Un judecător vindea sentinţe favorabile pe CONSULTAŢII STOMATOLOGICE

Judecătorul Bogdan Bărbuţă din Rădăuţi este acuzat de DNA că şi-a ajutat stomatologul să câştige un proces. Magistratul îi era dator medicului pentru mai multe operaţii stomatologice şi s-a oferit să plătească în sentinţe favorabile.
Marius Neagu
31 aug. 2014, 17:50
Un judecător vindea sentinţe favorabile pe CONSULTAŢII STOMATOLOGICE

Știindu-se dator la un medic stomatolog, judecătorul Bogdan Bărbuță i-a promis medicului că-l ajută să câștige un proces. Întâlnirile dintre ei treceau drept „programări”, iar șpaga consta într-un detartraj gratuit, scrie evz.ro.

Judecătorul Bogdan Băr­buță din Rădăuți era dator la un stomatolog care i-a reparat dinții fără plată. Îndatorat fiind, în martie 2014, Bărbuță a promis medicului Luchian Samoilă că va interveni pe lângă un coleg de la Judecătoria Rădăuţi pentru a câștiga un proces în care medicul avea calitatea de pârât.

Cu toate intervențiile, doctorul a pierdut cazul. Chiar și așa, judecătorul i-a dat vestea proastă înainte de a fi trecută soluția pe portalul instanței „în schimbul unor intervenţii stomatologice cu titlu de gratuitate”, se arată în referatul procurorilor DNA. Înainte de pronunțare, doctorul a luat legătura cu magistratul, în speranța unei soluții favorabile în dosar.

Pe 10 martie, Samoilă l-a sunat pe judecătorul Bărbuță spunându-i că i-a făcut o „programare”. La refuzul judecătorului de a veni, stomatologul i-a reamintit acestuia că peste două zile „avea acolo…”. Ulterior, DNA a verificat ședințele de judecată din dosarul medicului și a descoperit că peste două zile a avut loc un nou termen în acest dosar, când s-a hotărât amânarea pronunțării cu o săptămână.

La DNA a fost audiat și judecătorul la care a intervenit Bărbuță pentru a se interesa de dosarul prietenului stomatolog. Astfel, acesta a arătat că în primăvara anului 2014 a fost întrebat o singură dată de judecătorul Bărbuță de stadiul acestui dosar, ocazie cu care i-a precizat că a făcut o adresă la Parchet pentru a primi o serie de acte, „fără a purta alte discuţii, legate de modul de soluţionare sau procedurile în curs în acel dosar civil”, a susținut magistratul în fața procurorului anticorupție. „Judecătorul Bărbuță mi-a precizat că a fost rugat de medicul stomatolog, Luchian, dar pe el personal nu îl interesează, întrebându-mă doar stadiul în care mă aflu”, se arată în declarația acestuia.

Pe 23 iunie, Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă a judecătorului Bogdan Bărbuță de la Judecătoria Rădăuți. Complicii săi, procurorul Dumitru Dîmbu și afaceristul Constantin Babiuc au avut aceeași soartă. Potrivit procurorilor, în intervalul 22 martie 2005 – 18 octombrie 2005, judecătorul Bogdan Bărbuță, la solicitarea omului de afaceri Constantin Gavril Babiuc, a pronunțat 69 de hotărâri judecătorești nelegale prin care i s-a recunoscut lui Babiuc dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 41,59 hectare.

Ulterior, omul de afaceri a vândut terenurile dobândite nelegal, obținând un profit de aproximativ patru milioane de lei. Procurorul Dumitru Dîmbu este acuzat că, pe 27 ianuarie 2014, i-ar fi solicitat lui Babiuc, pentru un apropiat al său, 92.000 de euro, sumă pe care omul de afaceri a remis-o, în aceeași zi, persoanei indicate de procuror. Mai mult, Dîmbu i-ar fi transmis lui Babiuc date obținute ilicit, privind ancheta penală care îl viza pe afacerist. Ulterior, Babiuc i-ar fi spus cele aflate judecătorului Bogdan Bărbuță. Cel din urmă lua orice mită, de la mii de euro la ouă, miere și ciocolată.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!