‘Le cer tuturor liberienilor să ţină trei zile de post şi rugăciune naţionale pentru a-i cere lui Dumnezeu să aibă milă de noi, să ne ierte greşelile şi să ne apere ţara, Liberia, în momentul în care noi luptăm împotriva febrei Ebola’, a declarat Ellen Johnson Sirleaf.
Aceste trei zile de post vor dura de miercuri până vineri, între orele 06.00 şi 18.00, şi vor avea loc ‘sub auspiciile Consiliului Bisericilor din Liberia (LCC)’, a precizat preşedinţia ţării, potrivit unui document publicat marţi şi citit la radio şi televiziune.
Consilierul pe probleme religioase al preşedintei, reverendul Jervis Witherspoon, membru al LCC, a indicat că aceste trei zile se vor încheia vineri cu trei ore de rugăciune pentru naţiune, oficiată de un grup de lideri religioşi, începând de la ora 15.00, în vechea biserică baptistă din Broad Street, se arată în comunicat.
Citeşte şi EPIDEMIE fără precedent. Cea mai ÎNGROZITOARE boală din lume pune medicii pe jar
Ei se vor ruga pentru ‘refacerea spirituală, morală şi fizică a ţării, inclusiv prin rugăciuni pentru îndepărtarea Ebola şi a altor flageluri’ în cursul unei ceremoniei transmise în direct.
Rugăciunile lor vor fi de asemenea ‘pentru familiile îndurerate ale celor care şi-au pierdut viaţa’, pentru ‘persoanele în carantină’, precum şi pentru personalul din sănătate şi alţi voluntari care îşi riscă viaţa pentru a lupta împotriva acestui virus, a adăugat preşedinţia liberiană.
Preoţii vor spune rugăciuni ‘împotriva oricărei forme de vrăjitorie folosite pentru revenirea virusului Ebola şi pentru ajutorul lui Dumnezeu în ţările din regiune – Guineea, Sierra Leone şi Liberia – afectate de virusul Ebola’.
Între timp, un oficial local din Nigeria a anunţat că în sud-vestul ţării, în statul Lagos, există opt cazuri suspecte de infectare cu virusul Ebola, menţionează Xinhua şi AFP.
Citeşte şi Un profesor american: Vaccinul contra virusului EBOLA există, dar nu se vrea să fie folosit
Toţi opt au venit în contact cu Patrick Sawyer, liberianul care a murit luna trecută din cauza bolii, a declarat Jide Idris, comisarul pentru sănătate din statul Lagos, în cadrul unei conferinţe de presă la Ikeja.
Potrivit comisarului, alte şase persoane, care au venit în contact cu liberianul, au fost în carantină dar nu au prezentat semne ale bolii. El a declarat că guvernul a intensificat căutările pentru a da de urma celor care au venit în contact cu liberianul.
Actuala epidemie de Ebola, de departe cea mai gravă din istoria acestei boli cunoscute sub numele de febra hemoragică şi apărute în 1976, a făcut 887 de morţi din 1.603 cazuri (confirmate, suspecte sau probabile), potrivit unui ultim bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) difuzat la 4 august: 358 în Guineea, 255 în Liberia, 273 în Sierra Leone şi unul în Nigeria, care a anunţat miercuri un al doilea deces cauzat de Ebola.