Ce s-a întâmplat la Salina Slănic Prahova, la o zi după ce un lift a căzut în gol

Activitatea turistică la Salina Slănic Prahova a fost oprită după ce un lift în care se aflau opt persoane s-a defectat miercuri, o anchetă la care participă reprezentanţi ai Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR), ai Poliţiei şi ai Protecţiei Consumatorilor fiind în desfăşurare.
Iulian Tudor
07 aug. 2014, 11:47
Ce s-a întâmplat la Salina Slănic Prahova, la o zi după ce un lift a căzut în gol

Prefectul de Prahova, Rodica Paraschiv, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că deocamdată nu se poate discuta despre sancţiuni în urma incidentului care a avut loc la Salina Slănic, în condiţiile în care reprezentanţii mai multor instituţii derulează o anchetă cu privire la situaţia produsă în cursul zilei de miercuri.

„Este o anchetă în curs de desfăşurare la care participă reprezentanţi ai ISCIR, ai OPC şi ai Poliţiei. La finalul acesteia vom vedea dacă se impun anumite sancţiuni. Deocamdată nu putem discuta despre acest aspect”, a precizat prefectul de Prahova în urma unei discuţii cu factorii implicaţi.

Directorul Salinei Slănic, Liviu Soare, a declarat că, în momentul de faţă, au acces în salină doar persoanele care au bilete de tratament, transportul până în mină făcându-se cu microbuzele.

Astfel, aproximativ 200 de persoane care au astfel de bilete de tratament şi abonamente vor fi transportate zilnic în salină cu mijloace auto, activitatea turistică fiind momentan oprită.

Potrivit sursei citate, liftul care s-a defectat se află în funcţiune din anul 1936, a fost expertizat tehnic în aprilie 2013, expertiza având o valabilitate de doi ani, iar la fiecare început de săptămână acesta este supus unei revizii.

Directorul salinei a arătat că în programul de investiţii pentru 2014 a fost trecută modernizarea acestui lift.

„La noi, la Slănic Prahova, există un studiu de fezabilitate încă din anul 2012. Sunt în studiu stabilite construirea unui hotel, se aminteşte şi de lift. Este un studiu amplu care nu a fost pus în valoare până acum. Studiul de fezabilitate este cunoscut şi făcut la nivelul Societăţii Naţionale a Sării şi ar trebui implementat. Nu s-a reuşit până în acest moment. În programul de investiţii pentru 2014 avem trecută modernizarea acestui lift şi dublarea capacităţii lui. Poate că lucrurile, după această sperietură, vor intra pe un făgaş normal şi vom reuşi să facem această modernizare”, a declarat Liviu Soare.

Unul din lifturile de transport persoane de la Salina Slănic s-a defectat, miercuri, o margine a unei role de cablu care susţinea liftul rupându-se, astfel că o buclă a cablului a căzut de pe rolă producând un şoc.

Incidentul s-a produs la coborâre, în acel moment opt persoane, între care doi copii, aflându-se în lift, a precizat directorul salinei.

Peste 300 de persoane se aflau în mina de vizitare atunci când liftul s-a defectat, acestea fiind evacuate în condiţii de siguranţă în aproximativ două ore şi jumătate.

Mai multe persoane au suferit atacuri de panică şi traumatisme minore, o singură persoană care a suferit un traumatism la genunchi fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru continuarea investigaţiilor medicale.

Citeşte şi Un LIFT s-a prăbuşit în GOL în SALINA SLĂNIC PRAHOVA. În ascensor se aflau opt persoane VIDEO

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Funcția secretă a Netflix prin care poți să vezi filme și seriale înainte să fie lansate oficial pe platformă. Puțini abonați știu de ea
Capital.ro
Anunțul care i-a rupt inima Elenei Udrea. Alexandrov a spus direct: Să nu mai existe...
Playtech.ro
O familie a găsit o baltă cu apă verde în mijlocul deșertului din Iudeea. Au decis să intre în ea și ce a urmat a...
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Persoanele care au slăbit 10 kilograme într-o lună dezvăluie cele mai bune ponturi. „Vreau să împărtășesc exact ce am făcut”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Una dintre cele mai bune mâncăruri de sezon. Are la bază gutuile
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ce salariu are o româncă, șofer de autobuz în Londra: „Știam că am nevoie de un loc de muncă bine plătit”. Tânăra a dezvăluit cum face față unei meserii “rezervată bărbaților”
Cancan.ro
Iulia Vântur, EVACUATĂ în grabă cu SECURITATE! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de cel mai mare interlop din India!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare la examenul auto. Decizie pentru șoferii cu permis de conducere categoria B
StirileBZI
Guvernul anunță plafonări de prețuri! Este vorba despre zeci de mii de produse alimentare
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina, mediat de Emiratele Arabe Unite
MediaFlux
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum câștigă bani WhatsApp? O privire detaliată asupra modelului de afaceri