Prima locaţie de pe lista destinaţiilor turistice interzise pentru femei este Muntele Athos sau Muntele Sfânt. Femeile nu au voie aici pentru că, potrivit unei teorii străvechi, prezenţa lor i-ar putea zbuciuma spiritual pe călugări. Nu numai reprezentantele sexului frumos au accesul interzis pe munte, dar şi numărul animalelor femele este controlat. Deşi Parlamentul European a încercat să schimbe acestă regulă strictă, apelul n-a avut niciun rezultat fericit, scrie one.ro.
Muntele Omine din Japonia este un alt punct turistic pe care femeile trebuie să îl evite, tot din cauza unei legii antice, care considera femeile periculoase pentru liniştea călugărilor. Astfel, doar bărbaţii au voie să escaladeze muntele pentru a ajunge la templu.
Altă destinaţie pe care femeile ar trebui să o ocolească este Arabia Saudită. Dacă totuşi vrei să mergi acolo, ia cu tine o rudă de sex masculin. Accesul va fi mai greu, dar nu imposibil. Oamenii de acolo au însă un comportament opresiv faţă de femei, iar acestea trebuie să ceară voie pentru aproape orice bărbaţilor.
În India, femeile nu pot intra în mormintele sacre Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai, o destinaţie turistică extrem de căutată, care poate bifa până la 20.000 de turişti pe zi. Este singura restricţie impusă şi se pare că guvernul indian nu dă semne că lucrurile o să se schimbe prea curând.
VEZI şi Cele mai frumoase locuri din România pe care nu trebuie să le ratezi
Germania bifează şi ea o locaţie în care femeile au accesul interzis, dar această măsură se aplică spre binele acestora. În parcul Galaxy, din Bavaria, sexul frumos nu are voie să se dea în toboganul X-treme FASER din cauza unor accidente în care femeile s-au rănit în zona genitală. În prezent se lucrează la conceperea unor costume de protecţie care să le permită reprezentantelor sexului frumos să se bucure de opţiunile întregului complex.
Un astfel de loc unde femeile nu pot intra se află şi în România. Este vorba despre mănăstirea Frăsinei din judeţul Vâlcea. Regula a fost impusă de Sfântul Ierarh Calinic în secolul al XIX-lea, care a decis că în incinta mănăstirii să nu se mănânce carne şi să nu intre femeile, iar cele care vor încălca restricţia vor fi blestemate pentru totdeauna la nefericire. Pentru a împiedica intrarea acestora de lăcaş, călugării le poftesc la chiliile de lângă mănăstire ca să se roage şi să se spovedească.
Citeşte şi Destinaţii turistice fabuloase, de care nu ai mai auzit până acum