Ponta îşi nuanţează declaraţia privind nazismul: Băsescu a promovat o politică totalitară

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat că declaraţia sa privind necesitatea unei "debăsificări", pe modelul denazificării din Germania postbelică, a fost răstălmăcită deliberat de adversarii săi pentru a face propagandă împotriva României şi Guvenului. Ponta susţine că este vorba doar de o declaraţie politică pe fondul adversităţii dintre el şi preşedintele României.
Filip Stan
09 sept. 2014, 13:14
Ponta îşi nuanţează declaraţia privind nazismul: Băsescu a promovat o politică totalitară

„Nu exagerez folosind acest termen, cred că efectele asupra societăţii româneşti, lăsate de cei zece ani de regim Băsescu, sunt destul de asemătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania, şi de asta spun de debăsificarea societăţii„, a declarat Victor Ponta, duminică seara, la Antena 3, declaraţie ce i-a adus o serie de acuzaţii privind lipsa de respect arătată victimelor regimului naţional-socialist.

Consider toată această propagandă împotriva declaraţiilor mele politice legate de dl Băsescu exagerată. Când Traian Băsescu spune despre mine şi noi că suntem bolşevici şi comunişti, nu cred că neagă că în România s-au produs crime comise de comunişti. Singura persoană cu care trebuia să mă lămuresc – şi m-am lămurit, de aceea am şi mers la grupul minorităţilor – era domnul Vainer (reprezentantul comunităţii evreieşti în Parlament), care fusese indus în eroare de o propagandă apărută în presă„, a declarat Ponta.

Acesta susţine că afirmaţiile sale nu reprezintă decât o declaraţie politică îndreptată lui Traian Băsescu. „Uneori declaraţiile politice merg într-o direcţie mai agresivă (…). Sunt declaraţii politice între mine şi domnul Băsescu pornite din radicalizarea opiniilor pe care le avem unul faţă de celălalt, dar din asta să faci propagandă împotriva României, a Guvernului mi se pare o exagerare şi cred că cei care vor să scoată bătălia politică dintre mine şi Băsescu şi să o facă un caz naţional şi internaţional cred că greşesc”, a afirmat premierul.

Premierul a subliniat că regimul Băsescu are drept caracteristică diviziunea socială, susţinând că şeful statului a promovat în timpul celor două mandate o politică totalitară.

„Consider că Traian Băsescu şi regimul domniei sale au o anumită caracteristică anume diviziunea socială. Domnul Băsescu a împărţit întotdeauna societatea între cei care sunt de partea sa şi toţi ceilalţi. A promovat în toţi aceşti zece ani lupta între bugetari şi angajaţi la stat, între pensionari şi salariaţi, între profesori şi părinţi, între medici şi pacienţi, or, asta este un tip de promovare, de politică totalitară. Această capacitate a d-lui Băsescu de a scoate ce este rău din societatea românească, de a împărţi întotdeauna societatea românească şi de a provoca lupte între categorii sociale acesta este un lucru care ţine de o societate totalitară şi este un lucru pe care vreau să-l schimb dacă voi ajunge preşedinte”, a afirmat Ponta.

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Produsul românesc care a ajuns să fie medaliat cu aur în Europa. A devenit un simbol al excelenței și e de o calitate superioară
Capital.ro
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Se dau bani de la Guvern pentru încă 4 milioane de români! Anunțul major în România
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
Florin Piersic, surpriză pentru fani. Marele actor se întoarce pe scenă
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Au crezut că nu le vede nimeni dar… 50 de vedete sexy cu mâna în chiloţei
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
Doliu la Digi și Antena 1. Tragedia a lovit lumea televiziunii: Să citiți și să-l pomeniți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Gloria Bistriţa debutează cu victorie în Liga Campionilor împotriva CSM Bucureşti
MediaFlux
BANII au intrat deja în CONTURI! Simona Bucura-Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...