de Subiecte Bac 2014, Subiecte Bac date în anii precedenţi şi Barem Bac 2014. Tot aici, cei interesaţi pot afla Subiecte Titularizare 2014 şi Rrezultate Titularizare 2014. 

În fiecare an EDU.RO publică Rezultate Evaluare Naţională 2014 şi Rezultate Bacalaureat 2014 pentru fiecare judeţ în parte. Din cauza interesului crescut pentru rezultate, EDU.RO are probleme de funcţionare în ziua publicării.

RomaniaTV.net a publicat Rezultate Bacalaureat 2014 şi Rezultate Evaluare Naţională 2014 în paralel cu portalul EDU.RO.

De asemenea, tot pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, elevii pot verifica liceul unde au fost admişi în urma repartizării computerizate din cadrul Admitere Liceu 2014.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Călin Georgescu, câștigător! Oamenii lui au găsit soluția. Anunț cumplit în România
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cuvintele greu de reprodus pe care Makaveli i le adresa Dianei Șoșoacă, înainte să-i devină consilier: „Javră penală”, „Cine te crezi, șomâldoaco?”
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Românii care vor avea mai mulți bani în 2025. Legea a trecut de Parlament
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu dă lovitura. Răsturnare de situație după alegerea Guvernului: Vă garantez că veţi regreta
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Mangione respinge acuzațiile în cazul Thompson: O poveste de la tribunalul din New York
MediaFlux
DECIZIA privind INDEXAREA PENSIILOR! ANUNȚUL ministrului Muncii la PRELUAREA noului mandat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Marea demolare de pe drumul spre Sinaia: 500 de case-monument dispar. Imobile „despăgubite” cu sume derizorii