EDU.RO: Ce se întâmplă cu licee cu rata zero de promovare la Bac 2014

EDU.RO: Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare a luat o serie de măsuri la cele trei licee cu promovabilitate zero la examenul de Bacalaureat, pentru remedierea acestei situaţii.
Alina Costache
16 iul. 2014, 08:00
EDU.RO: Ce se întâmplă cu licee cu rata zero de promovare la Bac 2014

EDU.RO: Inspectorul şcolar general, Mariana Roman, a afirmat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, că s-au luat primele măsuri după analizarea rezultatelor de la bacalaureat. Astfel, Colegiul Tehnic Traian Vuia va fi comasat cu Grupul Şcolar Unio, Colegiul Tehnic Ardud nu va mai avea clase de liceu în noul an şcolar ci doar de învăţământ profesional, iar numărul claselor de liceu de la Liceul Tehnic Simion Bărnuţiu din Carei va fi redus de la patru la două.

‘Vrem să ducem aceste licee spre învăţământul profesional de trei ani care am văzut că a prins bine la elevii din Satu Mare’, a precizat Mariana Roman.

De asemenea, aceasta a anunţat că şcolile vor organiza ore de pregătire suplimentară pentru cei care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat.

Procentul de promovabilitate la Bacalaureat a fost, în judeţul Satu Mare, în acest an, de 63,95%, faţă de 58,36% în 2013 şi 40,79% în 2012.

EDU.RO ADMITERE LICEU: Ministerul Educației Naționale a finalizat prima etapă a repartizării computerizate în unitățile de învățământ liceal a  elevilor absolvenți de clasa a VIII-a.

VERIFICĂ LA CE LICEU AI INTRAT PE EDU.RO

Din totalul celor 128.707 elevi care au completat fișele de înscriere, în prima etapă au fost repartizați 127.746 de elevi (99,3%), alți 961 rămânând să fie repartizați în cea de-a doua etapă, în data de 24 iulie. Elevii au completat 2.059.366 de opțiuni de înscriere în unități școlare, ceea ce reprezintă, în medie, 16 opțiuni pentru fiecare elev în parte.

Din totalul elevilor repartizați, 15.405 au fost admiși în învățământul profesional, 12.258 au fost admiși la specializări vocaționale, din care 360 în învățământul militar, 1.851 de elevi au intrat pe locurile rezervate rromilor, iar alți 639 au fost distribuiți în învățământul special.

Pe intervale de medii de admitere, situația se prezintă astfel: medii de 10 – 87, medii între 9 și 10 – 19.728, medii între 8 și 9 – 27.069, medii între 7 și 8 – 25.527, medii între 6 și 7 – 22.776,  medii între 5 și 6 – 17.731, medii mai mari de 5 – 15.791.

Primele 5 licee cu cele mai mari medii de admitere pe țară sunt:

  1. Colegiul Național „Sfântul Sava”, București: prima medie – 10, ultima medie – 9,56;
  2. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, București: prima medie – 10, ultima medie – 9,54;
  3. Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj: prima medie – 10, ultima medie – 9,52;
  4. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța: prima medie – 10, ultima medie – 9,51;
  5. Colegiul Național „Frații Buzești”, Craiova: prima medie – 10, ultima medie – 9,46.
Specializările cu cele mai mari medii de admitere din țară sunt Matematică – Informatică (bilingv limba engleză sau limba germană) și Științele Naturii. Din această perspectivă, topul primelor 5 licee este următorul:
  1. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța, specializarea Matematică – Informatică (bilingv: limba germană): prima medie – 10, ultima medie – 9,88;
  2. Colegiul Național „Frații Buzești”, Craiova, specializarea Matematică – Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie – 10, ultima medie – 9,85;
  3. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța, specializarea Matematică – Informatică (bilingv: limba engleză) : prima medie – 10, ultima medie – 9,78;
  4. Colegiul Național „Sfântul Sava”, București, specializarea Matematică – Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie – 10, ultima medie – 9,78;
  5. Colegiul Național „Frații Buzești”, Craiova, specializarea Științele Naturii: prima medie -10, ultima medie – 9,78.

Din totalul candidaților cu medii de admitere sub 5, care au completat fișele de înscriere, au fost repartizați 15.094, urmând ca restul de 697 să fie repartizați în etapa a doua.

Menționăm că media de admitere a elevilor este media aritmetică între media de la Evaluarea Națională (75%) și media celor patru ani de gimnaziu (25%). Elevii care au luat sub 5 la Evaluarea Națională sau a căror medie de admitere este sub 5 participă și ei la repartizarea computerizată. Reamintim că, potrivit Legii Educației Naționale, învățământul obligatoriu este de 11 ani. Învățământul obligatoriu presupune învățământul primar – clasa pregătitoare și clasele I – IV -, învățământ gimnazial – clasele V- VIII – și învățământ liceal  – clasele IX – X.

Pentru ca toți elevii nerepartizați în prima etapă să poată fi distribuți în data de 24 iulie, aceștia trebuie să completeze fișele cu opțiuni în perioada 16 – 21 iulie.

Elevii pot să consulte datele referitoare la distribuirea lor în unitățile de învățământ pe site-ul admitere.edu.ro, care a devenit funcțional începând cu ora 15.00.

Vă transmitem, atașat, un document cu detalii privind repartizarea computerizată din prima etapă.

EDU.RO – Portalul Ministerului Educaţiei unde se afişeaza Rezultate Bacalaureat 2014. Verifică notele tale aici pe EDU.RO, unde sunt publicate acum SUBIECTE, BAREME ŞI REZULTATE EVALUARE NATIONALA SI BAC 2014.

EDU.RO este portalul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pe care se publică Rezultate Bacalaureat 2014,  Rezultate Evaluare Naţională 2014, Subiecte Limba Română, Subiecte Matematică, Subiecte Istorie, Subiecte Geografie, Subiecte Biologie, Subiecte Anatomie, Subiecte Fizică, Subiecte Chimie, Subiecte Informatică, Subiecte Logică, Subiecte Psihologie, Subiecte Economie, Subiecte Filozofie şi Barem Bacalaureat 2014.

Pe EDU.RO ministerul Educaţiei publică cele mai noi informaţii şi documentele necesare înscrierii în toate formele de învăţământ din România, Rezultate Bacalaureat 2014, Rezultate Evaluare Naţională 2014 şi Rezultate Admitere 2014.

Pe portal găsiţi modele de Subiecte Evaluare Naţională 2014 şi modele de Subiecte Bac 2014, Subiecte Bac date în anii precedenţi şi Barem Bac 2014. Tot aici, cei interesaţi pot afla Subiecte Titularizare 2014 şi Rrezultate Titularizare 2014. 

În fiecare an EDU.RO publică Rezultate Evaluare Naţională 2014 şi Rezultate Bacalaureat 2014 pentru fiecare judeţ în parte. Din cauza interesului crescut pentru rezultate, EDU.RO are probleme de funcţionare în ziua publicării.

RomaniaTV.net a publicat Rezultate Bacalaureat 2014 şi Rezultate Evaluare Naţională 2014 în paralel cu portalul EDU.RO.

De asemenea, tot pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, elevii pot verifica liceul unde au fost admişi în urma repartizării computerizate din cadrul Admitere Liceu 2014.

DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Orașul din România unde poți cumpăra o casă cu doar 3.500 de euro. Nu se află departe de centru, are în apropiere școli, grădinițe, supermarketuri și restaurante
Capital.ro
Taxă auto pentru românii cu mașini vechi. Guvernul dă ordin Primăriilor: Discutăm de 7-10 ani
Playtech.ro
Imagini rare cu fiul Ioanei Băsescu. Talentul impresionant pe care îl are Radu, nepotul fostului preşedinte, la doar 10 ani
DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Adevarul
Mariana Moculescu, în pragul evacuării. Fostul soţ, Horia Moculescu, a sfătuit-o să-şi găsească serviciu: „Nu pot da mai mult decât pot”
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Românii cărora le cresc ratele la bănci. Evoluție neașteptată a pieței
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
A dispărut! Andrei este căutat de mai bine de 7 zile în Cobadin. Familia se teme de cel mai negru coșmar
Cancan.ro
ADIO, plată cu cardul și cu telefonul mobil. Care este noua metodă de a achita contactless
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
A murit! Doliu și durere în Familia Regală Britanică. S-a stins la 79 de ani
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Țigări numai cu buletinul! ANPC obligă acum toate magazinele
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alla Pugaciova a lansat cântece împotriva războiului dus de Rusia (AUDIO)