În cadrul evenimentului, desfăşurat pe cheul de armare al şantierului naval, Victor Ponta s-a declarat entuziasmat de performanţele realizate de navaliştii de la Mangalia şi de reuşita asocierii realizate în urmă cu mulţi ani între statul român şi compania sud-coreeană Daewoo care a dus la acest parteneriat de succes.
„Guvernul este recunoscător şi mulţumeşte oricărei companii care creează un loc de muncă în România şi îşi plăteşte taxele către stat la zi. Aici, la Mangalia, la Şantierul Naval DMHI trebuie să mulţumesc de 7.000 de ori pentru că această platformă industrială asigură 7.000 de locuri de muncă şi îşi plăteşte taxele la zi”, a spus Victor Ponta.
Cu această ocazie, prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul României va sprijini dezvoltarea companiei DMHI atât din punct de vedere al infrastructurii, cât şi ca susţinere economică.
Nava tip Ro-Ro Hoegh Jeddah a fost finalizată şi lansată la apă în luna august, are o capacitate de 6.500 de autoturisme şi este dotată cu 12 punţi. Armatorul navei este compania norvegiană Hoegh Autoliners şi este cel mai mare vas de acest timp construit vreodată în Europa.
Tot marţi, premierul Ponta a verificat stadiul finalizării lucrărilor la noul pod rutier de la Agigea. Aflat pe calea de rulare proaspăt asfaltată, de la ieşirea de pe pod, în zona Porţii 10 Bis a Portului Constanţa Sud-Agigea, premierul a primit asigurări din partea constructorului Apolodor Com Impex SRL, că noul podul va fi deschis circulaţiei pe 31 octombrie 2014.
La rândul său, Victor Ponta, a afirmat că podul va deservi şi comunitatea locală din Agigea şi în acest sens va fi aprobată în şedinţa de guvern un proiect de hotărâre pentru transferul către CNADNR a unui drum local de patru kilometri ce va fi amenajat ca bretea de acces între noul pod rutier şi DN 39 Constanţa-Vama Veche. ‘Azi luăm la CNADNR bucata de drum de patru kilometri care trebuie făcută, o facem şi apoi o dăm înapoi Consiliului Local Agigea, dar important este că practic întregul ansamblu o să aibă tot cap şi coadă, o să ai şi pod, o să ai şi drum, că nu poţi să ai pod dacă nu ai drum şi deageaba ai drum dacă nu ai pod’, a afirmat primul-ministru.
Premierul a fost însoţit de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, senatorul Nicolae Moga, directorul general al APMC, Valeriu Ionescu, prefectul Radu Volcinschi, dar şi de primarii comunelor Agigea şi Cumpăna, Cristian Cârjaliu şi, respectiv, Mariana Gâju.
Şeful Guvernului a mai vizitat acest şantier şi pe 1 mai a.c.