Chiriile apartamentelor au crescut în primele şase luni ale anului 2014

Chiriile cerute de proprietarii de apartamente din marile oraşe ale ţării au consemnat, în primele şase luni ale anului 2014, o evoluţie predominant ascendentă comparativ cu 31 decembrie 2013, conform unei analize a site-ului imobiliare.ro.
Iulian Tudor
06 aug. 2014, 13:44
Chiriile apartamentelor au crescut în primele şase luni ale anului 2014

În Capitală, în zona Dristor-Vitan, garsonierele au ajuns la un preţ mediu de 282 euro/lună, faţă de 249 euro/lună, la finele anului 2013, în timp ce în Drumul Taberei, preţurile au crescut la 231 faţă de 215 euro/lună. În zona Tineretului – Timpuri Noi, chiriile cerute au crescut de la 274 la 280 euro/lună.

Chiriile pentru apartamentele cu două camere, din zona Dristor-Vitan, s-au ieftinit de la 340 la 328 euro/lună, în timp ce în Drumul Taberei au crescut de la 279 la 291 euro/lună, iar în Tineretului-Timpuri Noi creşterea a fost de 5 euro, până la 375 euro/lună.

Pentru apartamentele cu trei camere din zona Dristor-Vitan s-a înregistrat o creştere a chiriilor, de la o medie de 375 de euro pe lună, în decembrie 2013, la 389 euro/lună, în prezent, iar în Drumul Taberei pretenţiile proprietarilor s-au majorat de la 326 euro/lună, la 339 euro/lună, în timp ce în Tineretului-Timpuri Noi, s-a consemnat cel mai mare avans, de la 439 la 471 euro/lună.

CITEŞTE ŞI: Preţul mediu la apartamente a crescut în primul semestru din acest an. A ajuns la 904 euro metrul pătrat

În Timişoara, chiria cerută pentru o garsonieră se ridica, în iunie 2014, la 189 euro/lună, faţă de 185 euro/lună, în decembrie 2013. Preţurile cerute pentru chiriile apartamentelor cu două şi trei camere au cunoscut un avans mai semnificativ în perioada menţionată, de la 259 la 291 euro/lună şi, respectiv, de la 305 la 325 euro/lună.

În Braşov, suma medie cerută pentru o garsonieră s-a diminuat uşor în primele şase luni ale anului, de la 198 la 192 euro/lună, în timp ce preţurile pentru apartamentele cu două camere s-au înscris pe un trend crescător, de la 241 la 264 euro/lună. Pe de altă parte, chiriile practicate pentru locuinţele tricamerale au scăzut, de la o medie de 336 euro/lună, până la un nivel de 314 euro/lună.

În Cluj-Napoca, chiria solicitată pentru o garsonieră s-a majorat, în primul semestru al anului, de la 200 la 215 euro pe lună. Un trend ascendent a fost consemnat şi în cazul locuinţelor cu două camere (de la 295 la 307 euro pe lună), în vreme ce pretenţiile proprietarilor de apartamente tricamerale au rămas constante în jurul valorii de 360 euro/lună.

În Constanţa, au fost consemnate majorări ale chiriilor la toate categoriile de apartamente analizate. Preţul mediu cerut a ajuns la 174 euro/lună (faţă de 171 euro/lună) pentru o garsonieră, la 263 euro/lună (de la 250 euro/lună) pentru o locuinţă cu două camere şi la 348 euro/lună (faţă de 310 euro/lună) pentru o locuinţă tricamerală.

VEZI ŞI: Un ploieştean, proprietarul a 160 de APARTAMENTE. Câştigă o AVERE numai din chirii

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'