Medicii susţin că laptele de măgăriţă are un nivel ridicat de omega 3 şi 6, nutrienţi care se găsesc şi în uleiul de peşte, şi poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol, scrie doctorulzilei.ro.
În plus, laptele de măgăriţă este extrem de bogat în calciu (ceea ce este foarte important pentru copiii mici) şi conţine o enzimă numită Lysozeme, care poate proteja copiii de infecţiile gastrointestinale.
Folosirea laptelui de măgăriţă nu este o idee apărută recent. În anul 460 Î. H, părintele medicinei, Hipocrate, prescria acest tip de lapte pentru o mulţime de situaţii, de la muşcături de şarpe la sângerări nazale. Vechii greci îl foloseasu şi în hrana copiilor, în timp ce romanii îl creditau cu proprietăţi cosmetice, fiind recunoscut pentru faptul că făcea tenul catifelat.
Legenda spune că inclusiv Cleopatra se îmbăia în lapte de măgăriţă pentru a-şi păstra frumuseţea. Până în secolul 19, în Marea Britanie, laptele de măgăriţă era vândut ca alternativă la cel uman. Producătorii se plâng însă că acest tip de lapte nu este uşor de produs pe scară largă.
Măgarița produce o cantitate mult mai mică de lapte decât vaca, un litru pe zi (faţă de 10 litri la o vacă). În plus, laptele poate fi muls numai şase luni după ce vine puiul pe lume şi numai dacă puiul stă în preajmă. Toate aceste limitări fac ca laptele de măgăriţă să rămână un produs de nişă.
Citeşte şi Cea mai scumpă brânză din lume: Este făcută din lapte de măgar şi costă o avere