Scandal la capul mortului între adventişti şi ortodocşi VIDEO

Un bărbat din Costeşti, jud. Argeş, a fost înmormântat cu două slujbe: una adventistă şi una ortodoxă. Zeci de oameni s-au certat la căpătâiul răposatului. În timp ce fanfara adventistă cânta, preotul ortodox intona veşnica pomenire. funeraliile transformându-se într-un tărăboi ce a trebuit întrerupt de poliţişti şi jandarmi.
Filip Stan
09 sept. 2014, 07:14
Scandal la capul mortului între adventişti şi ortodocşi VIDEO

Hotărâtă să-şi îngroape bărbatul cu o ceremonie adventistă, soţia a chemat pastorul bisericii şi alte rude din acelaşi cult. Numai că la casa mortului au năboit preotul ortodox împreună cu mai mulţi enoriaşi, care au început să cânte veşnica pomenire.

„N-am putut să ne ţinem serviciul nostru divin pentru că spuneau veşnica pomenire împreună cu noi. Ne-au tulburat, au vorbit către alte persoane din grupul nostru urât, ţipau şi cântau încontinuu veşnica pomenire”, a spus scandalizată Mirela Dumitraşcu, văduva advenstistă.

Şi fratele mortului, tot adventist, a fost nemulţumit de apariţia prelatului în fruntea turmei pe care o păstoreşte. „A fost aplaudat ca un cuceritor şi, în timp ce pastorul se pregătea să cânte, au început să cânte veşnica pomenire”, a spus acesta.

Ovidiu Băluţă, pastor al Bisericii adventiste Costeşti, nu a reuşit să facă faţă vocalizelor emise de ortodocşii din Costeşti. „Noi încercam să ne ţinem slujba numai că preotul împreuna cu tot grupul de credincioşi cântau şi vorbeau tare ca totul să fie bruiat”, a spus pastorul. În schimb, Gheorghe Ene, preot ortodox la parohia Costeştii Vechi, s-a declarat scandalizat de inovaţiile ritualului adventist de îngropăciune. „Cu vioară, cu boxe, cu microfoane”, s-a plâns preotul.

În consecinţă înmormântarea s-a transformat într-un recviem al deriziunii, în care adventiştii dominau partea instrumentală, iar ortodocşii pe cea corală, într-o competiţie a decibelilor al cărui premiu era mântuirea sufletului răposatului.

Oricum situaţia confesională din Costeşti este una destul de încurcată întrucât socrul mortului este ortodox şi a relatat relativ detaşat incidentul. „Venise preotul şi începuse să zică d-astea ortodoxe. Penticostalii erau cu vioara, cu credinţa lor”, a povestit Constantin Gheold.

Pentru că preotul ortodox a refuzat să oprească slujba, adventiştii au solicitat sprijinul poliţiei. Mai mulţi poliţişti au venit la faţa locului, însoţiţi şi de câţiva jandarmi pregătiţi să arbitreze disputa de ordin teologic, însă au reuşit să liniştească spiritele fără a recurge la persecuţii religioase cu bastonul.

Într-un final, bărbatul a fost înmormântat într-un cimitir adventist, dar într-o altă localitate. Soţia îndoliată se gândeşte acum serios să-l dea în judecată pe preotul ortodox care i-a stricat ziua înmormântării.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste o ciorbă de pește la restaurantul lui Marius Tucă. Prețurile sunt aproape duble față de cele din anii trecuți
Capital.ro
Noul ordin de la Guvern. Legea se schimbă în toată România: Nu va exista toleranță
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Veste proastă pentru TOȚI ROMÂNII! E anunţul momentului legat de impozite
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
O problemă pe capul multor români. Ce soluții au la îndemână
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cutremur în România, azi, 1 august. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Capital.ro
Devine obligatoriu în toată România. Guvernul a decis: Termenul limită, 31 decembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Marius Pieleanu se retrage de la SNSPA în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală
MediaFlux
MEDUZE OTRAVITOARE la MAREA NEAGRĂ! E alertă în CONSTANȚA
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?