(P) Alege pompe submersibile pentru a reduce pericolul inundaţiilor

Din ce în ce mai frecvent în ultimii ani ne confruntăm cu o mare problemă, ce afectează deopotrivă atât mediul cât şi construcţiile în care locuim, şi anume inundaţiile. Acestea pot apărea sub mai multe forme, însă în mod cert factorul comun este unul singur şi anume apa. Nu vorbim aici despre cantităţi mici de apă, ci de acelea care sunt potrivnice dezvoltării, şi anume la apa în exces. Eliminarea apei în exces este şi motivul pentru care firmele serioase de profil şi-au dedicat cunoştinţele, astfel încât astăzi să putem beneficia de cele mai bune pompe submersibile, care să ne scutească de efortul unei adevărate munci de sisif.
Romania TV
25 iul. 2014, 09:52
(P) Alege pompe submersibile pentru a reduce pericolul inundaţiilor

Luând în calcul ipoteza folosirii unor pompe submersibile performante, va trebui să avem în vedere şi beneficiile pe care aceste produse sunt capabile să le aducă. Eliminarea apei nu este un capitol tocmai simplu, şi nu face referire doar la apele de suprafaţă. În cazul inundaţiilor vorbim despre cantităţi foarte mari de apă, acumulate în relativ scurt timp şi pe care nu le putem evacua decât folosind un dispozitiv potrivit.

Specialiştii în domeniu ne asigura de reuşita unor astfel de produse. Nu pentru a face lobby pentru o anumită firma sau alta ci pentru a veni în întâmpinarea celor care au cu adevărat nevoie de un ajutor profesionist. O pompă submersibilă poate salva un subsol afectat de infiltrarea apei cu presiune la fel de bine cum o pompă de mari dimensiuni poate elimina apa în exces din curţile pline cu apă de după o inundaţie.

Vorbind despre inundaţiile de mici dimensiuni, haideţi să facem puţin referire la acumulările de apă din interiorul unui subsol. Apa poate proveni din multiple locuri. Ea poate să se infiltreze în primul rând din sol, iar acest lucru este valabil în cazul în care pânza freatică este la mică adâncime, şi atunci când placa de beton este foarte subţire. Betonul este un material cu porozitate destul de ridicată, ce va permite infiltrarea apei, îndeosebi dacă acesta mai prezintă şi fisuri. Unii dintre meseriaşi ne pot contrazice spunându-ne faptul că fisurile pot fi închise prin matare, ceea ce este corect, însă ce ne facem cu microfisurile provenite din uşoarele contracţii ale betonului? Da, în mod normal elicopterizarea este o soluţie, însă chiar şi aşa pericolul infiltraţiilor rămâne la cote destul de mari.

Apa mai poate proveni din pereţii laterali ai subsolului, cei care dealtfel se află pe o anumită adâncime în contact direct cu pământul, caz similar infiltrării prin placă, însă mai poate proveni şi din infiltrarea în urma ploilor. Aşa numită apă pluvială poate pătrunde cu rapiditate într-un subsol, îndeosebi dacă acesta nu este protejat corespunzător cu trotuare perimetrale.

Inundaţiile subsolului sunt unele dintre cele mai cunoscute probleme în ceea ce priveşte influenţa apei în construcţii. În mod normal fiecare subsol trebuie să fie echipat şi cu o bașă, adică cu adâncitura creată în șapă special pentru acumularea apei în exces. Aici poate fi amplasată pompa submersibilă pentru ca ulterior apa în exces să poată fi eliminată fără probleme din interiorul incintei.  

Din nefericire însă nu toate subsolurile beneficiază de aceste lucruri, iar acest aspect nu este nicidecum unul de neglijat. Din considerente de siguranţă fiecare subsol ar trebui să fie protejat de apă, fie prin placarea aleilor perimetrale, fie prin turnarea trotuarelor perimetrale, fie prin asigurarea unor hidroizolatii. Dacă ne referim la cea din urmă cerinţă, ei bine putem spune faptul că aceasta, împreună cu pompele submersibile potrivite, pot salva în mod clar o clădire deja afectată de infiltraţii şi de scurgeri de apă active.

Dacă ne gândim la un subsol în care intră apă în mod constant şi la care ni se pare că nu putem găsi niciun fel de soluţie pentru a-l reabilita, ei bine soluţia este propusă de către specialiştii shop-einstal.ro, care ne recomandă eliminarea apei cu ajutorul unor pompe submersibile potrivite cantităţii de apă acumulate, şi efectuarea ulterioară a lucrărilor de hidroizolare potrivite, astfel încât problemele generate de către infiltrarea apei să fie în mod definitiv stopate.

Aşadar, dacă specialiştii ne recomandă folosirea unor produse recunoscute pentru efectele lor benefice în cadrul construcţiilor, atunci nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne conformăm şi să achiziţionăm în consecinţă aceste unelte. Acest lucru însă nu ne va crea un prejudiciu financiar.

Pe site-ul www.shop-einstal.ro oferta este foarte bogată, iar preţurile sunt accesibile oricăruia dintre noi. Investiţia se amortizează extrem de rapid, datorită faptului că beneficiile acestor produse se vor face simţite încă din prima zi.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'