Ea a fost pârâtă de un alt candidat, scrie monitorulvn.ro. A fost depistată chiar când încerca să se inspire, motiv pentru care a fost eliminată din examen. Profesoara nu va mai putea obține anul acesta nici măcar un post de suplinitor și a pierdut șansa de a mai participa la examenul de Titularizare de anul viitor. Acesta a fost singurul incident major înregistrat la examenul de Titularizare susținut ieri de 386 de profesori în centrul de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani și la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”. Alți 43 de candidaţi s-au retras, iar 47 au absentat.
Citeşte şi REZULTATE TITULARIZARE 2014 EDU.RO: Dezastru după proba scrisă
Mulți dintre candidați au susținut, la final, că subiectele au fost dificile, chiar mai dificile decât cele de anul trecut. Mai mult, profesorii au spus că nu au avut suficient timp să abordeze toate subiectele propuse. Obosiți și descurajați, dascălii spun că se gândesc cu emoții mari la rezultate. Puțini sunt cei care speră să se titularizeze în învățământ. „Eu m-am strofocat un pic pentru examenul asta, a fost destul de dificil, dar puteai să scrii, foarte mult era de scris. Nu mai aveai timp să te gândești, să negociezi cu tine în sala de clasă. Eu am dat și definitivatul, ca și acolo, trebuia și aici să scrii foarte mult. Și punctele au fost grele, dar ca și volum era mult de scris, era nevoie de un pic mai mult timp sau să mai micșoreze din subiecte. Chiar dacă patru ore pare că este ceva, când te apuci de scris nu ai timp”, a spus o profesoară.
Citeşte şi TITULARIZARE 2014. Profesori, prinşi copiind la examen
Unii profesorii au fost foarte nemulțumiți că se cere încă foarte multă informație ce trebuie memorată, iar mulți au recunoscut că nu s-au pregătit așa cum ar fi trebuit pentru un astfel de examen. „Subiectele nu au fost foarte dificile dacă ai fi învățat, dar eu nu prea m-am pregătit. Poate că ar trebui să fie mai puțină materie. O problemă ar fi că ni se cere foarte multă materie și punem în practică foarte puțin. Ar fi bună și o notă de 5, nu 7, să iau”, a spus o altă candidată.
Catedra, colac de salvare
În vreme ce unii evită să lucreze în învățământ din cauza salariilor mici și a condițiilor precare de muncă, candidații care s-au prezentat la examenul de Titularizare de ieri spun că aceasta este cea mai bună soluție pentru ei. Speriați de munca la patron și de nesiguranța unui loc de muncă, candidații au susținut examenul cu speranța unei reușite. „Nu au fost foarte dificile subiectele. Este pentru prima dată când dau acest examen. Pe criza asta nici nu mai contează școala, important este să am un post. Nu am mai predat nicăieri, doar în practică am fost. Am ales învățământul de anul acesta pentru că este mai sigur decât în orice altă parte. La patron este mai dificil. Sper să iau nota 7, dar acum să vedem ce spun domnii profesori”, a spus Cristina Manole, candidată pentru catedra de economie și educație antreprenorială.
Tezele au fost trimise spre corectare în centrele de evaluare din alte județe.