UCRAINA: Kievul şi separatiştii au început SCHIMBUL de PRIZONIERI. Zilele următoare sunt CRUCIALE

Primii prizonieri ucraineni din Lugansk au fost elibaraţi, luni, în cadrul acordului de încetare a focului, informează publika.md. Acordul de încetare a fosului ste încă fragil în Ucraina, între taberele beligerante semnalându-se schimburi de focuri în noaptea de duminică spre luni. Rebelii au primis luni că vor elibera miercuri prizonierii ucraineni.
Iulian Tudor
08 sept. 2014, 11:25
UCRAINA: Kievul şi separatiştii au început SCHIMBUL de PRIZONIERI. Zilele următoare sunt CRUCIALE

Primii 17 prizonieri ucraineni din regiunea Lugansk au fost eliberaţi în cadrul acordului de încetare a focului. Anterior, separatiştii au declarat că sunt gata să elibereze toţi prizonierii ucraineni şi au transmis lista militanţilor capturaţi de Kiev. Rebelii sperau luni că trupele guvernamentale vor face primul schimb.

Scopul nostru este eliberarea prizonierilor. Suntem pregătiţi să acceptăm condiţiile separatiştilor ce nu contravin legilor naţionale şi internaţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate şi Apărare din Ucraina, Andrei Lîsenko.

Luni, după prânz, liderii autoproclamatei ‘republici populare’ Doneţk au anunţat că se pregătesc de un schimb de prizonieri pentru miercuri, 10 septembrie, potrivit Interfax. ‘Ne pregătim pentru aceasta. Cred că vom vedea în curând un schimb de prizonieri’, a afirmat aşa-numitul prim-vicepremier Andrei Purghin, indicând că se intenţionează un schimb al tuturor prizonierilor de ambele părţi.

Între timp, organizaţia Amnesty International susţine că are dovezi ce demonstrează implicarea Rusiei în conflictul din estul Ucrainei. „Avem noi imagini din satelit, în care sunt observate unităţi blindate şi de artilerile foarte bine organizate, ceea ce separatişti nu ar fi putut să facă singuri”, a precizat secretarul general al Amnesty International, Salil Shetty.

Citeşte şi Întâlnire de TAINĂ la Kiev: POROŞENKO l-a primit în secret pe trimisul lui PUTIN

Potrivit NATO, peste 1.000 de militari ruşi acţionează pe teritoriul Rusiei, iar alţi 20.000 de soldaţi rămân în apropierea frontierei cu Ucraina.

Încă o noapte tensionată. Nu este nevoie de legea marţială

Duminică spre luni a fost încă o noapte tensionată în estul Ucrainei. Suburbiile oraşului Mariupol, dar şi Doneţk au fost din nou bombardate cu mortiere. Totuşi, observatorii europeni susţin că luptele din ultimele două zile nu sunt un motiv suficient pentru anularea armistiţiului. Pe fundalul ostilităţilor, Kievul oficial şi separatiştii au început schimbul de prizonieri.

Potrivit UNIAN, oraşul Doneţk a fost atacat cu obuze de artilerie grea, urmate de împuşcături. Iar în oraşul Mariupol, a fost bombardat un punct de control al armatei ucrainene. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Şeful Centrului politico-militar, Dmitrii Tîmciuk, susţine că în ultimele 24 de ore, trupele guvernamentale au fost bombardate de 10 ori de către militarii ruşi şi separatişti.

Citeşte şi NATO are REZERVE faţă de acordul de ÎNCETARE A FOCULUI în Ucraina

Pe fondul atacurilor din ultimele zile, premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a declarat că autoritățile vor trebui să instituie legea marţială în estul ţării, dacă armistiţiul intrat în vigoare vineri nu va avea rezultate pozitive.„Nu este nevoie de legea marţială, în cazul în care există un plan de pace susţinut de Uniunea Europeană, de către Statele Unite şi respectat de Rusia. Dacă acest armistiţiu va înceta, însă, nu va exista o altă soluţie”, a declarat premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk.

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Comuna din România apărată cu armament de ultimă generație, păzită de soldați bine antrenați. Cei care vor să lucreze aici trebuie să îndeplinească anumite condiții, se caută profesioniști
Capital.ro
Cresc pensiile garantat pe 1 ianuarie. Se știe procentul. Ministrul Muncii, anunț făcut la TV
Playtech.ro
Mmmbună, o mai ții minte pe Gina Felea? Cum arată vedeta la 40 de ani! Nu o recunoști
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Ambasadorul Rusiei la Londra acuză Marea Britanie că duce un război de la distanță în Ucraina: „Ucide soldați și civili ruși”
wowbiz.ro
Iancu Sterp și Denisa Coțolan au devenit soț și soție! Primele imagini de la cununia civilă
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Săndel Bălan, declarații despre spectacolul Andreei Bălan
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Panică pe Aeroportul Otopeni! Un avion care transporta 228 de pasageri a aterizat de urgență
Cancan.ro
Marele absent de la nunta lui Iancu Sterp. De ce a lipsit Culiță Sterp de la nunta fratelui său
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Ordin UE pentru toate ţările. România n-are niciun cuvânt de spus: E o provocare
StirileBZI
Salariul minim brut va fi majorat de la 1 ianuarie 2025! Patronatele se opun, sindicatele cer mai mult
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Incendiu la un panou electric în comuna Feleacu din județul Cluj
MediaFlux
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Legende din piaţa financiară: Culoarea cravatei şefului Federal Reserve şi dobânzile dolarului