Compozitia chimica a acestei legume este foarte diversa, contine aproximativ 90% apa, 3,2% carbohidrati, 0,8% saruri minerale 2,2% proteine. Este bogata in vitaminele A, C, B1, B2, B5, B6. Este o sursa excelenta de vitamina K si acizi grasi omega-3, si contine, de asemenea, beta-caroten, acid cafeic, acid cinamic, fitonutrienti, magneziu, quercetin si rutin, acid nicotinic, si acid folic, scrie Bewoman.ro ()
Conopida este un aliment excelent pentru persoanele care au probleme cu excesul de greutate fiind ideala pentru dietele de slabire, deoarece aceasta nu contine nici o grasime – 100 g conopida are doar 20 de calorii. Este benefica pentru persoanele care sufera de boli cardiovasculare si artrita.
Datorita varietatilor de nutrienti pe care il contine, conopida are un puternic efect antioxidant, ajuta la curatarea ficatului de toxine si intareste sistemul imunitar. In medicina traditionala, conopida este cunoscuta ca previne cancerul de prostata, iar daca se combina cu curcuma s-a observat o crestere a potentei.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.