Interceptări EXPLOZIVE din dosarul lui Berbeceanu. Şefii DIICOT şi IGPR ştiau situaţia de la Alba

În rechizitoriul prin care i-au trimis în judecată pe anchetatorii fostului comisar Traian Berbeceanu, procurorii DNA redau conţinutul unei discuţii dintre acesta şi adjunctul şefului Poliţiei Române, Florentin Robescu. Din discuţii reiese că că şefa DIICOT, Alina Bica, şi şeful Poliţiei române, Petre Tobă, ar fi cunoscut problemele de la DIICOT Alba şi BCCO Alba, după ce ar fost informaţi de către el.
Filip Stan
21 iul. 2014, 19:08
Interceptări EXPLOZIVE din dosarul lui Berbeceanu. Şefii DIICOT şi IGPR ştiau situaţia de la Alba

Procurorii DNA au făcut public rechizoriul în urma căruia i-au trimis în judecată pe anchetatorii lui Traian Berbeceanu, fostul şef al Biroului de Combatere a Crimei Organizate Alba.

Citeşte şi TRAIAN BERBECEANU, trimis în judecată pentru spălare de bani şi luare de mită

Au fost publicate astfel discuţii între Berbeceanu şi adjunctul şefului Poliţiei Române, Florentin Robescu, din care rezultă că  şefa DIICOT şi şeful Poliţiei Române ar fi fost informaţi de el despre problemele de la DIICOT Alba şi BCCO Alba, inclusiv despre conflictul său cu procurorul Ioan Mureşan.

Citeşte şi Procurorul implicat în dosarul comisarului Traian Berbeceanu, pensionat de Băsescu

BERBECEANU  TRAIAN: Nu, și că cred că îmi revin foarte greu, fiindcă e cumplit și este  cumplit în continuare. Nu mă aşteptam. Pe cuvântul meu de onoare dacă m-am așteptat de la TOBĂ la așa ceva, pe cuvântul meu de onoare.

ROBESCU  FLORENTIN: Bă, dar nici eu nu m-am aşteptat.

BERBECEANU  TRAIAN: Şi de la CUCUși ăla m-a trădat …(neinteligibil)…

ROBESCU FLORENTIN: Dar nu mă așteptam să se ajungă aici, cât am discutat noi…

BERBECEANU TRAIAN:  Da, FLORENTIN, dar eu ce ţi-am zis? Dacă se ajunge în aia…  am scris  și-n raport, eram convins că la asta se ajunge și că asta se urmărește,  deci eram absolut convins.

ROBESCU FLORENTIN: Adică… Bine, oricum, ai văzut când am vorbit noi atunci la Iași, că am vorbit de multe ori atunci și ți-am zis: bă, TRAIANE,  fă un raport, mă, detaliat cu toate astea.

BERBECEANU  TRAIAN: Păi d-aia l-am și făcut, FLORENTIN.  Deci când am vorbit la Iași, pe cuvântul meu de onoare că am avut deplină încredere că BICA face ceva. …(neinteligibil)… Săptămâna viitoare, cel târziu peste două săptămâni vin cu… cu ăsta, cum îl cheamă, cu JEAN.

ROBESCU  FLORENTIN: Dar nu știi că am și vorbit cu ei și am zis: bă, uite, vorbesc cu asta să stea de vorbă cu ea să nu știu ce.

BERBECEANU  TRAIAN: Da, păi mulțumităție am reușit să stau de vorbă cu ea. Pe urmă când am văzut că după chestia de la Iași nu s-a întâmplat nimic și tot continuă, tot continuă, tot continuă, am zis bă trebuie să fac ceva și atuncea am făcut raportul ăla și l-am dus la domnul TOBĂ. Eu atuncea mi-am dat seama că îs cărțile făcute că mi-o zis TOBĂ că dacă mă mut la altă Brigadă.

ROBESCU FLORENTIN: Da, da.

BERBECEANU TRAIAN: Deci eu mi-am dat seama că-s cărțile făcute

ROBESCU  FLORENTIN: Mă, dar tu ai mai fost la el după aia? Nu.

BERBECEANU  TRAIAN: Nu, am vorbit cu el pe 6 seara atuncea.  Când a fost asta?

ROBESCU  FLORENTIN: Nu,după raport, te întreb.

BERBECEANU  TRAIAN: Nu, nu, atuncea, lunea.

ROBESCU  FLORENTIN:  Dar în schimb ai fost la asta?  Te-a chemat asta?

BERBECEANU  TRAIAN:  La BICA am fost eu în audiență. Eram în București, cu altă treabă, nu știu cu ce…

ROBESCU  FLORENTIN: Nu mi-ai zis atunci, n-am știu că

BERBECEANU  TRAIAN: I-am zis la JEAN, nu ți-a zis? Poi, deci am fost la ea în audiență, eram cu…  dosarul ăla mare pe laminate pe care îl aveam în lucru și care urma săȘi seara…

ROBESCU  FLORENTIN: Dar nu atunci când ai venit cu MUREȘAN, atunci știu.

BERBECEANU  TRAIAN: Nu, nu, nu! Aia când am venit cu MUREȘAN a fost chiar când au numit-o pe ea, după ce au instalat-o pe ea.

ROBESCU  FLORENTIN: Când a chemat șefii de brigăzi.

BERBECEANU  TRAIAN: A fost înainte de chestia cu Iași-ul chiar. Știi, că după aia a fost convocarea cu ofițerii de legătură la Iași când i-am spus ei prima dată. Și când am venit în București, am zis bă, ceva nu-i în regulă, și hai să-i dau eu… și i-am dat de pe telefonul mobil de pe internet… i-am dat un mail. Și am scris încă odată: domne, așa cum v-am adus la cunoștințăși la Iași, sunt probleme deosebite, foarte grave și trebuie să le discutăm. Sunt în București și aș aprecia dacă mă primiți mâine în audiență. Și a doua zi dimineață m-a sunat de la ea de la cabinet că mă așteaptă la ora 2 sau la nu știu cât. Și m-am dus în audiențăși i-am spus încă odată. Eu atuncea mi-am dat seama că atuncea când am adus raportul la TOBĂ, JEAN știi cum a zis că i-l aratăla GEORGIANA HOSU. Eu nu cred că i l-o arătat la GEORGIANA HOSU, cred că i l-a arătat la BICA, pentru că BICA de când am intrat în birou la ea, era și GEORGIANA HOSU de fațăcă ce, că mi-ai făcut raportul ăla, că m-a luat de urechi  procurorul general că nu știa nimica, că acuma nu se mai poate face nimica. Și i-am zis: doamna procuror șef, adică cum nu se mai poate face nimica? Că da, că ce e scris e scris. Și i-am zis că nu vreau să se facă nimica, decât să se verifice aspectele din raport. Eu îs polițist. Eu nu lucrez la Ministerul Public, am procedat legal. Am făcut un raport pe care l-am înregistrat și l-am dat domnului inspector general.

ROBESCU  FLORENTIN: Am înțeles că era pornită rău atunci împotriva ta.

BERBECEANU  TRAIAN: Da, era pornitărău.

ROBESCU  FLORENTIN: Adică, ți-a zis ceva de genul că tu nu ești curat sau că nu ești…?

BERBECEANU  TRAIAN: Nu sunt albă ca zăpada!

ROBESCU  FLORENTIN: Nu ești albă ca…

BERBECEANU  TRAIAN: A zis: că ce, că tu  ai scris de procurorii mei, că tu îmi vânezi procurorii mei, că nici tu nu ești albă ca zăpada. Și i-am zis: doamna procuror șef, eu sunt un polițist cinstit, eu dacă nu aveam probleme, nu aveam tupeul să fac ceea ce-am făcut. 

ROBESCU  FLORENTIN: …(neinteligibil)…

BERBECEANU TRAIAN:   Și i-am spusmi-o spus domnul inspector general că opinia dumneavoastră este să mă mut la altă brigadă sau să mă mut la București, iar eu nu sunt de acord să mă mut.  Să nu crezi dumneata că pleacă MUREȘAN și dumneata rămâi acolo! Și i-am zis: doamnă, eu nu vreau decât  să se verifice aspectele respective și să se ia măsuri legale. Poate sunt cel mai bun, poate greșesc, să se verifice. Și i-am zis: vă rog mult de tot,  dacăîntr-adevăr, așa cum avem informații, este un dosar în lucru și eu și echipa mea suntem dispuși oricând să venim, să nu faceți spectacol și d-astea. Noi suntem înarmați permanent, nu știu ce. Că nu știu ce mai putem face acuma, că lăsați-mă să mă gândesc. Doamne procuror șef, eu am deplinăîncredere în doamna  GEORGIANA HOSU, pentru că am lucrat cu dumneaei în mai multe dosare pe economic, cum hotărâți așa facem. Și atunci am amintit că-l trimite pe BLAGA, că  BLAGA era  consilier sau este in consiliu, că săptămâna viitoare vine BLAGA.

ROBESCU  FLORENTIN: Era consilier general.

BERBECEANU  TRAIAN: Vezi de treabă.

Pe 16 iulie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Ioan Mureşan, procuror şef al DIICOT Alba, pe Alin Mirel Muntean, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba şi pe pe Nicolaie Ioan Cean, fost procuror DIICOT în perioada 7 decembrie 2009 – 15 august 2013, în prezent pensionat.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Minge de foc traversează cerul deasupra Statuii Libertății, provocând panică și investigații ample
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'