Spalarea fetei este una dintre procedurile de baza ale rutinei zilnice de ingrijire a fetei. O facem de cand suntem mici si ne-au invatat parintii, motiv pentru care prea putini dintre noi ne-am pus vreodata problema daca ne spalam corect sau nu pe fata. Insa multi comite greseli in acest procedeu simplu de ingrijire a tenului. Cu atat mai mult femeile se expun riscului de aparitie a iritatiilor, de deshidratare a tenului pentru nu se spala corect pe fata.
1. Ne spalam cu apa prea calda
Se spune ca apa cat mai calda deschide porii, iar apa rece ii inchide. Ghici ce? Porii nu au muschi pentru a se relaxa, a se deschise, sau pentru a se contracta, a se inchide. In timp ce apa mai calda ofera o senzatie placuta in timpul spalarii pe fata, aceasta poate distruge uleiurile naturale produse de ten care protejeaza pielea. In functie de tipul de ten, apa calda fie deshidrateaza, fie genereaza producerea de prea mult sebuum. Ca sa nu ne expunem acestor riscuri este recomandata folosirea apei foarte putin calde – apa calaie.
2. Alegerea produsului gresit de curatare a tenului
Sapunului sau gelul de fata pe care il folosesti este oare potrivit tie? De regula, femeile aleg produse foarte dure pentru spalarea femei, indiferent ca este vorba de sapun sau gel. Aceste produse lezeaza epiderma, predispun la iritatii si indeparteaza uleiurile naturale produse de piele cu scopul de a o proteja. Este indicat sa-ti cumperi un produs de spalare a fetei delicat, care sa indeparteze din prima machiajul, dar fara sa fie in niciun fel abraziv.
3. Spalatul pe fata in mod excesiv
Unele femei obisnuiesc sa aplice de doua ori sapun sau gel de curatare a fetei la o singura spalare sau se spala de mai mult de doua ori pe zi. Ei bine, este recomandat de dermatologi ca fata sa fie spalata de doar doua ori pe zi: dimineata, dupa trezire si inainte de aplicarea machiajului, si seara, inainte de culcare. Totodata, aplicarea sapunului sau a gelului de fata trebuie facuta o singura data si in cantati mici, pentru a nu leza epiderma.
4. Exfolierea excesiva
In procesul de ingrijire a tenului intra si exfolierea – indepartarea celulelor moarte ale pielii. Insa, pentru ca exfolierea sa faca mai mult bine si nu rau, moderatia este cheia. Exfolierea nu trebuie efectuata de mai mult de doua ori pe saptaman, la distanta de cateva zile. Mai mult, evita sa folosesti produse cu granule sau cu acid pentru exfoliere, cum sunt cele pe baza de granule de zahar sau pe baza de citrice. Acestea trebuie folosite foarte rar, doar cand „cere” pielea. Totodata, foloseste-ti degetele cand iti masezi fata pentru exfoliere, nu vreun produs tip burete pentru ca in felul acesta simti piele pe piele cat trebuie sa insisti, sa apesi in procesul de masare.
Citeste continaurea pe lyla.ro