EBA, preocupată de „conexiunile în banda largă” şi „sistemele de acces wireless”

În primele două zile ale sesiunii plenare a PE, europarlamentarul PDL, Elena Băsescu, a luat cuvântul de nu mai puţin de şase ori, având patru intervenţii luni şi altele două marţi. Într-una dintre  numeroasele declaraţii, EBA a atacat tema "fezabilităţii extinderii alocărilor de frecvenţe fără licenţă pentru sistemele de acces wireless"".
Romania TV
15 feb. 2012, 17:05
EBA, preocupată de

În cadrul dezbaterii cu tema „Politica în domeniul spectrului de frecvenţe radio” care a avut loc în plenul PE de marţi, Elena Băsescu a luat cuvântul spunând că Europa are nevoie de o politică flexibilă şi coordonată în domeniul spectrului de frecvenţe radio, informează Mediafax.

„Ea va contribui la crearea unei pieţe paneuropene a telecomunicaţiilor. Spectrul radio este esenţial pentru societatea digitală. Este important ca UE să-şi asume rolul de lider mondial în ceea ce priveşte vitezele, mobilitatea, acoperirea şi capacitatea conexiunilor în banda largă. Decalajul digital trebuie eliminat. Trebuie evaluată fezabilitatea extinderii alocărilor de frecvenţe fără licenţă pentru sistemele de acces wireless”, a spus Elena Băsescu, adăugând că această tehnologie trebuie să fie accesibilă şi în zonele rurale, nu doar în cele urbane.

Totodată, atrag atenţia asupra măsurilor de protecţie împotriva câmpurilor electromagnetice. Utilizarea spectrului de frecvenţe radio nu trebuie să pună în pericol însă sănătatea cetăţeanului şi de aceea este esenţial să se asigure o monitorizare permanentă a efectelor utilizării spectrului”, a mai spus ea.

Elena Băsescu a mai luat cuvântul şi în cadrul lucrărilor de luni din plenul PE. Astfel, Elena Băsescu a luat cuvântul în cadrul dezbaterii „Oficiul pentru armonizare în cadrul pieţei interne (mărci, desene și modele industriale) şi protecţia drepturilor de proprietate intelectuală”.

„Sprijin propunerea de a asigura transparenţa acestui mecanism în totalitatea procedurilor sale. Totodată, susţin schimbul de bune practici în domeniul gestionării drepturilor de proprietate intelectuală în domeniul IMM-urilor”, a spus Elena Băsescu.

Pe de altă parte, ea a vorbit în cadrul dezbaterii cu tema „Interconectarea registrelor centrale, ale comerţului şi ale societăţilor”.

„În condiţiile facilităţilor oferite de piaţa unică, multe companii europene desfăşoară activităţi economice şi în alte state ale Uniunii. Din raţiuni juridice şi comerciale, informaţiile despre societăţi trebuie să fie accesibile în timp real, pe întreg teritoriul european. Crearea platformei centrale europene va permite acest lucru prin conectarea registrelor de comerţ din statele membre. Totodată, va creşte transparenţa, prin folosirea unui identificator unic pentru societăţi şi sucursalele lor din alte ţări. Vor fi eliminate, astfel, incertitudinile juridice, mai ales în cazul desfiinţării unor companii cu filiale în mai multe state. Noile dispoziţii vor facilita, de asemenea, cooperarea necesară între registrele naţionale cu prilejul fuziunii unor societăţi aflate în state diferite”, a spus Elena Băsescu.

Ea a adăugat că, în acelaşi timp, trebuie asigurată o protecţie adecvată pentru datele cu caracter personal.

„Doresc să semnalez că Oficiul Naţional al Registrului Comerţului din România a lansat de curând o nouă platformă informatică. Ea prezintă beneficii concrete pentru mediul de afaceri şi creează condiţiile conectării cu alte state din Uniune. De altfel, încă din prima zi de funcţionare a noii platforme online, a fost înregistrat un număr mai mare de solicitări decât media zilnică, ceea ce evidenţiază avantajele pentru utilizatori”, a mai spus Elena Băsescu.

Europarlamentarul a vorbit şi în cadrul dezbaterii „Cerinţele tehnice aplicabile transferurilor de credit şi debitelor directe în euro”. În acest context, ea a apreciat că pentru buna funcţionare a pieţei unice, Europa are nevoie de sisteme de plată sigure şi eficiente. „Planurile naţionale nu pot asigura un impuls suficient pentru o migrare rapidă şi integrală către zona unică de plăţi în euro. SEPA reprezintă elementul de bază în crearea unei pieţe interne de plăţi. Ea va contribui la reducerea costurilor şi va permite realizarea de economii substanţiale. De exemplu, beneficiile potenţiale ale SEPA s-ar putea ridica la trei sute de miliarde de euro într-o perioadă de şase ani”, a spus Elena Băsescu.

Ea a mai spus că „este important să se fixeze un termen limită comun pentru migrarea debitării directe şi a transferurilor de credit în euro” dar şi că, în acelaşi timp, „este esenţială reglementarea comisioanelor interbancare multilaterale pentru debitele directe”.

Vorbind într-o dezbatere cu titlul „Reprogramarea fondurilor structurale cu scopul de a combate mai bine şomajul în rândul tinerilor şi de a susţine IMM-urile”, Elena Băsescu a explicat că „Europa nu va depăşi criza actuală dacă nu reuşeşte să sprijine tinerii pentru a-şi găsi un loc de muncă sau a porni o afacere”, ea insistând asupra faptului că „este nevoie de forţă de muncă tânără pentru a susţine sistemul de pensii, într-o Uniune care îmbătrâneşte”.

„Conform celor mai recente date ale ANOFM, în România, peste o sută de mii de persoane, cu vârste sub 30 de ani, nu au în prezent un loc de muncă. Menţionez că cele mai mari dificultăţi sunt întâmpinate la prima angajare. Statul român cheltuieşte, astfel, 1,17 miliarde de euro anual. De aceea, orice formă de finanţare şi sprijinire a tinerilor antreprenori este binevenită. Totuşi, Comisia trebuie să clarifice dacă intenţionează să reducă din sumele alocate ţărilor cu rate mici de absorbţie. Consider că, dimpotrivă, tocmai aceste state trebuie sprijinite cel mai mult pentru a-şi spori capacitatea de a folosi fondurile europene. Reducerea ratei de cofinanţare reprezintă o posibilitate în acest scop. Solicit totodată Comisiei să prezinte un plan de acţiune pentru utilizarea celor 22 de miliarde de euro din Fondul social european în programe de ucenicie şi formare. Subliniez că trebuie clarificată şi metodologia pentru oferirea de garanţii din fondurile europene tinerilor antreprenori”, a spus ea.

Elena Băsescu s-a exprimat de asemenea pe tema „fezabilităţii introducerii obligaţiunilor de stabilitate”, subiectul unei alte dezbateri din primele două zile ale plenului. „Redresarea economică în Uniunea Europeană cunoaşte o perioadă de stagnare iar pentru acest an se prevede o creştere economică de numai 0,6%. Adâncirea crizei datoriilor suverane din zona euro este îngrijorătoare. În acest context, obligaţiile comune ar putea constitui un instrument eficient pentru soluţionarea problemelor de lichiditate. Ele înseamnă un pas înainte în vederea unei suveranităţi fiscale comune în zona euro”, a spus ea.

Totodată, Elena Băsescu a apreciat că „este important ca disciplina bugetară să fie consolidată”.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
BCR, sfaturi financiare de Sărbători. Cum pot românii să economisească
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marea Britanie a pus interdicție la graniță. Decizie pentru românii care stau sau merg în Regatul Unit
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Scad drastic dobânzile la rate. Decizia Băncii Centrale aduce vești bune românilor
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai