Scandalul nudităţii lui Boc ajunge şi în Parlament

Raluca  Turcan (PDL), preşedintele comisiei de cultură, arte şi mass-media din Camera Deputaţilor, va cere o şedinţă comună a comisiei împreună cu cea de la Senat pentru a analiza difuzarea de către Antena 1 a imaginilor cu Emil Boc, surprins gol în vestiar. Totodată, Turcan a depus şi o sesizare la CNA pentru difuzarea imaginilor ce încalcă dreptul la viaţă privată, informează Mediafax.
Romania TV
15 feb. 2012, 16:38
Scandalul nudităţii lui Boc ajunge şi în Parlament

„În baza legislaţiei ce reglementează domeniul audiovizual, a dreptului constituţional la propria imagine, am solicitat CNA sancţionarea emisiunii «Un show păcătos», difuzată în data de 13 februarie, de postul de televiziune Antena 1, în cadrul căreia au fost prezentate imagini indecente, de natură a aduce atingere onoarei şi vieţii private”, a precizat Turcan.

Raluca Turcan a menţionat că îşi exprimă „indignarea” în legătură cu „lipsa de reacţie a Consiliului Naţional al Audiovizualului, autoritatea în drept a sancţiona derapajele grave ale posturile de televiziune, înregistrate în cadrul programelor difuzate, încălcând astfel litera legii şi deontologia profesională”.

„În săptămâna care urmează voi solicita convocarea unei şedinţe comune a celor două Comisii pentru cultură ale Parlamentului, pentru a analiza situaţia creată. Orice om, politic sau nu, persoană publică sau nu, are dreptul să reacţioneze atunci când prin acţiunea mass-media îi este încalcată demnitatea, onoare şi viaţa privată”, a adăugat Raluca Turcan.

În opinia lui Turcan, „viaţa niciunui om nu poate fi batjocorită în prime-time atât timp cât viaţa privată nu are niciun fel de influenţă asupra interesului public, asupra funcţiei, asupra instituţiei”.

„Suntem prea tineri ca democraţie pentru a ne permite să renunţăm la ideea de a avea o presă critică şi corectă, ci doar o presă tabloid care produce pe bandă mizerii pentru audienţă”, a adăugat Raluca Turcan.

CNA a primit mai multe sesizări de la telespectatori cu privire la ediţia de luni a emisiunii „Un show păcătos” de la Antena 1, unde a fost difuzată o înregistrare în care fostul premier Emil Boc apare nud, Consiliul urmând să analizeze respectivul program într-una din şedinţele sale viitoare.

„Am primit nouă sesizări (până la difuzarea acestei ştiri, n.r.) de la telespectatori. Se va întocmi un raport de monitorizare, care va intra în analiza Consiliului într-o şedinţă viitoare”, a declarat pentru MEDIAFAX Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

În ediţia de luni seara a emisiunii „Un show păcătos” de la Antena 1 a fost difuzată o înregistrare în care fostul premier Emil Boc apare nud, în timp ce pare că se pregăteşte să se îmbrace într-un vestiar. În respectiva înregistrare, fostul premier apare filmat din spate.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Noi trageri Loto pe 18 iulie 2024: Reporturi semnificative la toate categoriile
MediaFlux
SCANDAL la Casa de Pensii. Ce se întâmplă cu adeverințele pentru pensii
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'