ADMITERE FACULTATE 2014: La domeniile Limbă şi Literatură, Limbi Moderne Aplicate şi Ştiinţe ale Comunicării, înscrierile în vederea admiterii se vor face în perioada 21-26 iulie, iar rezultatele parţiale vor fi afişate pe 28 iulie. Pentru admitere va fi concurs de dosare şi se va ţine cont doar de media obţinută la bacalaureat.
La Teatru şi Artele spectacolului, înscrierea candidaţilor se va face în perioada 21-24 iulie, iar rezultatele parţiale vor fi afişate la data de 28 iulie. Admiterea se va face prin concurs ce va consta în două probe de aptitudini vocaţionale. În prima etapă, ce va avea loc pe data de 25 iulie, tinerii vor susţine o probă orală/practică de testare a aptitudinilor vocale, ritmice şi de interpretare; prezentarea unor versuri şi a unei povestiri din repertoriul candidatului, la alegerea comisiei. Candidatul va fi notat cu admis/respins. În a doua etapă, ce va avea loc pe 26 iulie, tinerii vor participa la un atelier de improvizaţie şi vor susţine un monolog.
La Muzică, înscrierile vor avea loc în perioada 21-24 iulie, iar rezultatele parţiale vor fi afişate la data de 28 iulie. Candidaţii vor susţine probe în două etape. Prima etapă va consta într-o probă interpretativă ce va avea loc la data de 25 iulie, iar cea de-a doua va consta în probe teoretice orale: solfegiu, auz muzical, ce vor avea loc la data de 26 iulie.
La Ştiinţe ale Educaţiei, admiterea se va face în urma unei probe eliminatorii ce va consta într-un interviu ce se va nota cu admis/respins şi se va ţine cont şi de media de la examenul de bacalaureat.
Universitatea din Craiova pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu care au promovat examenul de bacalaureat, la cele zece facultăţi, pentru anul universitar 2014-2015, 2.850 de locuri la buget şi 2.670 cu taxă.
Universitatea din Craiova are 10 facultăţi, 3 şcoli doctorale cu 25 de domenii de doctorat şi 48 de centre de cercetare ştiinţifică şi oferă studenţilor condiţii de pregătire în domenii diverse – universitar-pedagogic, juridic, economic, artistic, teologic, tehnic şi agricol în toate ciclurile de studii universitare – licenţă, master, doctorat şi formele de învăţământ – cu frecvenţă, cu frecvenţă redusă, la distanţă. Oferta educaţională include 54 de domenii, cu 105 specializări, precum şi 41 de programe de master cu 90 de specializări.
În sesiunea din iunie, aproximativ 2.900 de absolvenţi de liceu din cei 5.643 înscrişi au promovat examenul de Bacalaureat.