Şi Dan Voiculescu a făcut la Înalta Curte o solicitare similară, pe motiv că asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti se exercită presiune mediatică, iar judecata ar putea fi influenţată.
Cererea a fost însă respinsă ca neîntemeiată. Pe de altă parte, judecătorii se pregătesc să finalizeze dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a primit iniţial 5 ani de închisoare.
Sorin Pantiş doreşte mutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucureşti la altă instanţă din ţară, invocând presiunea mediatică asupra acestui dosar şi lipsa de imparţialitate a judecătorilor de la CAB.
Este cea de-a doua cerere de acest fel depusă la ÎCCJ, după ce Dan Voiculescu a încercat fără succes să obţină mutarea procesului.
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucureşti.
Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.
Pe 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, iar Sorin Pantiş a primit şase ani închisoare cu executare.