Iulia Albu e de parere ca Laura Cosoi, Dana Rogos, Jojo sau Gina Pistol nu vor putea promova niciodata produse de lux, ci cel mult carti de bucate, creme antihemoroizi, pasta de dinti sau scutece.
„Sunt vedete care nu vand, insa care, in contextul unei strategii bine puse la punct, pot pozitiona cat de cat un produs in context general. Aici avem numeroase exemple. Vorbim despre acea categorie care nu este atat de vizibila incat sa genereze un interes anume pentru un produs, dar care poate misca putin pozitionarea sa. Acesta este tipul caruia in limbaj popular ‘ii face reclama una blonda’. Aici intra Adela Popescu, Dana Rogoz, Laura Cosoi, Iulia Vantur, Jojo, Gina Pistol si lista ar putea continua. Ele pot vinde cu succes carti de bucate, creme antihemoroizi, pasta de dinti, excursii in India, carioci, scutece, costume de baie la 15 lei, insa NICIODATA un produs de lux si NICIODATA un produs de brand ce se vrea marketat pe scara larga. In ceea ce priveste brandurile de lux, exista asa cum aratam mai sus o categorie extrem de restransa de vectori de imagine adecvati acestui tip de asocieri. Iar daca vorbim despre brandurile de moda, variantele se diminueaza considerabil. Strategiile facute pe genunchi, in sistem de cumetrie sau contra „comision” sunt un specific al pietei romanesti insa, NICIODATA un brand de calibru nu va practica astfel de „scamatorii””, a spus Iulia pentru Ring.
Iulia Albu, în sutien şi chiloţi la cumpărături într-un mall din Bucureşti FOTO
Exista insa si cateva vedete, putine ce-i drept, care in opinia Iuliei Albu ar putea sa isi asocieze imaginea cu branduri de lux.
„Vectorii de imagine, pentru ca asta sunt aceste vedete, sunt impartiti in mai multe categorii. O categorie este compusa din vedetele care pot sa vanda UN produs de lux. Fie ca vorbim despre servicii sau produse in sine, produsele de lux sunt o categorie aparte extrem de greu de marketat in Romania. Simona Patruleasa si Oana Cuzino sunt exemple in acest sens. Acestea sunt vedete in care publicul are incredere, situate la un nivel decent pentru o astfel de campanie. Intr-o alta categorie sunt vedetele care pot sa vanda un produs cumparatorului mai putin ‘situat’ economic. Acesta este genul de public care, in general, accepta cu usurinta un produs strict prin asocierea sa directa cu o imagine recognoscibila. Strategiile de acest tip se bazeaza mai putin pe credibilitate si mai mult pe ‘aruncarea’ produsului in fata consumatorului in asa fel incat, odata ajuns la raft, acesta sa il identifice rapid. Ca exceptie, reclamele cu Jojo in costum de baie de la 15 lei si reclamele cu Andreea Marin la patrunjel sunt exemple graitoare in acest sens. Nepoata lui tanti Florica va cumpara cu siguranta acel costum de baie. Bineinteles, acesta nu este un lucru rau, in esenta, miza pe piata din Romania este tocmai acest public”, a explicat Iulia Albu