Mai mulţi deputaţi ameninţă cu GREVA FOAMEI: Când colegul că e luat cu targa, constaţi un derapaj grav

Vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul PNL Mircea Dolha, a afirmat miercuri că va intra şi el în greva foamei săptămâna viitoare, dacă gestul similar al colegului său Aurelian Mihai nu va fi luat în considerare.
Iulian Tudor
24 sept. 2014, 12:02
Mai mulţi deputaţi ameninţă cu GREVA FOAMEI: Când colegul că e luat cu targa, constaţi un derapaj grav

Membrii comisiei au decis să se solidarizeze cu Aurelian Mihai. În plus, mai mulţi deputaţi vor să intre în greva foamei săptămâna viitoare. În cazul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi premierul Victor Ponta nu iau în considerare cu maximă seriozitate gestul colegului nostru, voi intra în greva foamei de săptămâna viitoare. Vor fi şi alţi colegi care vor intra. Democraţia înseamnă să fie să fie comunicare între părţi, Opoziţie – Putere. (…) Când îţi vezi colegul că e luat cu targa la spital, nu poţi să nu constaţi că ceva se întâmplă şi există un derapaj grav. Gluma e glumă, politica poate fi politică, dar omenia, un minim spirt de umanitate trebuie să existe pentru orice om, mai mult pentru un parlamentar’, a afirmat miercuri Mircea Dolha în şedinţa Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, scrie Agerpres.

El a precizat că, deşi Aurelian Mihai nu este membru de partid în acest moment, fiind parlamentar de diaspora neafiliat, ‘fără culoare politică’, nicio autoritate nu a discutat cu el în cele opt zile de grevă a foamei.

‘Nici eu, nici colegii mei nu am crezut vreodată că în Parlamentul României, în anul 2014, vom ajunge la astfel de gesturi extreme şi la astfel de situaţii, care aduc un prejudiciu de imagine grav României, ca pe un parlamentar după opt zile de greva foamei să-l ia SMURD cu targa şi preşedintele Camerei Deputaţilor să nu îşi găsească timp în cele opt zile să discute cu acest parlamentar care nu avut altă pârghie democratică la îndemână şi a protestat. E un gest individual, pe care fiecare îl va anunţa’, a adăugat Dolha.

Preşedintele Comisiei, Mircea Lubanovici, a declarat că el a chemat ambulanţa pentru Aurelian Mihai şi că ‘este profund îngrijorat de starea sănătăţii’ colegului său.

‘Nu am reuşit să-l convingem pe domnul deputat să renunţe la acest gest, pe care eu îl consider un gest extrem dar motivat. Drept urmare, noi, membrii Comisiei pentru românii din afara graniţelor ţării, am hotărât să solicităm Biroului permanent printr-o scrisoare de protest, pe care o vor semna mai mulţi deputaţi în mod expres, să pună în regim de urgenţă pe ordinea de zi propunerea legislativă 487/2013 care l-a determinat pe colegul nostru să ajungă la acest gest. Lucrul care m-a indignat cel mai mult a fost când preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a ignorat solicitarea mea şi a vicepreşedintelui Comisiei, Mircea Dolha, de a se întâlni cu noi şi a discuta această situaţie inedită din cadrul comisiei’, a spus Lubanovici.

Intervenţie de urgenţă la Parlament. Deputatul aflat în greva foamei a LEŞINAT

El a precizat că nu are cunoştinţă de vreun alt coleg care ar vrea să mai intre în greva foamei în afară de Mircea Dolha şi că membrii comisiei se vor duce la spital să-l viziteze pe Aurelian Mihai.

Deputata Maria Grecea, membră al Comisiei, şi-a exprimat speranţa ca miercuri să găsească soluţii pentru a-l determina pe Aurelian Mihai să renunţe la gestul său.

Ce am trăit astăzi nu pot să descriu în cuvinte. (…) Eu am încercat să-l conving pe colegul Aurelian Mihai, dar din păcate nu vrea să renunţe. Absolut nimeni din Guvern nu a luat legătura colegul nostru, om care a trăit în diaspora şi cunoaşte problemele românilor de acolo. Sper ca azi să găsim soluţii împreună şi să-l determinăm să renunţe la acest gest. Dacă nu, săptămâna viitoare cred că lucrurile se vor agrava’, a subliniat Grecea.

Solidaritatea cu Aurelian Mihai şi-a exprimat-o şi deputatul Mario Caloianu, care a participat la şedinţa Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării fără a fi membru.

Am fost de acord de la început cu gestul colegului Aurelian Mihai. La acest proiect legislativ el a ţinut foarte mult. Îmi pare rău că s-a ajuns la această situaţie şi fac un apel ca acest proiect să treacă şi de Camera Deputaţilor pentru a deveni text de lege. Am stat 10 ani împreună în Spania, dar nu salut gesturile extreme, deşi ar trebui să recunoaştem că a fost ultima soluţie prin care să impună dialogul. Fac apel la raţiune şi dialogul este soluţia pragmatică pentru realizarea problemelor politice existente’, a menţionat Caloianu.

Deputatul Cristian Iane a precizat că nu este total de acord cu gestul colegului Mihai.

Valeriu Zgonea, despre deputatul intrat în greva foamei: Vrea să iasă în evidenţă

Nu sunt cu totul de acord cu gestul colegului, pentru că nu există o situaţie extrem de gravă pentru care să recurgă la acest gest. Există nişte proceduri în Parlament, proiectul are un raport de respingere, trebuie reanalizat acel raport şi există posibilitatea ca bugetul de stat să suporte această reducere. Ştim cu toţii că reducerea taxelor consulare este o necesitate pentru acei români care lucrează şi locuiesc dincolo de graniţele ţării. Avem un accept, cumva de principiu, al ministrului de Externe în ceea ce priveşte reducerea progresivă a taxelor consulare pentru această categorie de cetăţeni, însă nu ştiu dacă pentru anul în curs este posibil acest lucru. Legat de situaţia şi gestul pe care colegul nostru îl face, îl respect, însă nu cred că la nivel de preşedinte de Cameră se poate da curs, în afară de latura umană, unei astfel de solicitări’, a arătat Iane.

Deputatul neafiliat Aurelian Mihai a intrat miercurea trecută în greva foamei în Parlament, în semn de protest că proiectul său de lege prin care propune reducerea taxelor consulare nu a fost pus pe ordinea de zi a plenului de un an şi jumătate.

Aurelian Mihai a fost luat din Parlament miercuri de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, la solicitarea sa, imediat după ce a susţinut o conferinţă de presă pe tema protestului său

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe cu piscină și etaj. Dai și de două ori mai puțin decât pe apartamentele din Militari, Veteranilor sau Berceni
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce a pus Jador stop relației cu Oana Ciocan. Ce îi făcea artistului în intimitate 😱 E s-ar fi săturat să fie...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nicușor Dan anunță recuperarea în instanță a unor clădiri adiacente Pasajului Macca-Vilacrosse
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'