Între timp, Guineea a decis să închidă frontierele cu Sierra Leone şi Liberia, ţările cele mai afectate de epidemie. Iar Nigeria a lansat un apel către voluntari pentru a putea face faţă viruslui ucigaş.
Medicamentul folosit în Statele Unite pentru a-i trata pe cei doi pacienţi infectaţi în Liberia a ajuns şi în Madrid, acolo unde preotul spaniol este internat alături de o misionară de aceeaşi origine.
„E un medicament experimental, este adus din Geneva şi este deja folosit în tratarea a doi pacienţi din Statele Unite”, a explicat reporterul TVE, potrivit România TV.
Între timp, continuă să fie internaţi la etajul şase al spitalului Carlos al III-lea din Madrid preotul şi misionara, iar medicii spun că starea lor e stabilă.
Leacul este un amestec de anticorpi capabili să recunoască celulele infectate de virus şi să declanşeze o reacţie imunitară. Până acum a fost testat doar pe animale şi a fost administrat preotului spaniol în urma unei autorizaţii speciale a ministerului Sănătăţii. „Ştiam că funcţionează pe şobolani şi maimuţe. Următoarea pe listă era testarea pe oameni”, a afirmat la rândul său Orden-Juan-Dios.
Între timp, în vestul Africii continuă starea de alertă. După moartea a aproape 1000 de persoane, a fost decretată stare de urgenţă în Liberia, Sierra Leone şi Nigeria, iar Guineea, şi ea afectată de virusul ucigaş, a decis să-şi închidă graniţele cu celelalte ţări. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că epidemia de Ebola din acest an este cea mai gravă din ultimele patru decenii.