1. Aplică deodorantul seara, înainte de culcare, când glandele sudoripare sunt mai puțin active. Astfel, antiperspirantul își va face efectul mai bine a doua zi. Dacă faci duș dimineață, folosește din nou deodorant pe pielea uscată, scrie unica.ro.
Citeşte şi Motive pentru care transpiraţia miroase urât
2. Evită căldura de la orele de vârf. Dacă faci exerciții în aer liber, încearcă să eviți perioada 11 a.m. – 4 p.m, când temperatura este cea mai ridicată. Astfel, își vei ajuta corpul să își regleze temperatura cu mai puțină transpirație.
3. Mergi la dermatolog. El îți poate prescrie un antiperspirant cu 20% aluminium, pe care să îl aplici seara, pe orice zonă cu probleme: palme, picioare, subraț, scalp.
4. Injectează-ți botox la subraț. Astfel, vei bloca nervii care stimulează transpirația. Primul tratament este valabil trei luni, iar următoarele sesiuni, șase luni sau chiar mai mult. Prețul unei astfel de intervenții este destul de piperat, ajungând și la 2.000 de dolari pentru un singur tratament.
5. Ia în considerare microundele. Pentru cazurile serioase de transpirație în exces, există o tehnologie pe bază de microunde, al cărui efect durează cel mai mult. Microundele sunt trimise la subraț, unde elimină glandele sudoripare și transpirația cu până la 80%. Sunt recomandate două proceduri, realizate la o distanță de trei luni. Tratamentul costă aproximativ 3.000 de dolari.
Citeşte şi Ce trebuie să ştii despre TRANSPIRAŢIA EXCESIVĂ şi ANTIPERSPIRANT. Sfaturi de la dermatolog