Ucraina: 22 de civili morţi în bombardamentele de la Lugansk în ultimele 24 de ore

Douăzeci şi doi de civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore în urma bombardamentelor asupra capitalei regionale Lugansk - bastion al rebelilor proruşi în estul Ucrainei - încercuită de armata ucraineană şi care se confruntă cu o situaţie umanitară 'critică', a indicat pentru AFP un reprezentant al administraţiei regionale.
Alina Costache
14 aug. 2014, 11:29
Ucraina: 22 de civili morţi în bombardamentele de la Lugansk în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, conform informaţiilor provizorii, au fost ucişi 22 de locuitori din Lugansk. A fost un atac cu mortiere în cartierele din estul oraşului. Un autobuz, un magazin şi mai multe imobile de locuit au fost lovite’, a indicat acelaşi responsabil, sub rezerva anonimatului.

Primăria din Lugansk a recunoscut că sunt ‘numeroşi răniţi’ în urma bombardamentelor, adăugând că nu ştie cine s-a aflat la originea tirurilor.

Într-un raport dat publicităţii la sfârşitul lunii iulie, ONU a recunoscut că atât separatiştii, cât şi forţele regulate utilizează ‘arme grele’ în zone rezidenţiale.

Serviciul de presă al armatei ucrainene a indicat, la rândul său joi, că o ofensivă este în curs în partea de est a Luganskului şi că schimburi de foc au avut loc în zona aeroportului militar.

Lugansk, bastion al rebelilor proruşi, cu 500.000 de locuitori înainte de începerea ostilităţilor, se confruntă cu o situaţie ‘critică’, potrivit autorităţilor. Locuitorii nu au nici electricitate, nici apă curentă de 12 zile, iar reţeaua telefonică nu funcţionează, în timp ce rezervele de hrană şi medicamente se epuizează rapid.

Noaptea de 13 spre 14 august nu a fost una liniştită nici pentru locuitorii cartierului Budionnovsk din Doneţk şi din oraşul Mospino, situat în apropiere, care au fost supuse unor intense tiruri de artilerie. La Mospino, un civil a fost ucis de un proiectil şi încă 11 persoane au fost rănite, după cum a relatat Ukrainskie novini.

Şeful autoproclamatei ‘republici populare’ Lugansk, Valeri Bolotov, şi-a dat demisia joi, spunând că a fost rănit şi nu îşi poate exercita funcţia, devenind astfel al doilea lider al rebelilor proruşi care demisionează în ultimele zile din post, după cum relatează Reuters.

Regiunea Lugansk, situată chiar la frontiera cu Rusia, este scena unor lupte crâncene între insurgenţi şi forţele ucrainene, care se pregătesc de asaltul final asupra acestei capitale regionale, unul din ultimele bastioane ale rebelilor separatişti proruşi.

Într-o declaraţie la televiziunea rusă Bolotov a declarat că va fi înlocuit provizoriu în funcţie de aşa-numitul ministru al apărării al ‘republici’ Lugansk, Igor Plotniţki.

Anterior, şi-a anunţat demisia Aleksandr Borodai de la conducerea autoproclamatei ‘republici populare’ Doneţk.

Fostul şef al informaţiilor externe ucrainene, Mykola Malomuj, a anunţat miercuri că aşa-numitul ministru al apărării al ‘republicii’ Doneţk, Igor Ghirkin, despre care se spune că ar fi colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse) a fost grav rănit în confruntările din ultimele zile.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!