Emil Boc, GEST SFIDĂTOR la adresa liderilor PDL

Gest sfidător al lui Emil Boc, primarul PDL de Cluj, la adresa liderilor democrat-liberali. Prezent la manifestările de la Ţebea, Boc a ales să stea alături de Elena Udrea şi delegaţia PMP, deşi la eveniment participau şi colegii lui de partid, în frunte cu Blaga.
Iulian Tudor
07 sept. 2014, 09:22
Emil Boc, GEST SFIDĂTOR la adresa liderilor PDL

Potrivit stiripesurse.ro, Emil Boc participa alaturi de presedintele PMP Elena Udrea si de presedintele PNTCD Aurelian Pavelescu la Serbarile Nationale Tebea, inchinate memoriei lui Avram Iancu.

Desi la manifestari sunt prezenti si liderii ACL Klaus Iohannis si Vasile Blaga, Emil Boc a ales sa stea alaturi de echipa PMP.

Astfel Emil Boc, prin acest gest simbolic pare sa sfideze PDL-ul si sa faca o optiune clara pentru PMP.

Daca pana acum legislatia nu ii permitea sa isi legitimeze aceasta optiune oficial fara sa isi piarda functia, acum primarul PDL poate migra fara probleme la PMP, gratie ordonantei alesilor locali.

Vasile Blaga: Nu s-a pus problema excluderii lui Boc la Biroul Permanent al PDL-PNL VIDEO

Peste 4000 de oameni participă duminică la manifestările dedicate memoriei lui Avram Iancu de la a cărui moarte se împlinesc 142 de ani.

La eveniment iau parte şi unii lideri politici între care preşedintele PNL, Klaus Iohannis, preşedintele PDL, Vasile Blaga, preşedintele PMP, Elena Udrea, preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, preşedintele PRM, Gheorghe Funar, şi preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu.

De asemenea, sunt prezenţi preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, primarul Clujului, Emil Boc, şi primarul Albei Iulia, Mircea Hava, alţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, senatori şi deputaţi.

Ceremonia de la Ţebea a început cu decorarea drapelului de luptă al Batalionului 26 Vânători de Munte ‘Avram Iancu’ Brad cu Ordinul Virtutea Militară în grad de cavaler cu însemn de pace ca încununare a celor 45 de ani de existenţă ai acestei unităţi militare.

EMIL BOC, despre ameninţarea cu excluderea din PDL: Bucuroşi le-om duce toate…

Serbările se vor încheia cu un spectacol folcloric.

Avram Iancu s-a născut la 1824, într-o familie de moţi înstăriţi din comuna Vidra de Sus. De profesie avocat, la Revoluţia de la 1848 Avram Iancu făcea parte dintre fruntaşii intelectualităţii româneşti transilvănene luptătoare pentru emancipare socială şi naţională. A fost unul dintre iniţiatorii şi organizatorii adunărilor publice de la Blaj, din 30 aprilie, 15-17 mai şi 15-23 septembrie 1848, şi conducătorul cetelor înarmate de ţărani şi mineri din Munţii Apuseni, în rândurile cărora se bucura de o mare popularitate.

Avram Iancu s-a stins din viaţă la 10 septembrie 1872, în comuna Baia de Criş, şi a fost înmormântat în cimitirul de la Ţebea, la umbra Gorunului lui Horea