PERLE TITULARIZARE 2014. Mulţi dintre cei care vor să devină dascăli în România au multe necunoscute în ceea ce priveşte gramatica limbii române, literatura sau istoria, informează România TV.
Astfel, unul dintre candidaţi la examenul de TITULARIZARE 2014 a scris că virgula reprezintă o întrerupere de sarcină, în timp ce pentru altul motivele poeziei ar fi iubirea. De asemenea, unul dintre candidaţi a reţinut din poezia „Seara pe Deal” doar faptul că oile merg la păscut.
Un profesor candidat a scris că Moromete, celebrul personaj al lui Marin Preda, a fost amantul Vitoriei Lipan, personaj din romanul „Baltagul” al lui Mihail Sadoveanu.
Citeşte şi EDU.RO REZULTATE TITULARIZARE 2014: 126 de profesori corigenţi la Bistriţa
Un alt candidat cugetă: „Este prima poezie de factură romantică a lui Eminescu în care iubita îl invită la iubire”, iar un pretendent la titlul permanent de dascăl se încurcă în plural. Concluzia găsită tot în testări – „Învăţarea devine mai captivă”, dar tot greşită este.
Alte perle ale profesorilor:
„Subiectu constă în efermitatea poetului în contrast cu natura”
„Codrul este un prieten vechi unde simte nevoia pentru o descărcare sufletească”
„Preşcolari îşi formează unele deprinderi şi însuşiri noi fără să îşi dea cu seama”
„Idilă de dragoste”
„Poemul Luciafărul exprimă expresia absolvită pe care le atinge gândirea poetului”
„În continuare ilustrează iubirea stranică care se întrupează”
Şi istoria a provocat confuzii la fel de grave, unul dintre aspiranţii la un loc de munca ca profesor a scris că „Congresul de la Paris din 1856 a avut loc la Viena în 1851”.