REZULTATE DEFINITIVAT 2014. Note la examenul de definitivat 2014 rezultate Edu.ro

REZULTATE DEFINITIVAT 2014 Edu.ro – Note la examenul de definitivat 2014 rezultate edu.ro –  Aproape 10.000 de candidaţi au susținut examenul de DEFINITIVAT 2014 EDU.RO. EDU.RO Definitivat 2014. Ce s-a dat la definitivat 2014. subiecte definitivat 2014. Aproape 10.000 de candidaţi examenul de DEFINITIVAT 2014 EDU.RO Proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2014, s-a desfășurat luni, 14 iulie, începând cu ora 10:00, în 42 de centre de examen (câte unul în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti), informează Ministerul Educației într-un comunicat.
Filip Stan
18 iul. 2014, 08:53
REZULTATE DEFINITIVAT 2014. Note la examenul de definitivat 2014 rezultate Edu.ro

Rezultate DEFINITIVAT 2014 EDU.RO  pe judeţe, aici: ––> CLICK AICI 

60,62% dintre candidaţi au promovat examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2014 (rezultate înainte de contestaţii), cu aproape 13% mai mulţi decât în aceeaşi etapă a anului 2013

Rezultate DEFINITIVAT 2014 EDU.RO >Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2014. Din totalul de 9.196 candidaţi prezenţi la proba scrisă (92,73%), 60,62% au promovat. Rata de promovare este superioară cu aproape 13 procente celei de anul trecut (înainte de contestaţii) – 47,83%. Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Cluj (72,57), iar cel mai scăzut, în judeţele Maramureş şi Giurgiu (47,62). În Capitală, rata de promovare iniţială este de 55%. 

Dintre candidaţii care au promovat examenul, 57 au obţinut note de 10, iar alţi 339, note între 9,50 şi 9,99. Cele mai multe note (4.683) s-au înregistrat pe tronsonul 8 – 8,99. 

Reamintim că dintre cei 10.764 candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar au fost admişi să participe la proba scrisă doar candidaţii care au îndeplinit cumulativ condiţiile prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare în specialitatea postului de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine” şi minimum media 8 la cele două inspecţii speciale la clasă desfăşurate pe perioada anului şcolar. Astfel, dintr-un lot de 9.917 candidaţi eligibili, s-au prezentat 9.196 (92,73%). 40 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentative de fraudă. 

Afişarea primelor rezultate a avut loc sâmbătâ, 19 iulie, atât la centrele de examen, cât şi online, pe site-ul dedicat, www.definitivat.edu.ro. Contestaţiile se pot depune, la centrele de examen, în intervalul 19-23 iulie. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie. Nota minimă de promovare a examenului este 8. 

Menţionăm că, începând cu anul trecut, Ministerul Educaţiei Naţionale a decis ca nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să crească de la 7 la 8. Cadrele didactice care promovează examenul naţional de definitivare dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

REZULTATE DEFINITIVAT 2014 Edu.ro.  Aproape 10.000 de candidaţi au susținut examenul de DEFINITIVAT 2014 EDU.RO.  Afişarea rezultatelor a fost probramată pentru data de 19 iulie. Perioada 19-23 iulie este desemnată pentru înregistrarea și soluționarea contestațiilor. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie.

Subiectele de examen, traducerea acestora şi baremele de evaluare au fost elaborate, pentru fiecare disciplină în parte, de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare au fost  publicate, după susţinerea probei, la ora 15.00, pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro.

 Atât programele de examen pentru toate disciplinele, cât şi modelele de subiecte şi baremele pentru toate disciplinele de examen pentru care au optat candidaţii au fost postate pe pagina http://definitivat.edu.ro şi au fost utilizate în activităţile de pregătire a debutanţilor, desfăşurate de Casele Corpului Didactic.

Dintre cei 10.764 candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar, au fost admişi să participe la proba scrisă 9.917 candidaţi care au îndeplinit cumulativ cele trei condiţii prevăzute de metodologie. Acestea sunt: efectuarea unui stagiu de predare în specialitatea postului de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine” şi minimum media 8 la cele două inspecţii speciale la clasă desfăşurate pe perioada anului şcolar.

REZULTATE DEFINITIVAT 2014 Edu.ro.  În sesiunea 2014, examenul naţional pentru definitivare în învăţământ se organizează la 136 de discipline. Proba scrisă conţine subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei. Durata de redactare a lucrării este de 4 ore. În judeţul Cluj şi în municipiul Bucureşti durata probei scrise se va prelungi cu 2 ore pentru 4 candidaţi cu nevoi speciale.

REZULTATE DEFINITIVAT 2014 Edu.ro.   Nota obţinută la proba scrisă este nota la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen.

REZULTATE DEFINITIVAT 2014 Edu.ro.   Pentru evaluarea lucrărilor scrise şi soluţionarea contestaţiilor s-au constituit 6 centre de evaluare/contestaţii la nivel naţional, prin arondarea disciplinelor de examen. Astfel, lucrările tuturor candidaţilor care au optat pentru o anumită disciplină de examen sunt evaluate în acelaşi centru.

REZULTATE DEFINITIVAT 2014 Edu.ro.   Comisiile constituite în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ sunt compuse din cadre didactice universitare, având cel puţin titlul ştiinţific de doctor şi din cadre didactice din învăţământul preuniversitar, având cel puţin gradul didactic II. Preşedinţii comisiilor sunt cadre didactice universitare. Coordonarea metodologică a examenului national revine Ministerului Educaţiei Naţionale, iar organizarea şi desfăşurarea probei scrise este asigurată de inspectoratele şcolare judeţene/a municipiului Bucureşti.

Anul trecut, MEN a decis să crească nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivat de la 7 la 8. Procentul de promovare din 2013 a fost de 51,26 la sută, după soluţionarea contestaţiilor.

REZULTATE Definitivat 2014, pe Edu.ro. Şase centre de rezolvare a contestaţiilor

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru evaluarea lucrărilor scrise de la Definitivat 2014 şi soluţionarea contestaţiilor s-au constituit 6 centre de evaluare/contestaţii la nivel naţional, prin arondarea disciplinelor de examen. Astfel, lucrările tuturor candidaţilor care au optat pentru o anumită disciplină de examen sunt evaluate în acelaşi centru. Comisiile constituite în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ sunt compuse din cadre didactice universitare, având cel puţin titlul ştiinţific de doctor şi din cadre didactice din învăţământul preuniversitar, având cel puţin gradul didactic II. Preşedinţii comisiilor sunt cadre didactice universitare. Coordonarea metodologică a examenului de Definitivat 2014 revine Ministerului Educaţiei Naţionale, iar organizarea şi desfăşurarea probei scrise este asigurată de inspectoratele şcolare judeţene/a municipiului Bucureşti.

Coordonarea metodologică a examenului de Definitivat 2014 revine Ministerului Educaţiei Naţionale, iar organizarea şi desfăşurarea probei scrise este asigurată de inspectoratele şcolare judeţene/a municipiului Bucureşti.

Calendar Definitivat 2014

  • 19 iulie 2014: Afișarea rezultatelor
  • 19 – 20 iulie 2014: Înregistrarea contestațiilor si transmiterea acestora la centrele de evaluare
  • 21 – 23 iulie 2014: Rezolvarea contestațiilor
  • 24 iulie 2014: Afișarea rezultatelor finale
  • 25 iulie – 10 august 2014: Transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși si validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației naționale
  • 10 – 14 august 2014: Eliberarea de către inspectoratele școlare a adeverințelor de promovare a examenului de definitivare in învățământ

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cât costă, de fapt, chiria în Grecia pentru o lună de zile. Mulți români stau în vacanță în Thassos, după ce și-au închiriat case la prețuri ireal de mici. Este afacerea momentului
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Fast food fără ulei. Aripioarele de pui ies senzațional de crocante. Trei rețete de făcut acasă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Când ar fi murit Andrei Versace, de fapt. Detalii șocante ies la iveală, prietenul lui rupe tăcerea
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
China intenționează să construiască un tren de mare viteză de 13.000 kilometri până în SUA
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'