TRANSNISTRIA este gata oricând să RESPINGĂ o AGRESIUNE MILITARĂ

Transnistria este pregătită să respingă orice agresiune militară, a declarat luni seara aşa-numitul preşedinte transnistrean Evgheni Şevciuk, după o reuniune a 'Consiliului Securităţii' de la Tiraspol, relatează agenţia de presă ITAR-TASS, citată de Agerpres.
Filip Stan
12 aug. 2014, 07:36
TRANSNISTRIA este gata oricând să RESPINGĂ o AGRESIUNE MILITARĂ

‘Forţele de securitate din Transnistria sunt gata să respingă orice agresiune militară’, a reiterat Şevciuk, atrăgând atenţia asupra ‘intensificării presiunii informaţionale asupra republicii’, ceea ce, în opinia sa, creşte tensiunea în rândul populaţiei.

Liderul de la Tiraspol a mai spus că toate serviciile publice funcţionează în prezent în mod normal, precizând că republica nerecunoscută ‘nu se pregăteşte să atace vreun vecin’.

Oficiali de la Kiev au acuzat anterior Transnistria de pregătirea unor grupuri subversive şi pentru culegerea de date informative pe teritoriul Ucrainei.

Citeşte şi Dmitri Rogozin se duce la Tiraspol. Vicepremierul rus nu are curajul să ZBOARE cu avionul PESTE ROMANIA

La sfârşitul lunii iulie, conducerea Serviciului pentru Frontiera de Stat a Ucrainei a început săpăturile la un şanţ antitanc pe segmentul transnistrean al graniţei moldo-ucrainene, cu o lungime de 450 de kilometri.

Potrivit Kievului, şanţul antitanc, botezat tranşee de unele media, cu o adâncime de 3,5 metri, este destinat să împiedice o eventuală intervenţie militară dinspre Transnistria şi să combată contrabanda cu arme şi mărfuri.

Citeşte şi Chişinăul cere explicaţii Moscovei despre numirea lui Rogozin ca emisar pentru Transnistria

În acest context tensionat, serviciile speciale transnistrene au avertizat că dispun de informaţii operative cu privire la pregătirea unor provocări armate de partea ucraineană a graniţei comune.

Săptămâna trecută, forţele aşa-numitului Minister de Interne din regiunea Transnistria au fost plasate în stare de alertă maximă, pe fondul unor informaţii cu privire la posibilitatea izbucnirii unor ostilităţi la 26 august. Nu se ştie de ce este avansată tocmai această dată.

Conform unor media ucrainene, Rusia ar putea pregăti un atac asupra Ucrainei, prin utilizarea trupelor de menţinere a păcii din stânga Nistrului.

Chişinăul a exclus orice intervenţie militară în regiunea transnistreană, sugerând că, de fapt, Tiraspolul este cel care ar putea destabiliza situaţia în zonă, aşa cum a relatat postul Radio Chişinău.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Ungaria Blochează Declarația UE privind Alegerile Controversate din Venezuela
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?