În caz că nu ţi-a picat până acum nicio pleaşcă, poţi încerca să atragi norocul de partea ta prin câteva metode simple, pe care le-au încercat şi alţii. Iată câteva dintre acestea:
Uită de superstiţii
O mare parte din ceea ce credem că se datorează norocului este, după o analiză mai atentă, o sumă de acţiuni pe care noi înşişi le iniţiem şi pe care le urmărim cu atenţie, ca pe un scop bine precizat. Chiar dacă la un moment dat nu am avut experienţa sau mijloacele necesare pentru atingerea scopului respectiv, dar la care nu am renunţat încă, subconştientul ne poate „livra” de multe ori oportunităţi pentru a ne realiza scopul.
Citeşte şi Trucuri simple pentru a avea succes în carieră
Ia iniţiativă, fă planuri
Norocul îi favorizează pe oamenii îndrăzneţi. Dacă nu ai curajul să iei iniţiativa, dacă nu îndrăzneşti să faci planuri, atunci poţi fi sigur că pierzi sută la sută oportunităţile care ar fi putut să ţi se ofere.
Din mai multe idei pe care încerci să le promovezi, trebuie să reuşeşti măcar cu una, dacă ai curajul să mergi până la capăt.
Concentrează-te doar pe câteva idei
Probabil că ai o „inflaţie de idei”. Selectează-le pe cele într-adevăr foarte bune şi potrivite mijloacelor tale de a le putea aplica. După ce ai ales, asigură-te că ai cunoştinţele şi mijloacele necesare pentru a le pune în practică. Procedând astfel, vei reuşi să te concentrezi asupra scopului principal, ceea ce îţi va susţine eforturile pentru îndeplinirea obiectivului. ASTFEL vei avea cele mai mari şanse de succes.
Perfecţionează-te!
Sunt destui cei care trec pe lângă oportunităţi fără să-şi dea măcar seama de acest lucru. Nu pica în această capcană considerând că nu eşti suficient de pregătit pentru a deveni „cel mai bun” sau pentru a întreprinde ceva nou. Cântăreşte-ţi foarte bine talentele şi aptitudinile, pentru că s-ar putea să descoperi că deţii în stare latentă unele la care nici nu te-ai fi gândit, spunându-ţi mereu până acum „nu, asta nu este pentru mine, nu o să mă pricep niciodată la aşa ceva!”… Desigur, nu ai putea, de pildă, să devii din profesor de şcoală astronaut… Dar ai putea să te perfecţionezi într-o nouă activitate sau ramură pentru care ai avea aptitudini nepuse la încercare.
Citeşte şi 9 obiceiuri la care ar trebui să renunţi dacă vrei să ai succes în carieră
Iar dacă deja lucrezi la un proiect sau într-un anumit domeniu la care te pricepi, chiar dacă eşti deja profesionist, nu înceta să îţi perfecţionezi activitatea. Astfel vei fi cu un pas înaintea celorlalţi, fiind pregătit deja pentru noi oportunităţi.
Socializează. Fă noi cunoştinţe, dar nu-ţi uita nici vechii prieteni
Nu te claustra. Ieşi în lume, fă-ţi noi cunoştinţe. Societatea îţi oferă cele mai multe oportunităţi, aşa că, oricât de ocupat sau de obosit eşti, rezervă-ţi un pic de timp şi pentru socializare. Cea mai bună comunicare este cea faţă-n faţă, într-un climat relaxat, plăcut. Dar şi socializarea virtuală te ajută, mai ales când ai prieteni în depărtări. Socializarea poate fi o sursă bună de noi idei şi noi legături şi, nu în ultimul rând, poate să îţi ofere informaţii preţioase pentru obiectivele pe care vrei să le atingi.
Nu îţi neglija nici vechile cunoştinţe. Cele mai puternice relaţii de prietenie sunt cele care rezistă în timp, se bazează pe prietenie adevărată, încredere şi experienţe împărtăşite. Astfel de prietenii te pot ajuta când treci prin perioade tulburi şi îţi vor oferi cele mai bune sfaturi şi ajutorul potrivit când vei avea mai multă nevoie.
Depăşeşte teama de eşec
Oricine poate eşua într-o iniţiativă. Important este să nu porneşti la drum cu această idee. Fiindu-ţi frică de eşec, îţi limitezi şi şansele de a găsi calea spre succes. Dacă depăşeşti momentul, vei avea mai multe şanse să descoperi şi alte oportunităţi, să te concentrezi pe lucrurile care contează în ceea ce ţi-ai propus să realizezi. Iar dacă demersurile tale depind de persoane care îţi pun piedici, înarmează-te cu răbdare şi caută acele persoane care ţi-ar putea oferi în mod sincer o mână de ajutor.
Gândeşte-te la succes
Nu spune nimeni să visezi la cai verzi pe pereţi, adică să crezi dor în soartă, în noroc. Şansele trebuie căutate, iar mental, planul viitoarelor tale acţiuni şi modul în care ar trebui să se desfăşoare trebuie vizualizate. Gândeşte-te relaxat, dar lucid, în fiecare zi, la scopurile pe care le ai de îndeplinit şi la mijloacele prin care le poţi atinge.
Perseverează în aplicarea acestora. Vizualizează cum ar arăta acţiunile tale încununate de succes. La început, este greu, dar dacă te convinge, va funcţiona cu succes. Gândeşte-te, de pildă, cum vrei să ajungi pest o lună sau un an şi pune-te pe treabă. Fii consecvent. Oportunităţile vor apărea.
O bună organizare şi perseverenţă
Oamenii organizaţi se concentrează asupra scopurilor pe care le au de atins şi asupra a ceea ce este cu adevărat important. Perseverează dacă ai ales calea cea bună pentru atingerea scopurilor tale. De cele mai multe ori, organizarea şi perseverenţa fac mai mult decît creativitatea. Iar dacă ai exemple de oameni de succes, urmează-le! Învaţă de la învingători!
Împărtăşeşte-ţi experienta ta de succes şi altora şi vei fi răsplătit
Dacă ai avut succes în carieră, în afacerile tale, povesteşte-le şi altora despre experienţa ta şi ajută-i dacă au nevoie de tine. Conform principiului „cine-mparte, parte-şi face, funcţionează, iar această metodă
te poate ajuta şi pe tine să creezi noi oportunităţi.