„Ca potenţial votant al său, am avut o strângere de inimă şi un moment neplăcut”, a declarat Crin Antonescu, la România TV.
Pe de altă parte, Antonescu a negat că declaraţia ar reprezenta o trădare din partea lui Klaus Johannis. „Nu-i adevărat că m-a trădat. N-am avut nici un fel de înţelegere cu domnul Johannis pe care acest să o trădeze. Ce nu-mi convine, o spun deschis„, a spus liberalul.
Acesta a lăsat de înţeles că nu-i place modul în care prezidenţiabilul ACL îşi face campanie. „Aştept să fie candidatul care, pentru că altă variantă nu-mi face cu ochiul, să mă insufle şi să mă facă să-l votez cu toată inima, (…) să facă ceea ce orice candidat trebuie să facă în raport cu alegătorii: să-i inspire, să-i convingă şi să-i facă să se bată pentru el. Nu doar ca Ponta şi PSD să nu pună mâna pe toată puterea. Ceea ce e evident că nu trebuie să se întâmple„, a mai spus Crin Antonescu.
Preşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat luni că USL a pregătit foarte prost în 2012 suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din funcţie, arătând că toată procedura a fost inutilă, la limita Constituţiei şi nu trebuia realizată.
„Toată acţiunea a fost la limita Constituţiei şi nu trebuie să confundăm fondul problemei cu forma. Întreaga procedură a fost, după părerea mea, absolut inutilă şi prost inspirată. Nu trebuia făcută nici suspendarea, nici referendumul. Nu a avut nimeni de câştigat de acolo. USL a pregătit-o foarte prost, a informat foarte prost, au făcut nişte paşi care au fost extrem de rapizi şi prost pregătiţi, iar fondul problemei, dacă se votează pentru sau contra la momentul respectiv, a fost discutat în conducerea Forumului German şi s-a hotărât ca domnul Ovidiu Ganţ să voteze pentru suspendare”, a declarat, la B1 TV, Klaus Johannis.
El a arătat că la acel moment a fost de acord ca deputatul din partea FDGR, Ovidiu Ganţ, să voteze pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.
De asemenea, a precizat că reacţiile partenerilor externi ai României cu privire la acţiunea din 2012 au apărut ca urmare a vitezei cu care s-au derulat evenimentele şi a lipsei de informare. „Ceea ce s-a întâmplat la noi în acea fază a fost intrarea într-o vrie care a fost absolut de neînţeles pentru partenerii noştri pentru că niciodată nu s-a procedat cu o asemenea viteză, cu demiteri de preşedinţi de Cameră, cu schimbări. Întreaga procedură a fost foarte netransparentă pentru partenerii noştri”, a explicat Johannis.
El a mai precizat că regretă acţiunea din 2012, arătând că în situaţia în care s-ar face o reevaluare a acesteia, s-ar constata că nu trebuie votat aşa ceva.