Drama unui STUDENT, diagnosticat cu tumoare pe creier: Seara mă gândesc la MOARTE. Boala asta mi-a furat tot

Adi are doar 23 ani şi o poveste cutremurătoare. Până acum patru ani, băiatul avea o viaţă normală, cu visuri, speranţe și planuri măreţe de viitor. Îşi luase carnet de motor, juca fotbal de performanţă şi visa să intre la Facultatea de Drept. Viaţa din păcate a avut alte planuri pentru el. O boală necruţătoare l-a condamant. La vârsta de 19 ani a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală inoperabilă. Boala i-a luat totul şi doar o terapie cu protoni îi poate salva viaţa.
Roxana Gagiu
03 sept. 2014, 10:19
Drama unui STUDENT, diagnosticat cu tumoare pe creier: Seara mă gândesc la MOARTE. Boala asta mi-a furat tot

Adrian Zamfir duce o luptă contracronometru. În urmă cu patru ani, tânărul a fost diagnosticat cu o boală crudă. Acceptă cu greu că este nevoit să lupte cu un astfel de destin şi se întreabă cum să facă faţă situaţiei, cum să lupte şi să învingă boala.

Avea doar 19 ani când a început să aibă primele dureri de cap, probleme cu vedere si scaderi ale auzului pe partea stanga. A mers de urgenţă la un control, însă medicii i-au spus că este bine şi că are nevoie doar de o pereche de ochelari. Cum nu scapa de dureri, a facut un computer tomograf care i-a aratat niste umflaturi ale creierului, problemă care se putea trata cu medicamente. Mama, asistenta medical la spitalul judeţean din Ploieşti, a vrut însă să se asigure că Adi este într-adevăr bine şi l-a dus să facă şi un RMN. Răspunsul medicilor a picat ca un blestem: „Păcat de vârsta lui!”. A urmat apoi un maraton prin spitale. Unii îi spuneau că e perfect sănătos, alţii îi plângeau de milă.

Unchiul lui a plecat pe cont propriu cu toate analizele in Ungaria. Acolo i s-a spus TUMOARE, TUMOARE, TUMOARE! După câteva zile, Adi era pe mâna medicilor din ţara vecină. I s-a pus diagnosticul tumoare pe trunchiul cerebral inoperabilă. Cum nu se putea face niciun fel de intervenţie, medicii îi recomanda să facă radioterapie. După câteva luni, şedinţele de radioterapie păreau că au învins boala. Efortul financiar şi uman a fost mare, dar totul părea să merite.

Fericirea lor din pacate nu a ţinut mult. Acum, tumoarea a recidivat şi este în creştere. Singura şansa de supravieţuire, singura şansă ca Adi să se vindece şi într-o zi să ducă o viaţă normală este protonoterapia, o terapie cu protoni care costă enorm de mult şi care se face doar în America şi câteva ţări din Europa.

În Europa, costurile acestei intervenţii sunt între 20.000 şi 40.000 de euro (în funcţie de numărul de şedinte necesare), o sumă colosală pentru familia lui Adi. Este practic imposibil să facă rost de aceşti bani. Au trecut patru ani de când Adi se luptă cu această boală necruţătoare. Pentru a face radioterapia în Ungaria, părinţii lui au făcut credite prin bănci, au făcut împrumuturi la prieteni, au cheltuit fiecare bănuţ pentru ca el să se vindece şi să fie din nou copilul plin de viaţă.

  • „Seara când pun capul pe pernă mă gândesc la moarte. Sunt obişnuit cu gândul morţii de acum 4 ani. Asta e realitatea… am tumoare pe creier. Visez să apuc să termin facultatea. Mă gândesc la protonoterapie, mă gândesc că poate totuşi într-o zi voi scăpa de această boală şi o să-mi pot realiza toate visurile. E greu! Pentru a suporta tot ce mi se întâmplă iau antidepresive”.

Adi este student la Facultatea de Drept a Universităţii „Valahia” din Târgovişte, în toamnă urmând să intre în ultimul an.

„Boala asta mi-a furat tot. Mi-am dorit enorm de mult să-mi cumpăr motocicletă pentru că am permis de conducere obţinut înainte de a fi diagnosticat. Acum nu se mai poate. Am fost fotbalist profesionist, însă de 4 ani nu am mai pus piciorul pe minge. Tumoarea mi-a luat puţin câte puţin bucăţi din mine. Mai întâi mi-a luat fotbalul, apoi motociclismul, acum se pare că vrea să-mi ia visul de a termina o facultate. Îmi doresc să termin Facultatea de Drept, îmi doresc să intru la Institutul Naţional de Magistratură. Visez ca într-o zi să-mi duc iubita în faţa altarului, as vrea să avem copii împreună”.

Din păcate, după cum se spune, un necaz nu vine nicioadată singur. Sora lui mai mică cu 10 ani a fost diagnosticată în acelaşi an cu diabet. Ce durere trebuie să fie în sufletele acelor părinţi. Doi copii, amândoi condamnaţi să sufere.

Facem un apel disperat. Pentru că părinţii lui nu-și permit protonoterapia, tânărul are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Cei care vor să-i întindă o mână de ajutor pot dona din puţinul lor în conturile prezentate mai jos.


ZAMFIR MARIUS ADRIAN

LEI: RO83BTRL03001201W12222XX
EURO: RO98BTRLEURCRT00W1222201
SWIFT:BTRLR022 ( daca se depunde de la alta banca )
USD : RO41BTRLUSDCRT00W1222201
BANCA TRANSILVANIA

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute de mii de turiști o vizitează
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai mare dezamăgire din viața lui Ilie Năstase. Are sufletul bucăți
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Un român a plătit 2.000 € pentru o săptămână la "all inclusive" în Turcia. Ce a primit să mănânce și să bea 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Statul va plăti câte 5.000 LEI de persoană. Guvernul a pregătit deja banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Femeie din Belarus condamnată la şase ani de închisoare pentru finanţarea unui grup de voluntari în Ucraina
MediaFlux
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!