Siguranţă la înălţime. Top 10 cele mai bune companii aeriene din lume

Înainte de a cumpăra biletul de avion către destinaţia dorită fiecare pasager îşi pune întrebarea cât de sigură este compania aeriană cu care călătoreşte. Ca în fiecare an, Skytrax, organism de consultanţă specializat în analiza activităţilor companiilor aeriene şi a serviciilor oferite de aeroporturi, a făcut public clasamentul pe 2014 al celor mai bune companii aeriene.
Daniel Spătaru
23 iul. 2014, 06:35
Siguranţă la înălţime. Top 10 cele mai bune companii aeriene din lume

Peste 16 milioane de pasageri şi-au dat votul pentru întocmirea topului celor mai bune companii aeriene din lume pe anul 2014, între criteriile luate în calcul de Skytrax figurând condiţiile de zbor, sistemul de rezervare a biletelor sau calitatea serviciilor de la bord. În total, peste 50 de criterii au fost luate în calcul pentru stabilirea acestei ierarhii.

1. Cathay Pacific (Hong Kong)

A mai obţinut titlul de compania aeriană a anului şi în 2003, 2005 şi 2010. Operează o flotă de 133 de avioane, către 55 de destinaţii, de pe toate continentele.

2. Qatar Airways (compania naţională a Qatarului)

La 1 iulie 2014, Qatar Airways opera zboruri către 141 de destinaţii, din întreaga lume, inclusiv Bucureşti. Flota aflată în exploatare numără 131 de avioane. Din iunie 2013 este sponsor principal al lui FC Barcelona, grupare care îi poartă numele pe tricouri, în schimbul unui contract de 210 milioane dolari.

3. Singapore Airlines (Singapore)

Operează zboruri către 64 de oraşe, din 35 de ţări. În istoria de peste 60 de ani a companiei a existat un singur incident cu morţi în care a fost implicat un avion Singapore Airlines. Pe 31 octombrie 2000, a aeronavă care opera un zbor Singapore-Taiwan-Los Angeles a lovit accidental echipamentul de pe pista aeroportului din Taiwan, murind 83 de persoane dintre cele 179 aflate la bord.

4. Emirates (Dubai)

Fondată în anul 1985, este compania aeriană cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. Operează zboruri către 138 de destinaţii, din 78 de ţări.

5. Turkish Airlines (Turcia)

Operează zboruri către 248 de destinaţii, din 105 ţări. Are o flotă de 251 de avioane de transport de pasageri şi nouă aeronave de tip cargo. După anul 1933, avioanele aceste companii au fost implicate în trei accidente pe rute internaţionale şi 18 pe rute interne. Ultimul dintre ele s-a produs pe 27 decembrie 2012, când un Airbus A330, care transporta 278 de persoane şi 10 membri ai echipajului a ieşit de pe pista aeroportului parizian Charles de Gaulle, înainte de decolarea spre Istanbul. Nu s-a înregistrat nicio victimă în urma acestui eveniment.

Citeşte şi Confort maxim, servicii ireproşabile. Top 10 cele mai bune aeroporturi ale anului 2014 FOTO

6. All Nippon Airways (Japonia)

Gestionează o flotă de 232 aparate, iar de la înfiinţare, în 1955, avioanele sale au fost implicate în 55 de incidente, dintre care 10 deturnări. Ultima deturnare a avut loc pe 24 iulie 1999, când un bărbat a deturnat un Boeing 747, omorându-l pe pilot.

7. Garuda Indonesia

Numele Garuda vine de la o pasăre mitologică hindusă. Are 112 aparate, dar pentru 2015 este prevăzută extinderea flotei la 194 aparate. Garuda operează zboruri către 40 de destinaţii interne şi 21 internaţionale.

8. Asiana Airlines (Coreea de Sud)

Operează 77 de zboruri, către oraşe din Europa, America de Nord, Asia şi Oceania. A fost implicată în trei accidente majore, ultimul dintre ele în 6 iulie 2013, când un avion ce efectua o cursă Shanghai – Los Angeles, via Seul, a ratat aterizarea pe aeroportul din San Francisco. Bilanţul a consemnat 3 morţi şi 10 răniţi grav.

9. Lufthansa (Germania)

Deţine în exploatare 279 de avioane şi are zboruri către 215 destinaţii. Are o istorie veche de 88 de ani, fiind înfiinţată după fuziunea a două companii germane, Deutsche Aero Lloyd şi Junkers Luftverkehr, pe 6 ianuarie 1926.

10. Air France (Franţa)

Compania a fost fondată în anul 1933, iar în prezent operează zboruri către 190 de destinaţii. Din flota de 374 de aparate, 118 sunt exploatate de filialele regionale HOP! şi CityJet. Ultimul incident în care a fost implicată compania a avut loc la 1 iunie 2009, când un avion care zbura pe ruta Rio de Janeiro – Paris s-a prăbuşit în Atlantic. Au fost atunci 228 de morţi.

 


DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Mesaj viral transmis de Piedone de Paște! Dușmanii lui au rămas fără cuvinte!
Fanatik.ro
Ce înseamnă culorile de pe ambalajele de pâine, de fapt. Mulți români le cumpără, dar puțini sunt atenți la acest detaliu
Capital.ro
TAXE mărite pentru români. Oamenii vor fi obligați la plată chiar din 2025: Mutăm dintr-un buzunar în altul
Playtech.ro
Moneda din 2003 care îţi aduce bani după Paşte. Este românească şi sigur o aveai şi tu în buzunar
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Știința îmbălsămării Papei Francisc: Pas cu pas, cum este pregătit trupul pentru a fi expus timp de trei zile fără semne vizibile de descompunere
wowbiz.ro
Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Fenomenul turistic post-Schengen: Destinația care îi atrage pe români
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Unde va fi înmormântat Papa Francisc și cine l-ar putea înlocui pe acesta, potrivit Bisericii Catolice
Cancan.ro
CTP susține că JD Vance ar fi vinovat de moartea Papei Francisc. Care e motivul
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România e în doliu. Sportul românesc a pierdut cel mai mare antrenor chiar în a doua zi de Paște. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Cine ar putea să îl înlocuiască pe Papa Francisc. Următorul șef al Bisericii Catolice ar putea fi de culoare
Pensionarii cu vârsta de peste 65 de ani care primesc indemnizație socială vor primi bani pe cardurile
MediaFlux
Mâncare gratis pentru toată lumea. Revoluția globală Incredible Edible poate ajunge în România
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Inima simplă a unui Papă complicat: întâmplările care l-au făcut om, înainte să devină Sfânt Părinte